Te-ai întrebat vreodată de ce după o experiență stresantă ai o reacție fizică, cum ar fi dureri de cap sau dureri de stomac? Majoritatea factorilor stresanți sunt fizici, de aceea necesită un răspuns fizic
Stresul nu este deloc distractiv. Stresul poate duce la insomnie, depresie și performanță slabă la locul de muncă, ceea ce poate duce la pierderea serviciului și afectarea vieții personale.
Așadar, iată câteva trucuri privind eliminarea stresului din viața ta:
Identifică ce anume te stresează. Recunoașterea cauzelor acestor reacții stresante este primul pas în gestionarea acestora. Specialiștii spun că se pot descoperi factorii declanșatori ai stresului prin intermediul unor întrebări precum următoarea: Ce mă stresează și cum să reacționez la acest lucru? După ce i-ai descoperit, poți crea o listă cu cei mai importanți și îi poți elimina, dacă este posibil, sau cel puțin să-ți schimbi reacțiile.
Trăiește o viață sănătoasă. S-a dovedit că una dintre cele mai bune modalități de ameliorare a stresului este să trăiești sănătos. Indiferent dacă mergi pe jos, faci yoga, dormi bine sau eviți mâncarea nesănătoasă, îngrijirea corpului tău este cea mai comună și mai eficientă cale de a reduce stresul din viața ta.
Organizează-te. Fie că este acasă sau la locul de muncă, dezorganizarea este una dintre cele mai frecvente cauze de stres. La urma urmei, este frustrant când nu poți găsi ceea ce cauți. De aceea, nu trebuie doar să organizezi biroul sau casa, ci și să dezvolți un sistem care să te ajute să fii mereu organizată.
Renunță la a mai amâna lucrurile. Specialiștii spun că persoanele care lăsă lucrurile pe mai târziu au probleme mari cu stresul. Pentru a înceta acest lucru, este indicat să îți impui să faci lucruri acum și nu mai târziu. Fă mai întâi lucrurile importante sau lucrează la un proiect atrăgător timp de 10 minute.
Închide-ți telefonul. Poate nu crezi, dar specialiștii în psihologie consideră că smartphone-urile pot cauza stres. De ce? Acestea au creat o mare nevoie de a vedea și de a răspunde la fiecare mesaj pe care îl primim. Chiar dacă nu îți poți opri telefonul 24 de ore pe zi, trebuie să-l oprești măcar câteva ore pe zi, pentru a te liniști.
Fă ceva ce te face fericită. Datorită obligațiilor și responsabilităților tale, poate crezi că nu mai ai timp pentru hobby-urile care te fac fericită. Poți să urmărești spectacolul preferat, să planifici o vacanță, să discuți cu un prieten, să asculți muzică, să mergi la film sau chiar să dormi.
Acceptă oamenii așa cum sunt. Nu este nimic mai frustrant decât un coleg care face lucruri care ție nu-ți plac, un vecin care pune muzica foarte tare. Nu contează dacă oamenii apropiați de tine te stresează, acceptă-i așa cum sunt.
Evită multitasking-ul. Suntem cu toții foarte ocupați, așa că multitasking-ul pare la început o idee grozavă, dar în realitate este o sursă mare de stres în viața noastră. Având mai multe sarcini poate fi foarte stresant. Pe termen scurt, te poate face să te simți rău. Pe termen lung, poate reprezenta o amenințare directă la adresa sănătății.
Devino model de videochat. Poate este un lucru greu de crezut, dar jobul pe care noi, cei de la CamStars ți-l oferim, te poate ajuta să scapi de stres. Cum este posibil acest lucru?
Este posibil așa ceva fiindcă în studioul de videochat de la Universitate mediul de lucru este unul extrem de relaxant. Nu va trebui decât să comunici cu cei care vor dori să te cunoască.
Apoi, scapi de stres fiindcă nu va trebui să lucrezi 8 ore pe zi într-un birou alături de colegi care fac lucruri care ție îți displac.
Programul tău de lucru va fi unul flexibil. Vei munci fie part time, fie full time, dimineața, după-amiaza sau seara. Tu stabilești câte ore lucrezi și când lucrezi.
În plus, vei avea siguranța zilei de mâine. Nimeni nu te va da afară de la job. Colaborarea cu studioul de videochat din București se va încheia doar în momentul în care tu vei dori acest lucru.
Te vei putea bucura de o viața sănătoasă, fiindcă vei putea să-ți cumperi doar produse de cea mai bună calitate.
Dacă îți place să călătorești, vei putea face asta oricând vei dori, căci vei câștiga suficient încât să-ți permiți să călătorești.
Stresul va dispărea ca prin minune și totul va fi posibil datorită CamStars. Vino în echipa noastră! Oricând facem angajări la studioul de videochat din București.