Odată cu venirea toamnei ai constatat că ai câteva kilograme în plus? Totodată, ai observat efectele expunerii la soare asupra pielii tale? Nu te îngrijora, chiar dacă ai un job videochat, sunt două probleme pe care le poți rezolva incluzând în coșul tău de cumpărături niște alimente cu dublă funcție, benefice atât pentru pielea, cât și pentru silueta.

Odată cu sosirea toamnei este normal să avem câteva kilograme în plus din cauza faptului că ne-am schimbat obiceiurile pe timpul verii, iar pielea noastră suferă datorită efectelor generate de expunerea la soare.

Fructele și legumele, aliate ale pielii noastre

Fructele și legumele sunt extrem de benefice pentru menținerea pielii în stare bună datorită conținutului de antioxidanți. Te vor ajuta să neutralizezi radicalii liberi și să ai o piele mai luminoasă, un ten uniform, cu mai puține riduri și flaciditate. În plus, datorită conținutul lor de apă, îți vor hidrata și tonifia pielea, făcând-o mai puțin vulnerabilă la factorii externi foarte agresivi. Totodată, cu ajutorul lor vei putea ține și kilogramele la distanță, deoarece contribuie la controlarea excesului de greutate și la menținerea siluetei pentru că au un conținut scăzut de calorii, conținut bogat de fibre și proprietăți diuretice.

Pielea este foarte sensibilă la lipsa de vitamine precum A și C, fier, acizi grași esențiali și zinc. Din acest motiv, în sezonul de toamnă, este bine să consumi produse bogate în vitamine, antioxidanți, fibre, sărace în grăsimi și în calorii. Reține! Consumul de fructe este important, deoarece acestea au proprietăți diuretice și ajută la eliminarea impurităților care se acumulează în piele. Așa că, dacă vrei să scapi mai ușor de kilogramele în plus, consumă, de exemplu, portocale și mandarine.

Frunze de sfeclă, spanac și morcovi

Includerea verdețurilor și a legumelor este întotdeauna o opțiune bună. Acestea trei favorizează în special eliminarea toxinelor, astfel încât ajută la reducerea impurităților care tind să se acumuleze pe piele. Pe lângă faptul că te ajută să-ți menții silueta, acestea sunt bogate în vitamina A, care este esențială pentru piele, precum și pentru păr și unghii, care sunt mai fragile toamna.

Avocado

Acest aliment, care a devenit de neînlocuit în unele preparate, este bogat în acizi grași esențiali. Este un fruct foarte hrănitor, ușor digerabil și bogat în Vitamina E, așa că este indicat să îl incluzi în dietele de tonifiere pentru a-ți recupera energia. Acest lucru este deosebit de benefic toamna, întrucât este o perioadă în care are loc o schimbare a ciclului, mai puține ore de lumină, o întoarcere la rutină care contribuie la apariția asteniei de toamnă.

Anghinare

Această legumă este săracă în grăsimi și bogată în proteine ​​și carbohidrați. În plus, are proprietăți diuretice și detoxifiante la nivel hepatic, care ajută la eliminarea radicalilor liberi..

Brocoli

 Acesta este o legumă cu multe proprietăți nutritive. Este bogată în proteine, calciu, provitamina A (beta-caroten) și vitamina C. În plus, are un conținut scăzut de grăsimi și zahăr și generează sațietate, fiindcă ideală în curele de slăbire.

Ardei, dovleac și vinete

Avem de-a face cu trei legume cu rol important în menținerea siluetei și în protejarea sănătății pielii. Ardeii, de exemplu, sunt bogați în provitamina A, precum și vitamina C și flavonoide. Sunt săraci în grăsimi și în calorii. Pe de altă parte, dovleacul, atât de tipic toamnei, este bogat în fibre și beta-caroten și sărac în grăsimi. În sfârșit, vinetele sunt diuretice și au rol major în protejarea sistemului digestiv. De asemenea, sunt sărace în grăsimi și ușor de digerat.

Castane

Din nou, poți profita de alimentele de sezon, cu atât mai mult dacă îți oferă un beneficiu în plus pentru siluetă și piele. Castanele, aceste fructe uscate tomnatice, sunt bogate în antioxidanți și foarte sățioase.

Ciuperci

Ciupercile oferă, de asemenea, multiple beneficii. Aceste bijuterii ale pădurii conțin fier, zinc și vitamina A. Sunt sărace în calorii și au un conținut ridicat de apă. Avantajul suplimentar al consumului de alimente de sezon este că sunt mai proaspete și mai naturale, nu sunt prelucrate sau supuse unor metode de conservare în sere sau camere frigorifice astfel încât să reziste mai mult. Sunt mai bogate, mai sănătoase, își mențin mai bine proprietățile și sunt chiar și mai ieftine decât celelalte alimente.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să incluzi aceste fructe și legume în rutina ta alimentară, căci nu vei regreta.