Poate că ai auzit că există diferite aplicații pe care le poți folosi pentru a face videochat din confortul propriului apartament. Principiul care stă la baza funcționării acestora este unul simplu: femeile se înregistrează cu un cont gratuit sau pentru care trebuie să cheltuiască foarte puțin și care le dă posibilitatea de a câștiga bani, iar bărbații cu unul plătit care se creditează ori de câte ori inițiază o conversație. Dar chiar sunt aceste aplicații atât de practice pe cât se spune?
În articolul de astăzi ne-am gândit să comparăm videochatul făcut de acasă cu cel din studio pentru ca tu să descoperi singură care din cele două forme ți se potrivește.

Ce înseamnă să faci videochat într-un studio față de aceeași activitate desfășurată acasă?

Venituri câștigate în mod legal

Chiar dacă desfășori o activitate independentă și nu ești angajată, tot ai obligația să declari banii câștigați și să plătești impozite. Iar asta înseamnă birocrație și timp pierdut la ghișeele ANAF.
Pe de altă parte, dacă te angajezi la CamStars Studio ca model, ne ocupăm noi de declarații și plătim taxele astfel încât tu să poți beneficia de pensie, asigurare medicală și toate celelalte privilegii ale unui angajat cu carte de muncă.

Asistență și sfaturi de specialitate

Nu este chiar simplu să convingi pe cineva să te plătească pentru a-i ține companie. Dacă nu și-ar dori decât să vadă o femeie dezbrăcată, bărbații din partea cealaltă a camerelor ar putea pur și simplu să intre online și să se bucure de materialele gratuite.
Dar videochatul este o meserie mult mai provocatoare decât ce pare la suprafață și de aceea, angajându-te într-un studio ai putea profita de multe sfaturi de specialitate din partea echipei de training, care te ajută să devii un model profesionist.

Suport tehnic și aparatură de cea mai bună calitate

Clienții tăi plătesc ca să te privească și să comunice cu tine și de aceea vor să te vadă în cea mai bună lumină cu putință. Dacă din cauza conexiunii la internet de acasă aplicația are lag sau camera video de care dispui nu este de cea mai bună calitate, îți va fi foarte greu să-ți fidelizezi publicul.
În contrast, în cadrul unui studio ești asigurată și din punct de vedere al aparaturii. Echipamentele folosite sunt întotdeauna de cea mai bună calitate, iar conexiunea la internet nu-ți va face vreodată probleme în timpul conversațiilor. Într-un astfel de studio ești doar tu cu clientul și de aceea poți să-i acorzi atenția ta nedivizată.

Eliminarea riscului de a fi pusă într-o situație delicată

Să presupunem că ești pe fir cu unul din clienții tăi de un sfert de oră și tocmai acum a intrat în casă prietenul tău care te strigă să-l ajuți cu cumpărăturile. Ce faci în această situație? Îți ceri scuze și închei convorbirea renunțând la posibilitatea veniturilor suplimentare? Sau strigi la prietenul tău că ești în mijlocul unei activități importante, dar riști să-ți pui și clientul și iubitul în situații delicate?
Nu există un răspuns corect într-un asemenea scenariu și de aceea cel mai bine este să eviți cu totul astfel de situații și să lucrezi într-un studio unde nimeni nu te deranjează niciodată.

Decor superb

Dacă începi să faci videochat de acasă este clar că trebuie să investești și în decor. Nu poți să te aștepți să-ți motivezi clienții să stea de vorbă cu tine dacă pe fundal se vede un pat nefăcut, vase murdare sau alte fragmente din viața casnică. Iar decorul costă și după ce că banii se adună cu țârâita din cauza aparaturii care lasă de dorit, mai trebuie să investești și o bună parte din venituri în mobilă de calitate, așternuturi deosebite și nu în ultimul rând, lumini care să-ți pună trăsăturile în evidență.
La un studio de videochat, pe lângă o mulțime de alte avantaje, ți se pune la dispoziție și un decor pe care ar trebui să cheltuiești foarte mult ca să-l reproduci și care poate nu se potrivește la fel de bine într-o locuință obișnuită. Astfel, banii pe care altfel i-ai fi cheltuit pentru toate aceste dotări îți rămân ție și poți să-i folosești pentru îmbunătățirea propriei imagini sau pur și simplu în vederea realizării altor obiective.