Vrei să faci o schimbare în viața ta profesională? Consideri că a sosit timpul să-ți cauți un loc de muncă mai bine plătit? Ai totuși îndoieli? Îndoielile ce apar pot genera teamă și te pot împiedica să faci schimbarea pe care ți-o dorești. Totuși, trebuie să fii obiectivă și să evaluezi toate aspectele relevante pentru a nu rata nicio oportunitate pozitivă pentru cariera ta.

Înainte de a face pasul cel mare, îți recomandăm să-ți pui următoarele 5 întrebări pentru a-ți da seama dacă este cu adevărat timpul să-ți schimbi locul de muncă.

  1. Care este obiectivul meu profesional?

Prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui este referitoare la obiectivul tău profesional, la ce vrei să obții în viața profesională. Vrei să-ți găsești un loc de muncă într-un alt sector de activitate? Vreți să obții venituri mai mari? Oricare ar fi scopul tău, definește-l și ține-l minte în timp ce-ți pui toate întrebările.

Apoi gândește-te la situația profesională actuală. Unde ești? Cum te ajută locul de muncă să-ți atingi obiectivul? Sau, dimpotrivă, cum te-ar putea ajuta viitorul loc sector de activitate să ți-l îndeplinești?

2. De ce vreau să-mi schimb locul de muncă?

În orice domeniu de activitate există sarcini care ne plac mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea, trebuie să vezi dacă aceste neajunsuri sunt suficient de importante pentru a-ți dori să-ți schimbi locul de muncă.

Înainte de a lua în considerare o eventuală schimbare, asigură-te că firma către care vrei să-ți îndrepți atenția îți poate oferi schimbarea pe care o cauți. Un salariu mai bun sau un program flexibil, bonusuri, printre altele.

Află care sunt avantajele pe care ți le poate oferi noul loc de muncă și fă comparație. Dacă sunt mai multe și mai bune, poți lua în considerare schimbarea serviciului. 

3. Ce îți oferă noul loc de muncă?

Programul de lucru se potrivește nevoilor tale? Salariul corespunde așteptărilor tale? Este un mediu plăcut de lucru, simți că vei intra într-o mare familie?

Intrând pe site-ul firmei la care vrei să aplici pentru un job, poți afla toate răspunsurile de care ai nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. De asemenea, pe site ai putea afla ce beneficii oferă angajaților, ce oportunități de dezvoltare există etc. Încearcă să afli cât mai multe informații valoroase despre firma din echipa căreia ai vrea să faci parte.

4. Care sunt consecințele schimbării locului de muncă?

Schimbarea locului de muncă este o decizie care nu trebuie luată cu ușurință. Rutina ta de lucru, responsabilitățile tale, colegii tăi… totul se va schimba. Este timpul să evaluezi consecințele, atât negative, cât și pozitive, care ar putea apărea odată cu schimbarea locului de muncă.

Luarea pe un alt drum implică unele riscuri, dar și multe oportunități noi la care nu poți renunța doar din cauza fricii. S-ar putea să fie ceva complet nou pentru tine, dar în același timp ar putea fi un pas mare către o viață mult mai bună. Din acest motiv, este esențial să reflectezi și să te gândești foarte la bine la schimbarea pe care vrei să o faci.

5. Merită să-mi schimb locul de muncă?

După cele 4 întrebări anterioare, îți va fi mult mai ușor să faci un bilanț al situației tale actuale profesionale și să evaluezi motivele care te fac să renunți la actualul loc de muncă.

Analizează avantajele și dezavantajele serviciului actual, dar și al viitorului loc de muncă. Ia în considerare obiectivele profesionale și aspectele relevante pentru tine, cum ar fi salariul, programul de lucru, tipul de contract sau zilele libere. Dar și oportunitățile de creștere, dacă ai opțiunea de a învăța lucruri noi, de a te dezvolta personal.

 Analizează cele mai importante aspecte pentru tine și notează-le astfel încât să fie mai ușor de evaluat. Pe această hârtie se află răspunsul care te va ajuta să iei cea mai bună decizie. Dacă decizi să îți schimbi locul de muncă, avem o propunere pentru tine. Vino în echipa CamStars. Facem angajări studio videochat. Devino model de videochat și vei avea parte de comisioane începând cu 60%, program flexibil și multe alte beneficii ce îți vor schimba complet viața.