Variațiile de temperatură, dereglările hormonale, printre altele, sunt mulți factori care contribuie la uscarea și deshidratarea buzelor. Datorită sensibilității extreme a pielii buzelor și a condițiilor meteorologice, adesea acestea încep să se usuce și să crăpe, așa că dacă vrei să previi aceste lucruri, trebuie doar să urmezi o rutină de îngrijire și să nu uiți să le hidratezi. Buzele frumoase și vizibil bine îngrijite fac dau feței un plus de atractivitate și permit femeilor să folosească rujuri care să le pună în evidență look-ul.

Reține! Când ai un job videochat, aspectul buzelor joacă un rol important în atragerea atenției clienților. Din acest motiv, îți vom dezvălui 7 trucuri simple pentru hidratarea buzelor în mod natural.

  1. Ulei de măsline

 Uleiul de măsline are proprietăți regenerante, fiind un ingredient fundamental în multe creme, precum și în produsele destinate hidratării buzelor. Dacă nu ai niciunul dintre aceste produse de îngrijire la îndemână, dar ai ulei de măsline, tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături pe zonele deteriorate ale buzelor și să-l lași să acționeze ca balsam câteva minute. Puțin câte puțin, vei vedea cum uleiul pătrunde în pielea de pe buze, contribuind la hidratarea lor corespunzătoare.

2. Periuța de dinți plus pastă de dinți

Pentru ca buzele să fie din nou bine hidratate, trebuie să folosești pur și simplu o periuță și o pastă de dinți. Îndepărtarea pielii moarte de pe buze este un procedeu foarte ușor dacă freci buzele cu o periuță de dinți, care va exfolia pielea și va contribui la dispariția tuturor crăpăturilor.

 Dacă vrei să fie mult mai bine hidratate ca înainte, trebuie să aplici pastă de dinți pe partea care pare mai deshidratată. După câteva minute, rezultatele vor fi deja vizibile.

3. Miere

 Mierea nu este doar un aliment foarte hrănitor cu o aromă rafinată, ci ajută și la hidratarea buzelor atunci când o aplici pe acestea. Ceea ce trebuie să faci este să aplici puțină miere pe buze înainte de a merge la culcare, pentru a o lăsa să pătrundă bine în zona afectată.

4. Pulpă de aloe vera

 Proprietățile vindecătoare ale plantei de aloe vera sunt binecunoscute și, pe lângă faptul că este un remediu fantastic pentru piele, ajută și la regenerarea buzelor. Aloe vera acționează ca un exfoliant natural, și face ca excesul de piele de pe buze să dispară și astfel să te bucuri de niște buze sănătoase și hidratate. Pe de altă parte, protejează buzele întrucât este antibacteriană. Așadar, freacă buzele cu o bucată de pulpă de aloe vera  și vei reuși să le hidratezi cu ușurință.

5. Masaj cu zahăr

 Prepararea unei paste cu zahăr te poate ajuta, de asemenea, să îți rehidratezi buzele. Ceea ce trebuie să faci este să amesteci un strop de miere cu puțin zahăr. Cu pasta rezultată îți masezi bine buzele, lăsând-o să acționeze câteva minute pentru ca acestea să se bucure de proprietățile sale regenerante.

6. Unt de shea

Proprietățile nutritive și cantitatea mare de vitamine A, D, E și F din compoziția sa, au făcut din untul de shea un produs natural foarte apreciat în lumea cosmeticelor. Contribuie la hidratarea pielii în profunzime și este ideal pentru tratarea buzelor uscate. Din acest motiv, dacă întinzi puțin unt de shea pe buze, vei observa cum acestea capătă instantaneu o textură foarte mătăsoasă.

7. Ceară de albine+ ulei de migdale

Un alt remediu casnic pentru hidratarea și hrănirea buzelor în profunzime este pregătirea unei creme cu ceară de albine și ulei de migdale. Ambele ingrediente sunt hidratante și emoliente. Pentru a prepara crema, mai întâi va trebui să încălzești ceara de albine până se topește, apoi să adaugi o linguriță de ulei de migdale. Lasă amestecul să se răcească, apoi aplică-l pe buzele uscate și deteriorate.

Pe lângă hidratarea buzelor, exfolierea este un pas fundamental pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru a avea o gură mult mai frumoasă și mai senzuală.

Acestea fiind zise, sperăm ca trucurile dezvăluite să te ajute să te mândrești cu niște buze capabile să atragă atenția tuturor clienților tăi și să-i determine să-și dorească să îți urmărească fiecare ședință de videochat. Succes!