Cupa menstruală este un recipient pe care o femeie îl folosește în timpul menstruației. Aceasta nu este o invenție  nouă, dar s-a schimbat mult, mai ales pentru a oferi un confort mai mare.

Cum funcționeazã?

Această cupă este introdusă în interiorul vaginului, exact în perioada ciclului menstrual. Materialul din care este realizată este antialergenic. Cupa colectează sângele menstrual, apoi se scoate, se aruncă conținutul, se spală bine și se folosește din nou.

Uneori, la prima folosire, pot apărea mici probleme, dar pe măsură ce o femeie se obișnuiește cu ea nu vor mai exista probleme. De aceea, este indicat să o folosiți în primele zile înainte de spectacole, astfel încât să vă dați seama dacă vă simțiți confortabil cu ea.

Deși pare neobișnuit, dacă o veți introduce corect, nu veți simți nimic. Dar este mai bine ca înainte să o folosiți să aflați avantajele și dezavantajele ei.

Avantaje

Cât timp ar trebui să o  țineți în vagin?

Timpul maxim este de 12 ore, dar acest lucru se poate modifica, deoarece totul depinde de fluxul menstrual. Dacă sunteți îngrijorate în privința utilizării pe timp de noapte, nu vă faceți griji, puteți dormi confortabil cu ea.

Cupa menstruală nu provoacă infecții

Dimpotrivă, cupa menstruală previne infecțiile. Experții spun că respectă flora vaginală. Aceasta este diferența mare dintre cupă și tampoane. Acestea din urmă  pot provoca șoc toxic.

Cât rezistă o cupă menstruală?

Rezistă mai mult decât un tampon. Cupa menstruală are mai multă autonomie decât oricare dintre celelalte produse de igienă intimă, deoarece poate dura până la 12 ore fără a fi nevoie să mergeți la baie (va depinde de fluxul menstrual și în ce zi a menstruației vă aflați). Prin urmare, sunt ideale pentru perioadele în care veți fi departe de casă pentru o lungă perioadă de timp, deoarece poate rezista multe ore înainte să o goliți. De asemenea, este ideală în timpul sesiunilor lungi de videochat.

Nu absoarbe sângele menstrual, ci doar o colectează

Rolul cupei menstruale este pur și simplu de colectare a sângelui menstrual. Nu îl absoarbe ca tampoanele, astfel încât sunt evitate posibilitatea de apariție a iritației și uscăciunea, în special în ultimele zile ale menstruației.

În plus, este foarte utilă atunci când fluxul este redus, deoarece menține intactă umiditatea vaginului și nu îl usucă, protejând flora vaginală în orice moment.

Mai ecologică

Este unul dintre elementele care a făcut ca multe femei tinere să opteze pentru cupa menstruală ca alternativă la kilogramele de celuloză, plastic, cutii și aplicatoare  care se aruncă în fiecare lună.

Materialul din care este fabricată cupa nu contaminează nimic și chiar și în procesul de fabricație al acestui produs, utilizarea apei necesare este redusă, contrar procesului de producție a tampoanelor.

Mai confortabil de purtat

Multe femei care au decis să încerce cupa menstruală subliniază, mai presus de toate, că nu observă că o poartă, că o pot folosi cu orice tip de îmbrăcăminte fără teamă.

Cupa le permite să se miște natural atât atunci când fac sport, cât și când se urcă sau coboară de pe o motocicletă, bicicletă, mașină sau orice alt vehicul. Acest lucru înseamnă că, dacă o veți folosi, vă veți putea mișca natural și în timpul sesiunilor de videochat, ceea ce este un mare avantaj pentru voi. 

Nu miroase

Femeile care folosesc cupa menstruală sunt conștiente de faptul că multe persoane pot evita folosirea ei din cauza mirosului pe care îl poate degaja când o scot sau o spală. Însă ele subliniază că unul dintre avantajele sale este că nu miroase a nimic și nici nu absoarbe mirosurile, deoarece nu este în contact cu aerul.

Dezavantaje

Trebuie curățată într-un mod special

Dacă cupa menstruală nu este spălată bine, există riscul de infecție. De exemplu, nu trebuie să o spălați în băile publice. Cel mai corect este să o spălați cu apă caldă acasă. Igienizarea ei este foarte importantă.

Trebuie  sterilizată  din când în când

Nu puteți folosi cupa menstruală mult timp dacă nu o sterilizați. Este indicat să faceți acest lucru de fiecare dată la finalul menstruației. Trebuie să o igienizați foarte bine pentru a evita riscul de apariției a infecției.

După cum se poate observa, există mai multe aspecte pozitive decât negative. Trebuie doar să vă obișnuiți cu ea. După aceea nu veți mai nicio scuză să nu organizați spectacole de videochat de succes.

PS: Angajăm modele de videochat la studioul din București. Deschidem larg ușa femeilor fără inhibiții care vor să facă parte din echipa CamStars Studio, o echipă unită și mereu alături de modelele sale.