Albert Einstein era de părere că: „Dacă vrei să înțelegi o persoană, nu-i asculta cuvintele, observă-i comportamentul”. Gesturile noastre, expresia corpului nostru, modul nostru de a acționa, indică într-o măsură mai mare ceea ce gândim. Unul dintre cele mai puternice instrumente ale comunicării noastre non-verbale este zâmbetul.

Zâmbetul facilitează relațiile personale și profesionale, intensifică spontaneitatea, creativitatea, expresivitatea, ajută la depășirea timidității și are, de asemenea, un efect contagios. Unele studii au arătat că ai de treizeci de ori mai multe șanse să râzi împreună cu ceilalți decât singură. Dar pentru a râde cu ceilalți, trebuie mai întâi să știi să râzi de tine însăți.

Care este puterea zâmbetului

Atunci când vorbești, interlocutorul tău se uită la tine și observă toate gesturile pe care le faci, de cele mai multe ori se concentrează pe chipul tău. Trebuie să te asiguri că zâmbetul și gesturile tale fac mesajul pe care vrei să-l transmiți mai puternic nu mai slab. În timp ce vorbești, creierul persoanei care te ascultă caută orice semnal non-verbal care să o convingă că poate avea încredere în tine. Acordând atenție gesturilor oamenilor ne putem face o idee despre adevăratele lor intenții.

Când îi zâmbești unei alte persoane, creezi o legătură cu aceasta și îi transmiți că vrei să comunici cu ea. Zâmbetul este unul dintre principalele puncte magice în procesul de comunicare. Este similar cu tonul tocii, cu privirea și tot ceea ce aparține lumii comunicării. Este nevoie doar de sensibilitate față de actul de comunicare.

Așadar, văzut așa, zâmbetul este un mare aliat pentru că transmite empatie, generează reciprocitate și ne ajută să ne simțim mai bine. Este o super-putere cu multiple beneficii:

Ne face să ne simțim bine

S-ar putea spune că zâmbetul este aproape un medicament natural. Când zâmbim eliberăm endorfine și alte analgezice naturale pe care le produce corpul nostru. Zâmbetul a fost, de asemenea, asociat cu niveluri reduse de hormoni de stres (adrenalină, cortizol și dopamină) și scăderea tensiunii arteriale. Îmbunătățește starea de spirit, crește nivelul de fericire, favorizează echilibrul intern al corpului, te face să dormi mai bine, relaxează mușchii.

 Induce emoții pozitive

Zâmbetul nu numai că te face fericită, dar le transmite și celor din jur un semnal că ești o persoană sociabilă, de încredere și abordabilă. Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că nu poți să ai o atitudine negativă în fața unui zâmbet sincer.

Ne ajută să avem o atitudine pozitivă față de viață: să lăsăm o amprentă

O atitudine pozitivă ne permite să gândim obiectiv, constructiv, sănătos și practic. Ne permite să credem că ni se vor întâmpla doar lucruri bune și să transmitem asta și celorlalți.

 Cu alte cuvinte, dacă te comporți ca o persoană fericită, te vei simți fericită. În plus, zâmbetul ne poate ajuta să fii mai creativă, un lucru foarte important atunci când ai un job videochat. Trebuie să-ți pregătești ședința de videochat și nu știi ce tematică să alegi? Încearcă să te relaxezi și să zâmbești și vei vedea rezultatul.

Facilitează interacțiunea cu ceilalți

Când zâmbești, pari o persoană mai caldă, mai sociabilă, prietenoasă, de încredere, generoasă, politicoasă, pozitivă… empatică, care este capabilă să interacționeze mai ușor cu ceilalți.

Oamenii au încredere într-o persoană străină care zâmbește mai mult decât într-una care nu face asta. Zâmbetul exercită o putere de atracție în relațiile interpersonale și în comunicare. Acționează ca un magnet de tip social. Atrage și construiește încredere. Te ajută să interacționezi mai ușor.

Acestea fiind zise, iată câteva sfaturi pe care să le folosești pentru ca zâmbetul tău să se transforme în punctul forte al consersației cu cei care îți urmăresc ședințele de videochat:

  • Primele impresii sunt decisive, așa că mai întâi uită-te cu atenție la interlocutorul tău și apoi zâmbește;
  • Zâmbește sincer și cu căldură;
  • De fiecare când vorbești cu admiratorii tăi, zâmbește de  la începutul până la sfârșitul ședinței de videochat.
  • Coerența argumentelor tale va fi fundamentală, deoarece întărește și oferă autoritate mesajului.

Nu uita! Pentru ca interlocutorii tăi să-ți zâmbească, trebuie să zâmbești și tu. Trebuie să știi să râzi de tine însăți și apoi să râzi cu ceilalți. Bucură-te de ceea ce faci așa cum și noi ne bucurăm și zâmbim când observăm cât de frumos se mărește echipa Camstars. Facem angajări studio videochat. Zâmbește și spune și altora despre noi!