Empatia este acea calitate umană care dă naștere unor legături emoționale importante. Totodată, este capacitatea de a înțelege starea celuilalt. Oamenii empatici sunt capabili să analizeze detalii în timpul interacțiunii cu interlocutorul lor. Limbajul corporal și tonul cu care vorbesc, capacitatea lor de observație și sensibilitatea față de celălalt îi determină să descopere mai ușor ceea ce simte celălalt, uneori fără să spună asta. Empatia ne ajută relațiile umane, nu doar primare, ci și pe cele pe care le stabilim în tinerețe și la maturitate. Aceasta are numeroase avantaje, cum ar fi următoarele:

  • Ne ajută să înțelegem mai ușor lumea;
  • Ne permite să ne bucurăm de relațiile noastre;
  • Ne împiedică să-i judecăm pe alții;
  • Ajută la rezolvarea problemelor sau conflictelor;
  • Facilitează dialogul;
  • Crește respectul față de ceilalți etc.

 Împărtășind și trăind emoțiile celorlalți devenim oameni mai asertivi și înțelegători, pentru că nu este vorba de a avea dreptate într-o problemă, ci de a-l ajuta pe celălalt să-și rezolve problema.

A învăța să asculți este una dintre cele mai importante sarcini care poate transforma relațiile și ne poate îmbunătăți perspectiva, deoarece, de obicei, punctul de cotitură care duce la apariția problemelor în relațiile cu ceilalți, este incapacitatea de a ne pune în locul celorlalți. De a ne imagina cum am proceda noi dacă am fi în locul lor.  

Empatia face parte din dezvoltarea inteligenței noastre emoționale, prin urmare, este o abilitate la care putem lucra pentru a îmbunătăți relațiile cu ceilalți și, totodată, de a-i înțelege mai bine pe cei din jurul nostru. Pentru a da dovadă de empatie foarte puține lucruri pe termen scurt sau lung trebuie să se îmbunătățească și să fie în beneficiul celor din jur.

Pentru a lucra ca model de videochat trebuie să ai anumite caracteristici. Trebuie să dai dovadă de inteligență și, pe lângă asta, de multe alte calități, printre acestea aflându-se și capacitatea de fi empatică.

 Mulți dintre cei care îți urmăresc zilnic ședințele de videochat, sunt oameni foarte singuri aflați în căutarea unei persoane capabile să le țină companie și să îi asculte. Videochatul nu este o activitate care are în vedere organizarea de spectacole cu tentă sexuală. Este mult mai mult de atât. Presupune întâlnirea online între persoane dornice să se distreze purtând conversații pe teme diverse cu modelul de dincolo de ecran.

Cum poți să dai dovadă de empatie în relație cu clienții tăi?

Permite-le să se exprime, întrucât, de multe ori, majoritatea celor care participă la ședințele de videochat tot ce au nevoie este să fie auziți. În plus, simplul fapt de a manifesta interes pentru ceea ce simt sau gândesc, îți poate oferi recompense grozave în viitor.

Demonstrează clienților că ești interesată de ceea ce îți spun, indiferent de subiect. Cu toții avem lucruri care ne interesează și ne entuziasmează, atunci când vorbim despre ele este important ca acestea să atragă atenția interlocutorilor.

Ai răbdare când vorbești sau explici ceva în cazul în care un client nu înțelege ce spui. Poți răspunde într-un mod cordial și politicos. Nu vei ști niciodată în ce fel de situație sau în ce stare se află persoana din spatele ecranului. Nu respinge și nu ignora niciun client, fii amabilă întrucât nu știi când te poate surprinde.

Încearcă să îți binedispui clienții, așa cum am menționat mai sus, mulți dintre ei se simt foarte singuri și merită să petreacă clipe minunate în compania unei persoane care îi înțelege.

Nu este greu să dai dovadă de empatie. În plus, poate fi o bună oportunitate de a crește și de transforma jobul de model de videochat în mai mult decât o simplă sursă de venit. Oamenilor le lipsește bucuria aceea care le poate îmbunătăți starea de spirit. Dând dovadă de empatie, înțelegând ceea ce simt, le poți schimba starea de spirit. Aceștia pot petrecere alături de tine momente de neuitat.

Ce spui, ești pregătită să-ți impresionezi clienții cu empatia de care poți da dovadă? Apropo, ai vrea să faci acest lucru alături de noi, cei de la CamStars? Facem angajări studio videochat București.