Petreceți mult timp lucrând în fața unui computer în timpul sesiunilor lungi de videochat. Acest lucru ar putea contribui la creșterea exponențială a problemele de vedere. Aceasta poate avea loc din motive diferite, de la pierderea flexibilității la complicații mai mari.

Există câteva exerciții ideale care vă ajută să vă relaxați ochii, în special după o zi lungă de muncă, întrucât activitatea pe care o desfășurați vă solicită foarte mult vederea. 

În prezent, lucrul la computer a devenit un mod de viață și principalul instrument pentru majoritatea persoanelor, mai ales pentru voi, modelele de videochat.

Ochii voștri sunt nevoiți să se adapteze luminozității ecranului și să se concentreze pe un punct din apropiere timp îndelungat, fără odihnă.

Privirea continuă a ecranului provoacă probleme de vedere. Perceperea contrastelor, diferențierea culorilor și alternanța între distanțe focale lungi și scurte devine din ce în ce mai dificilă. Necesitatea de a sta cu ochii foarte aproape de ecranul computerului poate chiar restricționa câmpul vizual.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ochii voștri suferă, lăcrimează, se înroșesc. Uneori, acest lucru este însoțit de tensiune oculară și dureri de cap, mâncărimi, vedere încețoșată.

Dar nu trebuie neapărat să fie așa. Pe lângă folosirea unui monitor profesionist care dispune de o tehnologie specială pentru îngrijirea ochilor, puteți efectua, de asemenea, câteva exerciții de relaxare pentru ameliorarea oboselii ochilor.

Exerciții de relaxare pentru ochi

 Așezați palmele peste ochi

Asigurați-vă că stați confortabil pe scaun. Așezați-vă brațele pe o suprafață plană, închideți ochii și așezați palmele mâinilor peste ochi. Acestea ar trebui să vă acopere  complet ochii. Respirați încet și relaxat timp de un minut sau două. Îndepărtați încet mâinile și deschideți ochii.

Exercițiul celor patru direcții

Ține-ți capul drept în timp ce stați așezate pe un scaun. Îndreptați-vă cât puteți privirea către anumite puncte și țineți-o așa timp de două sau trei secunde spre fiecare dintre cele patru puncte: sus, jos, stânga, dreapta (mișcați-vă ochii, nu capul). Repetați exercițiul de trei ori.

Masați-vă orbitele ochilor

Un masaj blând este foarte relaxant pentru ochi. Folosind vârfurile degetelor mari, masați-vă zona de sub sprâncene (de la vârful nasului până la pleoape) cu mișcări circulare.

Exerciții de relaxare pentru ochi

Ridicați-vă și întindeți un braț în fața nasului cu degetul mare îndreptat în sus. Alegeți cinci puncte: vârful nasului, brațul întins, degetul mare și alte două puncte care sunt mai departe.

Fixați-vă privirea pe fiecare dintre cele cinci puncte, menținând-o pentru câteva momente. În cele din urmă, priviți vârful nasului, brațul, degetul mare și celelalte două puncte. Apoi găsiți un punct îndepărtat și mențineți-vă privirea concentrată pe acel punct cât mai mult timp.

Exercițiu de acomodare

Plasați degetul arătător al mâinii drepte la nivelul ochilor, la distanța cotului. Plasați degetul stâng la aproximativ 15 centimetri în spatele celui drept. Priviți alternativ un deget și apoi celălalt într-un ritm constant pentru un minut.

Exercițiu pentru a preveni uscarea ochii ochilor

Priviți înainte ținând capul drept și relaxați-vă mușchii faciali, precum și maxilarul inferior. Deschideți și închideți pleoapele de aproximativ 20 de ori. Mențineți-vă mușchii relaxați tot timpul. Pleoapele ar trebui să se miște lin și fără efort, precum aripile unui fluture.

Acest set de exerciții de relaxare simple pentru ochi poate fi de mare ajutor, veți avea nevoie doar de câteva minute pentru a le pune în practică oriunde și oricând, dacă aveți deja simptome ale sindromului vederii la computer (SVC).

Însă, trebuie să știți că majoritatea acestor simptome se datorează lipsei unor monitoare profesionale care includ tehnologie specializată pentru a vă proteja ochii de lumina albastră, care se adaptează la schimbările nivelului de iluminare din timpul zilei și la pâlpâirile imperceptibile pe care le generează ecranele.

Dacă vă veți alătura echipei CamStars Studio, veți avea parte de cele mai bune condiții de lucru. Modelele noastre își desfășoară activitatea în cameră dotate cu aparatură de ultimă generație, menită să le asigure tot confortul de care au nevoie pentru buna desfășurare a activități. 

Angajăm modele de videochat la studioul din București. Vă așteptăm în echipa noastră pentru a beneficia numai de lucruri bune, care vă vor ajuta să vă bucurați de acel stil de viață peste medie, la care visați de mult timp.