Există modele care cum ajung în fața camerelor de filmat se transformă în niște zeițe, iar banii din încasări încep să curgă. Camelia de la CamStars Studio este un astfel de exemplu și ținem să menționăm că și pe noi a reușit să ne cucerească imediat ce am făcut cunoștință. Simțeam din prima zi în care ne-am cunoscut că vom face treabă bună împreună, dar totuși nu putem să ne stăpânim curiozitatea dorind să aflăm care sunt secretele succesului ei. De aceea am invitat-o pe Camelia astăzi pentru un interviu în exclusivitate în care să ne vorbească despre câteva din tehnicile ei și să ne dea o lecție despre cum trebuie să te comporți ca model.
Moderator CamStars Studio: Bună Camelia și îți mulțumesc că ai acceptat invitația noastră de astăzi. Sperăm că nu te superi dacă vom încerca să te descoasem, dar sincer și pe noi, o echipă cu atât de multă experiență, ne-ai lăsat gură cască atunci când am văzut încasările tale. Cum reușești?
Camelia: Bună! Și eu vă mulțumesc pentru șansa de a participa la acest interviu și vreau să vă spun de la început că în spatele câștigurilor mele nu este vorba de niciun secret special, ci doar de câteva trucuri pe care le poate pune în aplicare orice model de videochat.
MCS: Ne bucurăm nespus că ești atât de deschisă și îți suntem cu adevărat recunoscători pentru faptul că ești dispusă să împărtășești atât de multe lucruri cu noi pentru ca și alte modele să învețe din exemplul tău. Despre ce fel de trucuri este vorba?
C: În primul rând, chiar și atunci când am o zi proastă, nu las acest lucru să se ghicească pe fața mea. E mult spus truc, dar în loc să adopt o mină gravă și serioasă, zâmbesc în continuare. Nu este mare lucru, dar cu această atitudine clienții mei se arată dispuși să-mi acorde încrederea lor și să mă aleagă pe mine în locul altor modele.
MCS: Să înțeleg că adopți un fel de poker face, dar că în loc să te prefaci serioasă, zâmbești. Este o idee bună! Dar ce legătură are zâmbetul cu valoarea câștigurilor tale?
C: La scurt timp după ce am devenit model de videochat am realizat că bărbații care apelează la acest serviciu sunt în realitate dornici de o conversație mulțumitoare și nu doar de erotism. Până să încerc această meserie recunosc că și eu, ca mulți alți, credeam că în videochat este vorba doar de nuditate și vulgaritate. Dar eram departe de adevăr, deoarece majoritatea celor care plătesc pentru așa ceva caută mai mult decât o fată frumoasă, dezbrăcată, pe care ar putea s-o vadă gratuit într-un film. Și astfel, gândindu-mă că nimănui nu i-ar plăcea să stea de vorbă cu o fată morocănoasă și indispusă, m-am hotărât ca cel puțin în timpul serviciului să nu-mi șterg niciodată de pe față zâmbetul de care vă povesteam mai devreme.
MCS: Ai descris foarte frumos modul de gândire din spatele acțiunilor tale și noi suntem de acord cu tine că videochatul este mai mult despre comunicare decât despre nuditate. De aceea, ne-ar plăcea să ne povestești mai mult și despre lucrurile pe care le discută bărbații cu o femeie atât de frumoasă, dar în același timp și deschisă.
C: Să știi că nu sunt chiar atât de multe diferențe între femei și bărbați când vine vorba de discuții amicale. Ca și noi, bărbații au nevoie de cineva cu care să-și împărtășească bucuriile, tristețile, împlinirile, dar și dezamăgirile. Cum intrăm în privat, cei mai mulți încep să-mi vorbească despre fanteziile lor, aspirațiile, visele și dorințele pe care le au. Puțini sunt cei care încearcă să grăbească lucrurile și în general majoritatea apreciază preludiul.
MCS: Îți mulțumim Camelia pentru acest insight legat de videochat. În încheiere, ce sfat ai putea să dai modelelor începătoare, sau celor care nu sunt mulțumite de veniturile pe care le încasează?
C: Nu doar în domeniul videochatului, ci pentru orice serviciu, cel mai bun sfat pe care poți să-l dai cuiva care lucrează direct cu clienții este să învețe să asculte. Nu te grăbi să vorbești despre tine, să contrazici, sau să dai sfaturi, ci doar ascultă! Zâmbește, arată că ai înțeles și ascultă. Nu numai că este cel mai ușor, dar este și cel mai sigur mod de a face mulți bani în domeniul serviciilor.