Cu toții am auzit de stres și mulți chiar spun că sunt „stresați”, dar în final ce este stresul?

Stresul poate fi definit ca un ansamblu de reacții fiziologice care apar atunci când o persoană suferă o stare de tensiune nervoasă, produs al diferitelor situații de la locul de muncă sau personale: muncă excesivă, anxietate, situații traumatice care au fost experimentate etc. Există mai multe tipuri de stres:

Stres normal: reacțiile fiziologice care apar în corpul nostru în anumite situații și care sunt definite ca stres sunt de fapt normale, într-o anumită măsură. Un pic de stres și anxietate ne pot ajuta să ne confruntăm cu unele situații dificile și să le depășim.

Stresul patologic: când stresul apare intens pe perioade îndelungate, este foarte probabil să provoace probleme fizice și psihologice, transformându-se în stres cronic și dăunător care poate provoca crize, depresie și diferite condiții fizice.

Stresul post-traumatic: este unul care apare după ce o persoană a cunoscut un tip de eveniment înspăimântător, cum ar fi un accident de circulație sau un dezastru natural. În urma acestor traumatisme, persoana are frecvent gânduri înspăimântătoare, legate de situația în care a trăit. Acest tip de stres poate apărea la oameni de toate vârstele.

Stresul la locul de muncă: un set de reacții dăunătoare, emoționale și fizice definește stresul la locul de muncă. Stresul apare atunci când cerințele la locul de muncă depășesc resursele, capacitățile și / sau nevoile lucrătorului. Potrivit unui studiu realizat de OMS, 28% dintre lucrătorii europeni suferă de stres legat de muncă, iar 20% suferă de sindromul numit „burnout”.

Sfaturi despre cum să te descurci în caz de stres în timpul sesiunii de videochat

În lume, capacitățile fiecărei ființe umane variază în funcție de credințele, experiențele, contextul social în care își desfășoară activitatea și gusturi. Cu toate acestea, există două tipuri de gânduri, cele ale unei femeie și cele ale unui bărbat ( fiecare persoană cu potențialul său). Prin urmare, nu este surprinzător tot ceea ce poate întâmpla în cadrul unei conversații din timpul sesiunii de videochat.

Psihologia, pentru a putea descrie cu exemple mintea unei femei, folosește graficul creierului uman sub forma unei case cu camere decorate, iar elementele care ar trebui să fie fiecare la locul lor sunt împrăștiate peste tot. De aici și afirmațiile de genul „femeile pot conduce, vorbi la telefon și se pot machia în același timp”.

Pe de altă parte, pentru un bărbat aplică aceeași metaforă, dar cu încăperi complet ordonate și cu una goală. Acest lucru a arătat că majoritatea dintre ei au o gândire organizată. Adică, atunci când iau în considerare o problemă, își dedică timpul exclusiv rezolvării acesteia, astfel încât existe momente în care se află într-o singură cameră.

Dar când subiectul intră în camera goală, este momentul în care el nu își îndreaptă cu adevărat interesul către nimic în special și creierul său se odihnește.

În industria de videochat, acest lucru se întâmplă de obicei atunci când nivelul de stres este foarte mare, indiferent dacă vorbim de stres normal, patologic, post-traumatic sau datorat locului de muncă.

Stresul la bărbați este foarte dificil de detectat prin intermediul videochatului, dar atitudinea lor îți va oferi indicii că ceva nu este în regulă.

Aproape niciun model nu reușește să înțeleagă această stare mentală în care este cufundat clientul său. În general, un client stresat poate cere ca totul să aibă loc rapid sau poate fi foarte tăcut până la punctul de a te face să te simți inconfortabil în timpul show-ului.

În această situație, datoria ta este să-i câștigi încrederea și să încerci să-i satisfaci cerințele. Dacă îți cere vreun sfat, îl poți încuraja, poți aborda subiecte de discuție plăcute, care te vor ajuta să spargi gheața și să duci la bun sfârșit spectacolul.

Dacă tensiunea persistă și el vrea să plece, invită-l la următoarea sesiune de videochat subliniind că vrei să-l vezi din nou. Suntem siguri că îl vei face să simtă că este important pentru tine și își va schimba atitudinea.

Noi, cei de la CamStars, vom fi în permanență alături de tine, cu orice este nevoie, pentru ca sesiunea de videochat să decurgă așa cum îți dorești. Vom fi alături și de persoanele care află că angajăm modele de videochat la studioul din București și vor veni alături de noi.