Noile provocări dau mereu o stare de nerviozitate cu atât mai mult atunci când este vorba de interacțiunea cu oameni noi. Uneori când îți pronunți numele, s-ar putea să îți transpire mâinile sau să îți dorești să închizi camera și să renunți la ceea ce faci, de teama de a nu face ceva greșit. Dar nu este un lucru pe care nu îl poți controla.
Respiră, inspiră, plimbă-te puțin și după câteva ore vei vedea că vei simți că faci parte din echipa CamStars de multă vreme.
Îți poți aminti prima experiență la locul de muncă? Sigur ți-a fost foarte greu să te concentrezi pentru că îți doreai ca totul să fie perfect. Începuturile sperie în orice domeniu, dar există un punct în favoarea ta. Când decizi să fii model de videochat, ești dispusă să trăiești experiențe noi.
Este adevărată afirmația potrivit căreia „prima impresie contează”, deoarece de atitudinea pe care o ai depinde succesul tău în videochat.
Deși nu este un lucru planificat, atunci când începi o carieră ca model de videochat, începi să  empatizezi cu cei care îți devin clienți și să legi prietenii cu aceștia. De asemenea, începi să legi prietenii cu colegele de serviciu care te ajută să evoluezi și să ai parte de cât mai multe reușite. Prietenii pe care îl vei avea depind de atitudinea ta față de ei.
Spargerea gheții nu numai atunci când ești online, dar și cu cei care lucrează în studio va fi un lucru foarte important. Iată  câteva strategii pe care să le poți pune în practică atunci când începi  prima ta zi de muncă la studioul CamStars:
Fii amabilă cu noii tăi colegi și utilizatori: îți va lua ceva timp să știi numele tuturor, dar important este să îi tratezi cu amabilitate pe toți cei de la studio indiferent de poziția pe care o ocupă în cadrul firmei. Desigur, trebuie să fii amabilă cu clienții tăi fideli, pentru că evoluția ta la locul de muncă depinde de ei.
Nu ezita să ceri ajutor: chiar dacă nu crezi, o persoană care crede că știe totul este incomodă pentru restul. Ești nouă și trebuie să afli mai multe lucruri despre metoda de lucru. Chiar dacă cunoaști foarte bine procedurile, nu ezita să participi la traning-ul pe care noi, cei de la CamStars, îl punem la dispoziția modelelor noastre pentru a fi la curent cu noile tendințe în domeniu. Participând la training ai șansa de a-ți îmbunătăți metodele, de a cunoaște mai bine mediul de lucru și de a interacționa mai ușor cu ceilalți.
Oferă ajutor ori de câte ori poți: acesta este un punct important. Nu trebuie să te implici în orice problemă în așa măsură încât să fii nevoită să renunți la sesiunile de videochat planificate pentru a-i ajuta pe ceilalți. Trebuie doar să fii atentă în caz că cineva din echipă are nevoie de ajutorul tău dezinteresat.
Fii la studio cu câteva minute înainte de începerea sesiunii de videochat: sosirea la timp este necesară pentru o bună organizare. Dacă vei sosi cu câteva minute înainte la muncă vei putea să organizezi mai bine sesiunea de videochat. Nu contează dacă nu cunoști parola computerului tău în prima zi ca model, sosirea mai devreme te poate ajuta, de asemenea, să vorbești cu cei care te pot pune la curent cu tot ceea ce trebuie să știi. Dacă ajungi exact la timp este foarte probabil să fii nevoită să începi direct sesiunea de videochat.
Analizează-ți greșelile și devino un model mai bun: analizează greșelile pe care le-ai făcut în timpul sesiunii de videochat. Este normal să apară greșeli în primele zile de muncă, dar le poți corecta treptat astfel încât devii un model din ce în ce mai bun. De asemenea, realizarea unei analize a ceea ce ai făcut pentru a ști cum să eviți greșelile la următoarea transmisie este un lucru foarte important.
Ținând cont de aceste sfaturi, vei fi pregătită să te confrunți cu noi experiențe la noul tău loc de muncă. Amintește-ți că ai decis să fii propriul tău șef și o femeie capabilă să se confrunte cu noi provocări pentru a avea parte de un stil de viață peste medie.
De asemenea, nu uita să spui și altor persoane care își doresc un stil de viață ca al tău că angajăm modele de de videochat la studioul din București.