Îți dorești să obții un job videochat? CamStars Studio face angajări la studioul de videochat din București. Vino alături de noi să te bucuri de avantajele uimitoare ale acestui job și să îi descoperi secretele. Și, dacă vrei să organizezi ședințe de videochat de succes, în cele ce urmează, îți vom spune de ce este bine să improvizezi.  

Improvizația reprezintă o acțiune neplanificată. Când improvizezi, te concentrezi mai mult pe acțiune decât pe ceea ce gândești. Pur și simplu acționezi. Asta nu înseamnă că nu te gândești la consecințele acțiunilor tale, ci mai degrabă faci ceea ce simți.

Top 5 beneficii ale improvizației

Cu siguranță ți-ai dat seama că lucrurile nu ies întotdeauna așa cum ne așteptăm și există mulți factori pe care nu îi poți controla. În aceste cazuri e bine să improvizezi pentru a rezolva lucrurile fără a fi nevoie să te gândești prea mult la fiecare pas înainte de a-l face.

Să acționezi fără să te gândești foarte mult la consecințele acțiunilor tale, are multe beneficii. Din acest motiv, ori de câte ori vei avea de organizat o ședință de videochat, nu ezita să improvizezi. Iată care sunt beneficiile improvizației!

Îți permite să fii mai flexibilă

Când nu ai totul calculat și poți improviza, reacționezi cu mai mare ușurință în situații neprevăzute. Astfel, poți fi mai flexibilă și să reacționezi spontan în momente în care nu mai ai control asupra lucrurilor care se desfășoară pe parcursul ședinței de videochat. Este extrem de important să poți să acționezi în funcție de situația cu care te confrunți, fără să te blochezi. 

Te ajută să te bucuri de prezent

Cu cât te gândești mai puțin la lucruri, cu atât îți protejezi mai mult sănătatea mintală. Când improvizezi, te concentrezi pe ceea ce se întâmplă în jurul tău și nu atât pe ceea ce s-a întâmplat sau se va întâmpla.

Nu trebuie să trăiești și să te gândești la tot ce nu s-a întâmplat încă, pentru că s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Dacă te gândești prea mult la lucruri care nu s-au întâmplat poți deveni anxioasă, lucru care îți poate afecta capacitatea de muncă.

 Te ajută să te odihnești

Să te gândești prea mult la toate și să trăiești urmând protocoale stricte poate deveni cu adevărat epuizant. Prin urmare, improvizația poate fi o mare ușurare pentru suflet, corp și minte.

Nu trebuie să te pregătești mental pentru tot ce se va întâmpla, trebuie să lași lucrurile să decurgă normal. Vei vedea că vei fi mai odihnită din punct de vedere mental și te vei simți mai relaxată și mai fericită decât înainte.

Îți permite să simți

Cu siguranță a trecut mult timp de când nu ți-ai permis să simți cu adevărat. Dacă așa este, oferă-ți ocazia să te faci ceea ce simți, improvizând cât poți de mult.

Permițându-ți să simți, îți vei îmbunătăți capacitatea de a vedea și de a te bucura de micile detalii, de a învăța să-i asculți cu adevărat pe ceilalți. De asemenea, vei observa cât de mult poți învăța de la alții atunci când le acorzi cu adevărat atenție.

Te vei cunoaște mai bine pe tine însăți

În cele din urmă, improvizația te va ajuta și să te cunoști pe tine însăți, să te „testezi” și să ieși din zona ta de confort, putând să apreciezi modul în care te comporți într-un mediu nou, plin de provocări.

Gândește-te la asta! În plus, reține! Dacă mereu te gândești atât de mult la trecut, nu ai șansa de a descoperi lucruri noi și diferite. Pe de altă parte, a improviza mai mult și a gândi mai puțin îți permite nu doar să descoperi noi realități, ci și să te recunoști în ele.

Și nu uita! Cunoașterea beneficiilor improvizației este primul pas pentru a realiza că există multe lucruri pe care nu le poți controla și că este bine așa, deoarece și așa poți fi fericită. Și, odată ce reușești să găsești acest echilibru între gândire excesivă și improvizație, îți garantăm că efortul pe care îl faci merită. Acestea fiind zise, te așteptăm în echipa CamStars să facem lucruri frumoase împreună!