Tunsoarea potrivită este esențială pentru imaginea ta. Nu este nimic mai dezastruos decât un look complet nepotrivit locației  sau, mai rău, o tunsoare care te face să arăți rău.

Părul este una dintre armele de seducție care dă putere unui model. Indiferent dacă este lung sau scurt, important este să fie în armonie completă cu silueta și stilul tău.

A fi în tendință nu înseamnă doar a purta ținuta momentului, accesorii, unghii sau machiaj la modă. Se referă, de asemenea, la stilul tunsorii pe care dorești să ți-o faci.

Totul va depinde de forma feței tale. În cele ce urmează îți vom oferi mai multe detalii. 

Față triunghiulară și păr lung

Părul lung ajută la stilizarea acestor tipuri de fețe, care sunt de obicei destul de scurte. Important este să îți lași părul liber. Optează pentru un păr lung franjurat. 

Fața triunghiulară și păr scurt

Pentru a încerca să echilibrezi fruntea mare, poți alege o tunsoare cu volum în zona tâmplelor și cefei sau îndrăznește o tunsoare scurtă stil pixie. 

Față triunghiulară și păr mediu

Dacă faci parte dintre persoanele care, de obicei, își acoperă fruntea cu breton drept și gros pentru a o masca, gândește-te că o tunsoare asimetrică cu cărare la mijloc este mult mai flatantă.

Față pătrată și păr lung

Pentru a alungi trăsăturile, părul trebuie să cadă pe tâmple și mandibulă. Nu opta pentru tunsori care fac trăsărurile să pară și mai dure. Optează pentru un păr franjurat.

Față pătrată și păr mediu

Pentru a înmuia trăsăturile, ți se potrivesc tunsorile până la umăr, filate și cu cărare în lateral. Vei arăta minunat.

Fața pătrată și păr scurt

Volumul de deasupra capului ajută la stilizarea trăsăturilor fețelor pătrate, deoarece acestea le alungesc din punct de vedere vizual. 

Fața rotundă și păr scurt

O tunsoare foarte măgulitoare este cea cu tâmplele goale, fără volum și bretonul puțin mai lung, lăsându-l să cadă pe frunte. Îți poți face, de asemenea, câteva șuvițe deschise care “îndulcesc” tunsoarea.

Fața rotundă și păr lung

În acest caz, onduleurile rebele „învăluie” fața ovală dându-i mai multă armonie. Cărarea pe mijloc este cheia uneia dintre cele mai bune tunsori recomandate pentru fața rotundă.

Fața rotundă și păr mediu

În acest caz sunt foarte potrivite tunsorile în scări  în zona din față, deoarece scot în evidență fața, fie oarecum frajurate la vârfuri, aproximativ la înălțimea umărului.

Față rotundă și breton

În cazul acestui tip de față trebuie să fii atentă la breton. Cel drept o aplatizează și mai mult, astfel încât nu este recomandat. În schimb, un breton lung, lateral te poate favoriza. 

Fața alungită și păr lung

Este una dintre cele mai riscante opțiuni, deoarece părul lung are tendința de a alungi trăsăturile. Optează pentru niște onduleuri strategice și fața liberă, pentru ca din punct de vedere vizual fața să ți se scurteze. Poți opta pentru păr lung, dar nu întins. Dă-i volum și mișcare. 

Față alungită și păr mediu

Dintre toate tunsorile, cea medie este cea care favorizează cel mai mult acest tip de față, deoarece scurtează optic fața. Mai ales dacă este până la înălțimea umerilor. În cazul unei frunți mari, ea poate fi întotdeauna combinată cu un breton.

Fața alungită și păr scurt

Cheia este să eviți tunsorile care adaugă prea mult volum pe creștetul capului. Cu un pixie cu breton scurt, vei reuși să „rotunjești” mai mult fața.

Față ovală și păr scurt

În cazul feței ovale, fiindcă are trăsături foarte armonioase, se poate opta pentru orice tip de tunsoare. Singurul lucru de reținut este că, pentru a echilibra și da eleganță trăsăturilor, este recomandat să optezi pentru o coafură simplă dar cu stil.

Față ovală și păr lung

Pentru a evita un efect plictisitor, este mai bine să nu optezi pentru păr complet drept, care acoperă prea mult fața. Cea mai bună opțiune sunt câteva onduleuri rebele. Îți vor conferi un aspect sofisticat și elegant.

Față ovală și păr mediu

Bobul lung și ușor franjurat este o opțiune excelentă pentru acest tip de față. Va da o notă aparte look-ului.

Ce spui? Care tunsoare ți se potrivește? Cei spui? Îndrăznești să dezvălui și prietenelor tale că faci videochat și că noi cei de la CamStars angajăm modele de videochat la studioul din București?