Începerea conversației cu o persoană complet necunoscută poate generată destul de multă neliniște. Din acest motiv, îți vom explica în acest articol cum să începi o conversație în cel mai bun mod posibil. Iată câteva strategii eficiente pentru a iniția o conversație.
Oamenii sunt obișnuiți să li se ofere o frază magică pentru a iniția un dialog cu oricine în orice situație.
Problema este că că i se acordă importanță frazei în sine, când de fapt nu ceea ce spui contează, ci modul în care spui un anumit lucru.
Renunță la rușine creându-ți un alter ego, un personaj care îți va permite să ieși din realitatea cotidiană pentru a putea face și spune lucruri pe care nu obișnuiești să le faci. Evident, pe termen lung este mult mai bine să depășești timiditatea și să se comporți într-un mod mai deschis și mai sociabil.
Nu uita niciodată obiectivul tău real. Acesta este principalul motiv pentru care multă lume eșuează chiar înainte de a încerca să vorbească.
Când începi un dialog cu cineva trebuie să știi exact că obiectivul tău nu este neaparat acela de a impresiona și a părea o persoană interesantă. Interlocutorul tău nu te cunoaște și atitudinea poate fi în defavoarea ta.
Trebuie să dai dovadă de sociabilitate și să încerci să ai un dialog plăcut pentru a descoperi ce fel de persoană este interlocutorul tău. De asemenea, este bine să descoperi interese comune pentru a le transforma în subiecte de discuție.
Zâmbește și cei cu care vei conversa îți vor zâmbi la rândul lor. Înainte de a articula primul cuvânt, acest simplu gest poate face diferența între o primă impresie bună sau mai puțin bună.
Cu toții suntem conștienți de puterea unui zâmbet, dar există studii care confirmă faptul că un schimb de zâmbete poate crea o legătură. Zâmbetul este și mai important dacă vei decide să lucrezi ca model într-un studio de videochat în București.Acesta trebuie să fie însă unul natural nu forțat.
Atunci când începi o conversație cu o persoană necunoscută trebuie să ai o atitudine pozitivă și prietenoasă pentru ca dialogul să decurgă frumos.
Demonstrează-i interlocutorului tău că vrei să-l binedispui, să-i dai energia de care nevoie. Nimeni nu vrea să comunice cu o persoană incapabilă de a-i surprinde în mod plăcut în timpul conversației. Zâmbește și vei vedea că ți se va returna zâmbetul.
Pregătește terenul cu întrebări de genul acesta: Bună, ce faci? Cum îți merge?Există multe variante, dar important este ca interlocutorul să-ți răspundă că este bine. Acest tip de întrebări sunt interesante deoarece, potrivit studiilor, dacă cineva spune bine, asta înseamnă că interlocuitorul este o persoană sociabilă.
Când cineva îți răspunde că este bine sau foarte bine, rar are un comportament negativ după. Așadar, este bine să-l întrebi prima dată ce face.
Pune o întrebare legată de situația în cauză. Cea mai naturală formă de a începe o conversație este de a face un comentariu sau a pune o întrebare despre situația în care vă aflați. Poți să-l întrebi de ce a apelat la videochat sau ce părere are despre videochat, de exemplu.
Răspunsul lui îți va permite să-ți faci o idee despre cum trebuie să te comporți în timpul conversației cu acesta.
Demonstrează-i că ești curioasă în privința lui. Această strategie te va ajuta să-l faci să iasă din carapacea lui, să înceapă să se destănuie. În aceste momente este foarte important să-l asculți cu atenție.
Cu cât îl vei asculta mai mult, cu atât acesta va putea să comunice mai ușor cu tine, iar conversația va decurge bine.
După cum poți observa, nu există modalități bune sau rele de a iniția o conversație, nici propoziții bune sau rele. Important este să fii sinceră și să utilizezi un limbaj corporal și intonația potrivită, care să creeze o anumită apropiere între voi chiar dacă nu sunteți aproape unul de altul.
Să nu crezi că există conversații perfecte. Există doar conversații normale care pot deveni foarte plăcute dacă te vei comporta natural și îți vei surprinde interlocutorul în mod plăcut.
Așadar, vino alături de CamStars, căci nu vei regreta niciodată decizia de a lucra cu noi. Va fi una dintre cele mai bune decizii în ceea ce privește viitorul tău. Facem angajări la studioul de videochat din BucureștiTe așteptăm!