În acest articol vrem să vă oferim câteva sfaturi despre cum să aveți un dialog fluid cu un bărbat în timpul desfășurării activității voastre.

Pentru a avea parte de o comunicare sănătoasă între o femeie și un bărbat, trebuie înțeleasă natura fiecărei persoane astfel încât să se creeze un dialog cât mai plăcut posibil.

Potrivit studiilor realizate până acum, se parte că la nivel cerebral lucrurile funcționează diferit la femei și bărbați, dar nu există diferențe cognitive considerabile. În general, bărbații au tendința de a-și evidenția mai mult personalitatea și de a aborda într-un mod diferit obiectivele în funcție de caracterul lor. Bărbații nu pun atât de mult accentul pe emoție atunci când se raportează la un anumit obiectiv. Ei sunt mai practici.

Pe de altă parte, femeile pun accent mai mult pe exprimarea emoțiilor, pe comunicare în sine ori de câte ori au ocazia.

S-a demonstrat faptul femeile sunt mult mai abile în ceea ce privește comunicarea deoarece au mai multe celule nervoase în emisfera stângă a creierului, care se ocupă de limbaj, în comparație cu bărbații și, prin urmare, se poate deduce că din același motiv, trebuie să explice verbal tot ce se întâmplă. Prin urmare, datorii naturii biologice, bărbații vorbesc adesea monosilabic sau pur și simplu nu reușesc să spună nimic.

Spre deosebire de aceștia, femeile comunică continuă și se întorc la același subiect, incitând persoană de sex masculin cu care vorbește, astfel încât să obțină răspunsul pe care și-l doresc.

Ceea ce nu reușesc multe persoane să înțeleagă este importanța comunicării. În plus, esențial în procesul de comunicare este să reușiți să empatizați cu cel cu care comunicați și să fiți sincere cu voi înșivă și cu acesta.

Atunci când comunicați cu o persoană trebuie să fiți capabile să vă puneți în locul acesteia și să țineți cont atât de necesitățile voastre, cât și de cele ale persoanei cu care vă aflați în dialog.

Trebuie să țineți cont că femeile și bărbații au capacități și abilități diferite. Și voi, femeile, aveți nevoie să vi se comunice lucrurile într-un mod special. De asemenea, nu trebuie să uitați că tocmai diferențele existente între voi vă ajută să vă completați unii pe alții.

Chiar dacă bărbații sunt mai practici, iar voi, femeile, mai pline de emoție, atunci când comunicați fiecare dintre voi trebuie să uite de vinovății, preocupări și anxietăți. Trebuie să trăiți momentul, căci fiecare moment este unic.

Este indicat să țineți cont de ceea ce simțiți și simte persoana cu care comunicați, pentru ca dialogul dintre voi să fie unul cât mai eficient posibil.

Trebuie să aveți un dialog deschis, să primiți și să oferiți, fără să apară idei preconcepute în timpul dialogului.

Sfaturi practice

În cele ce urmează vă vom oferi câteva sfaturi practice ale specialiștilor în comunicare, care sperăm să vă ajute să comunicați mai ușor cu un bărbat.

Luați în considerare faptul că are mai puține capacități de atenție, face doar câte un lucru odată și de aceea trebuie să găsiți momentul potrivit și să îi vorbiți pe un adecvat.

Având în vedere că este o fire practică, folosiți cele mai bune fraze scurte și stabiliți subiectul înainte de a începe să vorbiți, deoarece bărbaților le plac lucrurile practice și vor să știe care e scopul dialogului.

Utilizați propoziții deschise, constructive și care evidențiază cele mai bune situații, cele pozitive.

Nu puneți atâtea întrebări atunci când pare deranjat, mai bine așteptați până când îi trece.

Respectați-i și nu îi invadați spațiul personal, cum ar fi sportul, televiziunea sau orice hobby pe care îl are și care necesită un spațiu propriu.

Țineți cont că bărbatul este mai bun la identificarea emoțiilor simple, dar nu este la fel de priceput la expresii nonverbale referitoare la frică sau tristețe.

Nu începeți niciodată dialogul cu o critică, deoarece nu îi va plăcea și vă va răspunde într-un mod agresiv și enervant.

Nu încercați să îi atrageți atenția sau să îi schimbați comportamentul, ca și cum ar fi un copil, îi veți afecta stima de sine.

Asigurați-vă întotdeauna că vă respectați și acceptați reciproc pe parcursul dialogului.

Dacă ceva nu vă place, ascultați-l fără să vă supărați, cel mai important este să-l înțelegeți, nu trebuie neapărat să fiți de acord cu ceea ce spune el.

Nu insistați să-l schimbați, îl veți face să-și piardă încredrea în voi. Are nevoie de admirație, nu de critică.

Dacă veți ține cont de aceste sfaturi veți deveni un model de videochat de succes. Oricând veți putea lucra într-un studio de videochat din București.

Facem angajări la studioul de videochat din București.Vă așteptăm în echipa CamStars!