Ești model de videochat și ți se întâmplă adesea care printre clienții tăi să mai apară și câte un bărbat timid? Ți-ai dori să-l  determini să depășească timiditatea și să-l cucerești?

Reține! Când interacționezi cu un bărbat timid, este important să înțelegi cum gândește și cum se simte. Odată ce îl înțelegi, el se va deschide într-un mod pe care nu ți l-ai imaginat niciodată. De îndată ce capătă încredere în tine, iar tu ai răbdare cu el, totul va decurge mult mai bine.

Menține contactul vizual, dar nu prea mult

Contactul vizual este modalitatea perfectă de a-i spune că îți place să interacționezi cu el. Ai grijă însă să nu-l sperii. Este posibil ca interacțiunea cu tine să-i creeze o stare de nervozitate, așa că evită să te uiți în ochii lui prea mult timp, altfel ai putea să-l faci să se simtă inconfortabil.

Tot ce trebuie să faci este să lași privirea să zăbovească câteva secunde, chiar să îi oferi un mic zâmbet și apoi să continui să faci ce ți-ai propus. El va înțelege mesajul.

Vorbește cu el despre lucruri care îl interesează

Dacă îți este greu să-l faci să vorbească despre sine, cheia este să-l faci să îți povestească despre pasiunile și hobby-urile sale. Află ce îi dă adrenalină, ce sporturi face sau dacă este un fan al lecturii. Întreabă-l care este cartea sa preferată. Cu cât concentrezi mai mult conversația pe subiecte care îl interesează și despre care are multe de spus, cu atât se va relaxa mai mult.

 Fii pregătită să vorbești mai mult

Deși vrei să se deschidă față de tine, trebuie să ai răbdare. O persoană timidă nu dezvăluie totul imediat, de obicei se deschide din ce în ce mai mult pe măsură ce te cunoaște. Este firesc ca el să nu vorbească foarte mult pe parcursul ședinței de videochat. Tu trebuie să vorbești mai mult, să-i pui întrebări. Întrebările îl vor ajuta să se concentreze asupra discuției pe care o are cu tine. 

 Pune întrebări deschise

Când pui întrebări personale, asigură-te că acestea sunt deschise (evită întrebările la care se poate răspunde cu un simplu „da” sau „nu”). De exemplu:

  • În loc să spui: „Îți place să călătorești?” poți să întrebi „Ce îți place cel mai mult la călătorii?” și vei extinde instantaneu subiectul, făcându-l să vorbească mai mult.

Evită să-l interoghezi

 Asigură-te că discuția nu se va transforma într-o sesiune de întrebări și răspunsuri. Nu-l face să simtă ca și cum ar lua parte la un interogatoriu. Vor fi momente când acesta nu va spune nimic, dar asta nu este întotdeauna un lucru rău.

Pune întrebări din când în când pentru a menține conversația. Dacă lucrurile nu decurg așa cum îți dorești, nu îl forța. Și nici nu pune întrebări incomode pentru el, de genul celor foarte personale. În cele din urmă, dacă este o persoană foarte timidă, probabil că îi va plăcea că are cu cine să comunice și că nu trebuie să vorbească el tot timpul.

 Comunică în modul cel mai confortabil pentru el

Noi, oamenii, suntem foarte diferiți, inclusiv când vine vorba de comunicare. Indiferent de felul tău de a comunica, cel mai bine este să conversezi cu aceasta astfel încât să se simtă cât mai confortabil pe parcursul discuției. În felul acesta el se va relaxa și se va simți din ce în ce mai bine alături de tine.

Alege un subiect de conversație distractiv

Când comunici cu un bărbat timid, este bine să alegi un subiect de discuție relaxant și distractiv, care să-l binedispună. Umorul este o modalitate excelentă de a sparge gheața și de a-l face să se simtă imediat bine cu tine. Glumele binedispun întotdeauna, așa că nu te abține de la glume.

 Nu renunța imediat

După cum am menționat deja, bărbatul timid trebuie să facă lucrurile în ritmul și felul său. Deși acest lucru poate fi obositor sau frustrant, nu te da bătută. Uneori, cel mai bine este aștepți, iar când el va face ieși din carapacea lui, îți vei da seama că a merit așteptarea.

Apropo, n-ai vrea să vii în echipa CamStars? Facem angajări studio videochat București. Vino alături de noi și vei avea parte de comisioane începând cu de la 60%, training și multe alte avantaje interesante. Te așteptăm cu drag la noi!