Creativitatea este mai mult decât o artă, mai mult decât un mod de exprimare în sine. Creativitatea este strâns legată de dezvoltarea noastră personală.

Creativitatea nu mai este văzută ca ceva tipic artiștilor și muzicienilor. Este o abilitate crucială pentru profesioniștii din toate domeniile, care depășește modul de acțiune inovator. Creativitatea îmbină propria experiență cu informațiile culese din exterior. Acest lucru dă nașterii unicității.

O persoană trebuie să se regăsească în tot ceea ce face, în forma sa cea mai pură, să creeze, să inoveze și să ofere soluții nu numai la probleme complexe, ci și la propriile sale probleme personale.

 Creativitatea este o calitate care se manifestă diferit la fiecare dintre noi, dar avantajul este că poate fi sporită întrucât este o trăsătură umană importantă, una dintre cele mai importante, de fapt. În plus, creativitatea este o trăsătură pe care o posedă toți oamenii, care ne ajută să avem succes în ceea ce facem. De aceea trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a o dezvolta.

Datorită creativității cu care sunt înzestrați, mulți oameni reușesc să inoveze și să facă lucruri extraordinare folosind tehnicile potrivite. Însă creativitatea nu este folosită doar pentru a crea lucruri noi. Creativitatea stă la baza rezolvării problemelor și a propunerii de soluții. Multe probleme nu pot fi rezolvate folosind cadre și reguli existente, folosind formule care oferă soluții mecanic. Creativitatea are nevoie de un mediu potrivit pentru a se dezvolta singură.

Pentru a rezolva probleme și a profita de oportunități, trebuie să gândești creativ și astfel să găsești idei utile și originale. Folosindu-te de creativitate, vei reuși de fiecare dată să găsești soluția potrivită la momentul potrivit.

Cum să folosești creativitatea atunci când lucrezi ca model de videochat

În acest caz, a fi creativă înseamnă a da dovadă de spirit inovator și, pe baza acestui fapt, clienții tăi vor înțelege că merită să participe la fiecare ședință de videochat pe care o organizezi.

Pentru început, spectacolele tale sunt ocazia perfectă de a da dovadă de creativitate, de a căuta idei, de a le dezvolta pe ale tale și de a le pune în practică. De fiecare dată când oferi ceva nou pe parcursul ședințelor organizate, vei avea parte de rezultate pozitive și de aprecieri din partea clienților.

Dacă ceva nu funcționează așa cum îți dorești, nu renunța, continuă să-ți îmbunătățești spectacolele și să găsești cea bună soluție să ajungi un model de top. Alege diverse jocuri, activități, modalități de a-ți distra clienții, dar mai ales de a te distra tu. Nu încerca să imiți pe nimeni, permite-le celorlalți să fie o sursă de inspirație pentru tine, apoi pune-ți în aplicare propriile idei.

Analizează mediul în care îți desfășori activitatea și vezi ce lucruri lipsesc. Reține! Un alt lucru important în încercarea de a da dovadă de creativitate este că acorzi atenție clienților tăi. De ei trebuie să ții cont când vrei să schimbi, să îmbunătățești sau să creezi lucruri noi.

Dacă înveți să le identifici gusturile sau să asculți cu atenție ceea ce își doresc sau ar vrea să vadă, îți pot veni idei pe care să le pui în practică în timpul ședințelor de videochat. Astfel, vei reuși să organizezi spectacole care, cu siguranță, vor fi pe placul clienților tăi.

Interacțiunea cu cei care te urmăresc este extrem de importantă, de aceea trebuie să te gândești la cele mai bune modalități de a face asta.

Cum să devii tot mai creativă pe zi ce trece

Există diferite atitudini și tehnici care permit dezvoltarea și îmbunătățirea creativității. Iată câteva dintre ele:

  • Distruge rutina: încearcă să scapi de monotonie, renunțând la obiceiurile repetitive.
  • Cunoaște-te pe tine însăți: descoperă-ți nesiguranțele și temerile, precum și punctele tale forte, schimbă-ți perspectiva.
  • Caută inspirația și informează-te: citește despre subiecte care te interesează, experimentează, mergi în locuri noi, pune-ți noi întrebări.
  • Lasă-ți imaginația să zboare: Folosește-ți imaginația și vizualizează o situație, apoi încearcă să simulezi modul în care se desfășoară acea situație.
  • Creează circumstanțe inspiratoare: ieși din zona ta de confort, fă lucruri pe care nu ai obiceiul să le faci.
  • Relaxează-te: fă-ți timp de odihnă, visează cu ochii deschiși sau profită de vise și transformă-le în realitate.

Pregătită să dai dovadă de creativitate? Echipa CamStars este pregătită să lucreze alături de tine. Facem angajări studio videochat București. Vii la noi în echipă?