În industria de videochat, una dintre cele mai mari reușite ale unui model, este să fie cât mai extrovertit posibil. Clienții caută mereu modele de videochat cu care să se identifice și care să-i facă să se simtă confortabil. În acest sens, atitudinea ta joacă un rol important. O personalitate puternică atrage pe oricine!

Cum să fii un model de videochat extrovertit

Ține minte că nu ar trebui să te schimbi niciodată, cu atât mai puțin să te prefaci doar pentru a fi pe placul clienților. Fii tu, urmează sfaturile noastre și îți vei atinge cu ușurință obiectivul.

Începe să conversezi cu clienții

Începe conversația. Dacă ești foarte timidă, asta te poate costa, dar dacă vrei să fii mai extrovertită, poți începe prin a lua inițiativa. Amintește-ți că, de obicei, cei care te urmăresc sunt foarte sociabili. Ce poți face pentru a începe o conversație? Comentează contextul. De exemplu, „cât de cald (sau de frig) este astăzi”. Comentariul pe care îl faci trebuie să fie legat de situația în care te afli, altfel vei da impresia că nu știi despre ce să vorbești.

Pune o întrebare interesantă interlocutorului tău. Poți să faci și o observație, dar fii atentă, nu trebuie să pari prea curioasă. Mai bine începi cu o întrebare simplă. Cere celeilalte persoane un sfat sau o opinie pe un subiect interesant. Dacă este un subiect de interes social, cu atât mai bine.

 Continuă conversația

Lucrul dificil nu este să începi o conversație, ci să știi să o menții. Prin urmare, este important ca în încercarea ta de a fi mai extrovertită să înveți cum să porți o conversație. Iată câteva elemente cheie:

  • Pune întrebări deschise, astfel încât cealaltă persoană să fie nevoită să vorbească mai mult. Dacă pui întrebări închise, cu răspunsuri da sau nu, cu siguranță nu vei primi mai multe informații și nu vei ști ce întrebări să mai pui. Cu cât ceilalți vorbesc mai mult, cu atât poți cere mai multe informații. Evită întrebările închise precum „unde”, „când”, „cine”. Folosește întrebări deschise, cum ar fi „cum”, „ce” și „de ce”. În acest fel, poți menține conversația mai mult timp.
  • Când ți se pun întrebări, încearcă să oferi informații care nu au fost deja incluse în întrebare. De exemplu, dacă te întreabă: „ Ce mai faci în afară de a lucra ca model de videochat?” poți răspunde: „Sunt instructor de fitness, de exemplu. Informațiile de genul acesta permit și celeilalte persoane să te întrebe mai multe lucruri.
  • Fă auto-dezvăluiri, adică oferă informații despre tine, despre interesele și pasiunile tale. Acest lucru îi permite celeilalte persoane să te cunoască mai bine. Nu uita să fii atentă la ceea ce dezvălui și cui îi spui. Fii precaută.

 Ascultă activ

Pentru a avea o conversație interesantă, trebuie să știi să asculți ceea ce spun alții, astfel încât să poți nu numai să-i cunoști, ci și să pui mai multe întrebări și să deschizi noi căi de conversație.

Ascultarea activă generează siguranță și încredere și facilitează relațiile cu alte persoane. Datorită acestui tip de ascultare nu numai că îl vei face pe celălalt să se simtă auzit, ci îl vei face să se simtă înțeles. Comunicarea este cheia dacă vrei să devii un model de videochat extrovertit, așa că trebuie să înveți să pui întrebări și să asculți.

Fii asertivă

Nimănui nu-i place să interacționeze cu persoane care nu țin cont de opiniile și sentimentele altora. Tuturor ne place să avem de-a face cu oameni politicoși care ne respectă în ciuda diferențelor dintre noi. Acești oameni sunt cunoscuți ca asertivi, adică sunt empatici și spun ceea ce simt ținând cont și de ceea ce gândesc ceilalți.

Dacă vrei să fii un model extrovertit și să te înțelegi bine cu ceilalți, trebuie să începi să dai dovadă de asertivitate și să-ți dezvolți inteligența emoțională. Aceasta din urmă îți va permite să identifici și să înțelegi emoțiile oamenilor și să știi să acționezi în consecință. Apropo, facem angajări studio videochat București, vii alături de echipa CamStars?