Societatea în care trăim supune trupul și mintea noastră la niveluri ridicate de stres și anxietate. Acest lucru se reflectă în faptul că astăzi o mare parte din terapiile privind sănătatea mintală se datorează tulburărilor legate de stres. Astfel de niveluri de stres au efecte negative asupra sistemului imunitar și, în general, asupra sănătății.
Tehnicile de relaxare pentru adulți sunt instrumente utile pentru a face față stresului și pentru a promova sănătatea pe termen lung prin relaxarea corpului și calmarea minții.
Cum funcționează tehnicile de relaxare mentală
Tehnicile de relaxare implică, de obicei, pentru adulți următoarele: reorientarea atenției ( centrarea atenției pe zonele tensionate), creșterea gradului de conștientizare a corpului și exerciții (cum ar fi cele de meditație), pentru a conecta corpul și mintea … Folosite zilnic, acestea pot conduce la o perspectivă mai sănătoasă în circumstanțe stresante. De fapt, există numeroase studii care arată efectele benefice ale relaxării asupra sănătății și beneficiile meditației pentru creier.
Exerciții de relaxare pentru stres
Când ne stresăm, corpul nostru se pregătește să lupte contra situației în cauză. Acest răspuns produce schimbări care pregătesc corpul pentru luptă. Aceste modificări includ o creștere a frecvenței cardiace, a tensiunii arteriale, a ratei respiratorii și a cantității de sânge care este pompată în mușchi. De-a lungul timpului, aceste reacții ridică nivelul de colesterol, modifică activitățile intestinale și slăbesc sistemul imunitar. În general, aceste schimbări ne fac să ne simțim „stresați”.
Cu toate acestea, avem și opusul acestei situații, ” relaxare”. Acest termen se referă la schimbările care au loc în organism atunci când suntem calmi. Aceste modificări includ scăderea tensiunii arteriale, frecvenței cardiace, tensiunii musculare și ratei de respirației precum și senzația de calm și control.
Relaxarea ajută la contracararea efectelor negative ale luptei contra situației negative și, în timp, permite dezvoltarea unei stări de vigilență mai mare. Relaxarea poate fi dezvoltată printr-o serie de tehnici, cum ar fi meditația și relaxarea musculară progresivă. Relaxarea este recomandată pentru multe tulburări legate de stres.
Tipuri de tehnici de relaxare pentru stres și anxietate
Acestea sunt principalele tipuri de tehnici de relaxare pentru adulți:
Exercițiu autogen: această tehnică utilizează imagini vizuale și conștientizarea corpului pentru a duce persoana într-o stare de relaxare profundă. Persoana își imaginează un loc liniștit și se concentrează pe fiecare dintre senzațiile corpului lor, începând cu picioarele și continuând până la cap. De exemplu, o persoană ar putea să se concentreze asupra căldurii și greutății extremităților, respirație ușoară, naturală etc.
Respirație: în exercițiile de respirație, poți pune o mână pe piept și cealaltă pe burtă. Inspiri, respirați adânc și tragi cât de mult aer poți. Pe măsură ce faci asta, burta ta ar trebui să îți împingă mâna. Este important să continui să respiri și apoi să expiri încet.
Relaxare musculară progresivă: această tehnică implică tensionarea fiecărui grup muscular în mod individual și apoi relaxarea, începând cu mușchii picioarelor și terminând cu cele ale capului și cu fiecare din grupurile musculare. Această tehnică este cunoscută ca un exercițiu eficient de relaxare pentru stres.
Meditația: cele două tipuri cele mai populare de meditație sunt cea transcendentală (se repetă o mantra, un cuvânt sau o expresie) și cea referitoare la atenție (accentul se pune pe gânduri și sentimente).
Imagini ghidate: această tehnică de relaxare ghidată este similară exercițiului autogen. Se caracterizează prin ascultarea unei înregistrări audio a unui terapeut cu scopul de a ajunge la o stare de relaxare profundă. Odată ce starea este atinsă, imaginile vor începe să îți apară în minte și te vor ajuta să îți menții starea de relaxare.
De ce sunt importantele tehnicile de relaxare în timpul unei sesiuni de videochat?
Deoarece cu cât vei fi mai relaxată în timpul sesiunii de videochat ce are loc la studioul de videochat din București, cu atât sesiunea va decurge cât mai bine, iar clienții vor fi din ce în ce mai mulțumiți de serviciile tale.
Dacă vei fi relaxată, vei putea lucra mai mult, ceea ce presupune că vei obține bani mai mulți. Având în vedere că programul este flexibil vei reuși să te și relaxezi, să și lucrezi. Prin urmare, respectă tehnicile de relaxare pe care ți le-am propus și bucură-te de o colaborare fructuoasă și de lungă durată alături de CamStars.
Dacă îți va plăcea alături de noi, nu uita să spui și altor persoane că facem angajări la studioul de videochat din București pentru a le oferi șansa de a se bucura de singurul job care le oferă un stil de viață peste medie.