Așază-te în fața oglinzii și uită-te cu atenție la frunte, nas și bărbie. Ai puncte negre? Nu ești singura. Acestea sunt una dintre cele mai frecvente probleme de piele care există.

Și, desigur, există o modalitate de a le îndepărta fără a-ți lăsa pielea plină de urme sau cicatrici după ce le-ai scos cu unghiile.

Punctele negre, care sunt literalmente văzute ca mici puncte întunecate în diferite zone ale feței, nu sunt foarte atractive în fotografii sau videoclipuri, cu atât mai puțin în transmisiile live.

Există însă o modalitate eficientă de-a le elimina fără prea mult efort și fără să te rănești. În primul rând, este important să înțelegi că:

  • Punctele negre nu sunt neapărat rezultatul unei igiene precare;
  • Pot apărea din cauza factorilor hormonali;
  • Din cauza stresului;
  • Chiar și din cauza poluării din mediu;
  • De obicei, sunt mai frecvente la persoanele care au tenul gras.

Se pot preveni punctele negre?

Pentru a le preveni, trebuie mai întâi să descoperi ce tip de ten ai și să știi să-l îngrijești, alegând produse care să răspundă nevoilor sale și să nu determine înfundarea porilor și transformarea în puncte negre.

Este important să alegi corect săpunul, cremele și substanțele de curățare pe care le utilizezi, asigurându-te că ceea ce utilizezi nu crește producția de grăsime și îi permite pielii să respire.

În plus, hidratarea corespunzătoare este esențială. La fel este și dieta alimentară și atenția acordată tuturor acelor lucruri care ar putea cauza o creștere a nivelului de stres. Ei bine, acest lucru afectează atât părul, cât și pielea.

Cum poți elimina punctele negre?

Există deja produse special concepute pentru a combate această problemă, de la benzi care se aplică pe frunte sau pe nas și care îndepărtează toate aceste impurități. Sau produse de curățat cu ingrediente precum cărbune negru sau acidul salicilic.

Este recomandat să schimbi produsul de curățare cu un exfoliant o dată sau de două ori pe săptămână. Acest lucru te va ajuta să elimini tot excesul de grăsime care îți înfundă porii.

De asemenea, este important să nu încerci să le elimini prin ciupirea feței. Ei bine, dacă mâinile nu sunt perfect curate, doar vei înrăutăți problema și poți lăsa urme și provoca infecții.

O altă opțiune este aplicarea unei măști sau unui tratament cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, la evitarea înfundării porilor și apariția imperfecțiunilor.

Tipuri de măști pentru eliminarea punctelor negre- Mască de zahăr și lămâie

Ingrediente: o jumătate de lămâie, un recipient, o lingură de zahăr și apă rece.

Cum o pregătești? Strecori o jumătate de lămâie într-un bol, torni lingura de zahăr și  amesteci până formezi o pastă.

Cum o aplici? Spălă-ți fața cu apă și aplică masca cu mișcări circulare. Las-o să acționeze 20 de minute și îndepărteaz-o cu apă rece. Masca trebuie aplicată noaptea.

Masca de față cu albuș de ou

Ingrediente: o bucată de prosop de bucătărie sau șervețele, un recipient, o dischetă de bumbac și 2 ouă.

Cum o pregătești și cum o aplici? Separă albușul într-un recipient și cu ajutorul unei dischete de bumbac aplică albușul pe zonele cu puncte negre, apoi acoperă-le cu șervețelul până acesta se impregnează cu albuș.

Lasă masca să se usuce pe față. Când masca s-a întărit, îndepărteaz-o și spălă-te cu atenție fața cu apă rece.

Masca cu miere și scorțișoară

Ingrediente: Două linguri de miere, o lingură de scorțișoară și un recipient.

Cum o pregătești? Toarnă cele 2 linguri de miere într-un bol, adaugă lingura de scorțișoară și amestecă până când amestecul devine uniform.

Cum aplici masca? Cu un deget bine curățat, aplică pasta pregătită pe zonele cu puncte negre de pe față, cu mișcări circulare. Lasă masca să acționeze timp de 2 ore. Apoi îndepărtează masca cu apă rece. Reține că este important să aplici masca peste noapte.

Sper că aceste trucuri simple să te ajute să fii cât mai atrăgătoare și să-ți uimești clienții la fiecare sesiune de videochat. De asemenea, sperăm că vei spune și prietenelor tale că pot câștiga un venit substanțial dacă devin modele de videochat. Echipa CamStars face angajări modele de videochat la studioul din București