Vrei să-ți trăiești viața din plin? Trebuie să știi că acest lucru nu este ușor, fiindcă nu este ceva despre care poți învață, este ceva care se simte. Și acest ceva depinde de numărul de momente de-a lungul zilei, săptămânii, lunii, anului sau anilor.

Nu există un ideal universal pentru o viață trăită din plin, fiecare persoană trăiește viața din plin în felul său, ceea ce este mult mai mult decât să se simtă bine, nu are nimic de-a face cu plăcerea ci cu o senzație mai profundă și mai durabilă. Poți simți împlinirea chiar și în cele mai dificile momente din viața ta.

Dacă îți dorești o „viață trăită din plin”, ar fi indicat să respecți următoarele 4 obiceiuri. Da, obiceiuri! Adică acțiuni continuate în timp, desfășurate în mod conștient, care necesită repetiție, perseverență, efort și controlul strâns al voinței. A trăi viața din plin înseamnă să fii acolo unde vrei să fii, să faci ceea ce vrei să faci.

  1. Stabilește scopuri și obiective cu rapiditate

Ce ai vrea să faci în viață? Ce te pasionează? Ce te face să vibrezi? Ce te face să te înfurii când nu obții ceea ce ai vrea să obții? Pentru ce vrei să lupți? De ce vrei să lupți? În spatele acestor întrebări se află răspunsul scopului tău în viață, ceea ce este cu adevărat important și semnificativ pentru viața și pentru persoana ta. A trăi în fiecare zi cu un scop înseamnă a avea obiceiul de a stabili obiective care se potrivesc cu el. Atingerea obiectivelor este o dovadă a faptului că îți trăiești viața din plin.

2. Stăpânește-ți atenția și voința

Odată ce ți-ai stabilit obiectivele și scopurile, nu trebuie să permiți să-ți fie distrasă atenția de la ele. Tentațiile, distragerile, îndoielile, noile oportunități vor fi constante. Multitudinea de informații și stimuli la care vei fi supusă îți vor pune în pericol permanent atenția și voința.

Ascultă și observă, dar păstrează mereu aceste întrebări vii în minte. Lucrurile noi te apropie sau te depărtează de scopul tău?  Nu-ți pierde energia cu probleme, acțiuni, oportunități, oameni, relații sau proiecte care te îndepărtează de scopul tău.

3. Mizează pe potențialul tău și punându-l în valoare

Concentrează-te pe lucrurile la care te pricepi cu adevărat,  îmbunătățește-le și du-le la cel mai înalt nivel. Începe prin a te întreba, la ce te pricepi? Ce calități ar trebui să pui în valoare? Și îndreaptă-ți eforturile către ceea ce știi să faci bine, nu fă de toate fiindcă nu așa vei reuși să te bucuri de viață din plin. Trăiește simținându-te bine în pielea ta.

4. Acționează conștient și responsabil

Fără acțiune nu există schimbare, nici realizări, nici viață trăită din plin. Majoritatea frustrărilor și nemulțumirilor derivă din intenții, din dorințe, din ofuri. În loc să-ți dorești sau să oftezi, acționează. Fă-o pe baza unor decizii înțelepte, conștientizând alegerea, pentru ce și de ce, fii conștientă de ceea ce faci și de efectele acțiunii tale, rezultatele sau consecințele pe care le generează. Asumă-ți în mod responsabil aceste efecte, rezultate și consecințe, pentru că ele derivă din alegerile și acțiunile tale și, în cele din urmă, asta este ceea ce ești și asta este viața pe care o ai. Ești rezultatul alegerilor și acțiunilor tale.

Fă ceea ce depinde de tine, ce se află sub controlul tău direct, Concentrează-te pe ceea ce poți să faci, uită de ceea ce nu poți.  Acționează și schimbă doar ceea ce poți schimba.

Apropo, crezi că obținerea unui job videochat te va ajuta să trăiești viața din plin? Devino model de videochat la CamStars și te vei bucura de tot ce îți dorești. Stă în puterea ta să faci asta, așa că nu mai ezita dacă acesta este obiectivul tău. Reflectează bine asupra deciziei, intră pe site și aplică pentru un job de model pentru a avea parte de viața la care visezi de mult.