O piele tânără și sănătoasă este ceea ce ne dorim să avem, mai ales când vine vorba de față. Stresul, alimentația necorespunzătoare, factorii de mediu, soarele, printre altele, pot dăuna sănătății pielii și favoriza accelerarea îmbătrânirii premature a feței.
Din acest motiv, îți vom spune câteva trucuri pentru întinerirea pielii de pe față. Știm foarte bine că, orice femeie care își dorești un job videochat, visează la un ten perfect, fără urme vizibile de îmbătrânire.
6 sfaturi privind întinerirea pielii feței după 30 de ani
Dacă pielea corpului are nevoie de îngrijire constantă, pielea de pe față necesită o îngrijire mai specifică pentru a-și mentine aspectul radiant și sănătos mai mult timp. De la o anumită vârstă, semnele îmbătrânirii devin mai evidente.
Trebuie avut grijă de piele la orice vârstă, dar, după 30 de ani, trebuie să ai grijă deosebită de față și să folosești produse și tratamente adecvate.
- Rutina zilnică de curățare a feței
O îngrijire corespunzătoare a pielii începe cu un proces de curățare corectă a pielii de pe față. Indiferent dacă ai folosit sau nu machiaj, ar trebui să-ți cureți zilnic tenul cu săpun suav și produse care să nu afecteze pH-ul pielii. Apă micelară, săpunuri neutre și tonic facial, întotdeauna cu o compoziție cât mai respectuoasă cu stratul acid al pielii pentru a garanta sănătatea feței tale.
2. Hidratare
După ce îți cureți fața, este important să o hidratezi bine, deoarece acest lucru o va face mai elastică, netedă și mai luminoasă. Este important de știut că toate tipurile de ten au nevoie de hidratare (ten uscat, mixt sau gras), de aceea este important să alegi o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele. În plus, odată cu folosirea măștilor, este și mai important să-ți cureți și să-ți hidratezi fața.
3. Retinolul, marele tău aliat
De la vârsta de 30 de ani, specialiștii recomandă utilizarea retinolului medical pe timp de noapte, de către aproape toate persoanele, deoarece menține pielea sănătoasă și tânără, întârziind semnele îmbătrânirii. Desigur, retinolul este o moleculă care poate fi iritantă la început, așa că este indicat să-l folosești la recomandarea unui dermatolog.
4. Alimentație sănătoasă
Există alimente care, având în vedere proprietățile lor antioxidante, ar trebui incluse în alimentația ta. Citricele, pepenele galben, anghinarea, broccoli, roșiile, usturoiul, afinele, nucile, morcovii și mărul, printre altele, sunt alimente antioxidante care promovează o stare bună a pielii. În plus, nu trebuie să abuzezi de carbohidrații cu absorbție rapidă (făină rafinată, pâine albă, dulciuri etc.) și să eviți pe cât posibil alimentele ultraprocesate.
5. Somn minim 8 ore pe zi
Odihna este esențială pentru buna funcționare a corpului nostru. Oboseala acumulată face pielea mai ternă, lipsită de prospețime și luminozitate. Lipsa somnului se reflectă în mod clar pe piele, în special pe față:
- Apar cearcănele și pungile sub ochi
- Pielea își pierde elasticitatea
- Pielea îmbătrânește prematur și își pierde tonusul
Atunci când nu te odihnești suficient, primele simptome care se observă pe piele sunt pungile și cearcănele care dau feței un aspect obosit. În lipsa somnului, melatonina suferă modificări care pot afecta producția naturală de colagen din piele. De asemenea, face pielea mai subțire și mai fragilă, din cauza încetinirii reînnoirii dermului. În plus, tenul devine tern și mai puțin luminos.
6. Tratamente
Pe lângă toate cele de mai sus, există și o serie tratamente specifice pentru îngrijirea și întinerirea feței. De la vârsta de 30 de ani este important să începi să-ți îngrijești mai intens pielea, curățând-o, hidratând-o și folosind produse de protecție solară. Dar după cum am spus, poți încorpora, la recomandarea medicului, creme de noapte care conțin retinol sau acid glicolic, iar în acest fel vei reuși să întârzii pierderea de colagen și să-ți îmbunătățești textura pielii.
Pe lângă îngrijirea feței prin utilizarea anumitor produse, există și o serie de tratamente periodice care te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul pielii. De la această vârstă este indicat să-ți faci mai multe peeling-uri pe an pentru a elimina imperfecțiunile și a avea o piele mai fermă și mai luminoasă. Astfel, previi și pierderea de colagen din piele, menținând-o mai sănătoasă. Lumina pulsată acționează asupra problemei oferind pielii un aspect mai tânăr și mai luminos.
Tratamentul cu acid hialuronic este o altă opțiune destul de eficientă pentru combaterea ridurilor care încep să se accentueze ca urmare a pierderii volumului. Rezultatul va fi o față mai odihnită, mai luminoasă și cu o piele mai sănătoasă și revitalizată.
Ți-ai dori să încerci astfel de trucuri? Dar din echipa CamStars ți-ai dori să faci parte? Te așteptăm alături de noi pentru a te bucura de niște avantaje extraordinare.