După cum știm deja, numărul modelelor din sectorul de videochat este foarte mare. Există modele cu nuanțe de piele, trăsături, personalități și abordări foarte diferite.

Acest lucru nu pune în inferioritate pe nimeni, felul lor de a fi este ceea ce le face să iasă în evidență pe cameră.

Există standarde de frumusețe. Dar ceea ce face bine această generație de femei, bărbați și persoane trans, este că le încalcă, de la drepturi la cererea unei diversități mai mari în lumea modei și frumuseții.

Și, deși multe perspective sunt departe de a se schimba, viziunea despre frumusețe se schimbă cu siguranță. Este mult mai concentrată pe frumusețea fiecărui individ și vitiligo, o afecțiune care provoacă pete pe piele, este un bun exemplu în acest sens.

Ce este vitiligo?

Vitiligo este o boală care determină pierderea culorii în unele zone ale pielii, datorită faptului că celulele producătoare de pigmenți mor sau nu mai funcționează. Gradul și viteza de estompare a vitiligo sunt imprevizibile. Poate afecta orice parte a corpului.

Se poate întâmpla la toate tipurile de piele. Este mai vizibil la persoanele cu pielea închisă la culoare. Această afecțiune nu pune viața în pericol și nici nu este contagioasă. Cu toate acestea, poate afecta stima de sine a celor care suferă de această afecțiune.

Pierderea culorii poate apărea oriunde pe corp, cum ar fi gură, păr, ochi, mâini sau picioare etc.

Deși după am precizat, depigmentarea poate avea loc în orice parte a corpului, petele sunt deosebit de frecvente pe picioare, mâini, brațe și în vecinătatea nasului, ochilor și gurii, pe lângă menținerea simetriei în zona genunchilor, coatelor și încheieturilor. Prin urmare, este necesar să se facă diferența între diferite tipuri de vitiligo:

Vitiligo localizat. Se manifestă sub forma unor pete ușoare segmentate pe corp, în special în zonele expuse la soare.

Vitiligo prezent în anumite zone. Pigmentul dispare în zone distribuite pe o singură parte a corpului.

Vitiligo acrofacial. Poate că este cel mai izbitor tip, deoarece petele albe apar în jurul zonei gurii, a ochilor și a nasului. Ele sunt, de asemenea, grupate pe mâini sau picioare.

Vitiligo prezent pe suprafețe mari sau peste tot. Zonele depigmentate acoperă mari suprafețe corpului sau aproape tot corpul.

Potrivit studiilor publicate de BBC, vitiligo poate începe să apară de la vârsta de 20 de ani, deși, în realitate, poate apărea oricând. Și până acum, nu se știe ce o provoacă, dar ceea ce știm este că poate dura ani sau o viață întreagă.

Cum afectează acest lucru un model?

Aspectul modelului este esențial în timpul sesiunii de videochat. Prin urmare, dacă această boală începe se manifestă atunci când modelul are deja o carieră sau este pe cale să înceapă, este probabil ca ea să se simtă intimidată de ceea ce se întâmplă sau să-și schimbe percepția asupra corpului ei. Această transformare se poate reflecta în câștigurile ei, dar mai ales în stima de sine scăzută.

Așadar, dacă faci parte dintre aceste persoane, trebuie să îți spunem că multe persoane au câștigat admirația lumii pentru acceptarea adevărului lor. Dintre aceste persoane fac parte și două modele care au făcut din această boală elementul lor definitoriu.

În 2016, Breanne Rice a concurat la emisiunea „The Bachelor”, dar abia după un an a dezvăluit lumii că are vitiligo. Acum este cunoscută pentru că și-a răspândit povestea și a încetat să-și mai ascundă pielea.

Winnie Harlow, a fost primul model cu vitiligo care a concurat la „America’s Next Top Model”. Ea a fost fața campaniilor unor branduri foarte cunoscute. Poate fi considerată un exemplu de perseverență!

Prin urmare, dacă ești model de videochat și ai această afecțiune, te sfătuim să te iubești așa cum ești și să fii mândră de tine.

Dacă îți dorești să devii model de videochat, dar îți este teamă că nu vei atrage atenția clienților din cauza problemei pielii tale, te sfătuim să nu-ți fie. Vino în echipa CamStars Studio și totul va fi bine. Facem angajări modele de videochat la studioul din București.

 De asemenea, reține că nu există o regulă de frumusețe care trebuie respectată. Ceea ce este important este atitudinea ta și cine ești, dincolo de pielea ta. Te așteptăm în echipa CamStars Studio! Viitorul alături de noi este de o frumusețe aparte.