Odihnirea și revitalizarea organismului după o zi lungă de muncă sunt mai mult decât necesare. De aceea, ar fi bine să-ți creezi o serie de obiceiuri și să-ți oferi zilnic câte un mic răsfăț.

Lucrând ca model de videochat, corpul tău joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor profesionale. Tocmai din acest motiv, răsfățându-l te va ajuta să ai suficientă forță să dai tot ce ai mai bun în tine în timpul ședințelor de videochat. Pe de altă parte, și starea ta emoțională se va îmbunătăți vizibil. 

Modalități de a-ți revitaliza organismul după ședințele de videochat

Bea apă pentru a te hidrata

 Pentru recuperarea energiei, nimic nu este mai bun decât un pahar cu apă sau acel smoothie care îți place atât de mult. Îl poți păstra la frigider, astfel încât atunci când ajungi acasă de la muncă să ai cu ce să te răcorești.

Fă un duș fierbinte

Un duș cu apă fierbinte îți va relaxa mușchii și întregul corp. Dacă organizezi, de exemplu, ședințe de videochat de 6 ore poate fi puțin obositor. Cu toate acestea, în timp ce un duș fierbinte sună grozav, îți poate da o stare de somnolență. Fă un duș rece rapid sau spală-te fața cu apă rece pentru a te revitaliza. Astfel, vei fi pregătită pentru o altă ședință de videochat de succes.

Fă mișcare

Pleacă de la serviciu și mergi aproximativ 30 de minute pe jos, cu telefonul închis (dacă se poate). Ideea și obiectivul principal este să te deconectezi și să-ți odihnești nu numai corpul, ci și mintea. O plimbare rapidă și vioaie te poate reîncărca fizic și mental. Pe de altă parte, îți va oxigena organismul, reactiva metabolismul și ridica moralul. Acest plus de energie te poate ajuta să-ți desfășori cum se cuvine restul activităților.

Fă exerciții de respirație

Fă câteva exerciții de respirație, inspiră și expiră timp de minim 5 minute.

Pregătește ceva delicios de mâncat

O masă bogată, cu multe calorii, îți poate da stare de somnolență. Încearcă să mănânci câteva porții mici de alimente pe parcursul zilei și să nu uiți să incluzi alimente bogate în proteine. Proteinele furnizează și mențin energia mai mult decât carbohidrații simpli. Bucură-te de câteva dintre aceste mese „mici și ușoare”:

  • Unt de arahide cu conținut scăzut de grăsimi, întins pe tijă de țelină și mere.
  •  Omletă din albușuri, servite cu o parte de fructe proaspete și pâine prăjită din grâu integral.
  • Ton cu salată verde și roșii pus pe o felie de pâine integrală sau pită.
  •  O cană sau un smoothie de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi amestecat cu căpșuni sau afine.

Retrage-te într-un spațiu liniștit și meditează

Retrage-te într-un loc liniștit și meditează. Încearcă să te conectezi cu tine și mulțumește-ți pentru ziua pe care ai avut norocul să o trăiești, indiferent cât de bună sau rea a fost. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să te pregătești mental pentru o zi mai bună.

Bea o băutură relaxantă seară

Când ești obosită și știi că ai treburi zilnice multe, s-ar putea să fii tentată să-ți dublezi sau să triplezi doza zilnică de cofeină. Din păcate, este posibil ca acest fapt să te împiedice să adormi rapid seara. În loc să crești aportul de cofeină, gândește-te cum să procedezi să nu cedezi tentației. Încearcă să nu mai bei băuturi care conțin cofeină. Dacă optezi pentru un ceai înainte de culcare, te vei odihni mai bine, somnul îți va fi mult mai liniștit.

Nu uita că cel mai important lucru este starea ta de bine și, răsfățându-ți organismul după ședințele lungi de videochat, vei reuși să te liniștești și să te încarci cu energie pentru a face față orelor de muncă ce vor urma.

Activitatea profesională se desfășoară pe parcursul multor ore, dar depinde de tine cum îți gestionezi timpul și sarcinile pentru a te bucura din plin de fiecare în zi în parte, fără să te obosești prea tare. Încarcă-te cu energie după fiecare zi de muncă și vei vedea că vei avea mai mult chef de muncă. Și, apropo, dacă vrei să te bucuri de un job de videochat mai puțin stresant și bine plătit, CamStars te așteaptă în echipa sa. Facem angajări studio videochat București.