Când are loc o întâlnire cu o persoană necunoscută, este absolut firesc să ai emoții și să fii nervoasă din cauza faptului că nu știi ce să discuți cu aceasta.  Îți recomandăm să fii naturală, să fii tu însăți, fără a juca un rol și să eviți subiectele conflictuale precum politică, religie, probleme de sănătate etc.

Cel puțin la una dintre primele întâlniri nu ar trebui să abordezi aceste probleme, ci altele mai banale care să facă conversația relaxantă. Iată, așadar, câteva subiecte de conversație cu care poți sparge ușor gheață:

Zona în care locuiești în prezent

Unul dintre cele mai bune subiecte de conversație cu care să spargi gheața la prima întâlnire, este cel referitor la cartierul în care locuiești în prezent. Astfel, vei putea descrie locul, vei putea include aspectele sale pozitive și negative. Sunt multe lucruri de spus despre acest subiect. De asemenea, poți discuta despre ce pub-uri sau restaurante există în zonă.

Studii

Un subiect bun de conversație îl reprezintă studiile, deoarece îi poți adresa multe întrebări arătându-ți interesul față de subiect și îi poți vorbi despre ale tale. Din nou, vorbind despre studii vei avea ocazia să vorbești despre zonă, despre posibile cunoștințe sau despre anii de școală, plini de întâmplări amuzante și frumoase.

In plus, studiile pot contribui la crearea altor subiecte precum interesele fiecăruia, jobul actual, visele voastre etc. Este un bun punct de plecare pentru a putea cunoaște bine persoana cu care interacționezi. Așa îți vei da seama de felul său de a fi.

Aspecte culturale: cărți, cinema, muzică etc.

Poți începe conversația cu întrebarea „Îți place un astfel de autor?” De exemplu, îi poți povesti despre ultima carte pe care o citești și întreba dacă îl cunoaște sau dacă a citit ceva de el. Dacă este o carte foarte populară, îl poți întreba direct dacă a citit-o. Datorită cărților vei avea multe subiecte de discuție, deoarece pornind de la cărți îl poți întreba despre autorii preferați, despre librăriile pe care le frecventează, dacă îi plac romanele, ce gen preferă etc. Toată lumea citește câte ceva, așa că va fi un subiect cu care nu vei da greș.

Dacă nu ai timp să citești pe cât de mult ți-ai dori sau răspunsul său este negativ, poți aborda și alte subiecte precum, de exemplu, muzică, cinema etc. În acest fel vei putea afla dacă aveți lucruri în comun.

 Călătorii

Pentru a sparge gheața la prima întâlnire cu un client, poți vorbi despre ultimul lucru pe care l-ai făcut, cum ar fi ultima destinație către care ai călătorit vara trecută sau ultima vacanță. De asemenea, îl poți întreba ce locuri a vizitat, îl poți ruga să-ți ofere detalii despre ele, despre obiceiurile altor țări, atracțiile turistice, prețuri etc.  

Cu siguranță discutând despre călătorii timpul va trece rapid, fără să vă dați seama. În plus, datorită acestei conversații vei afla dacă vă plac aceleași destinații, dacă este o persoană activă căreia îi place să se distreze.

Cele mai mari temeri

S-ar putea să nu aibă chef să vorbească despre asta, deoarece ar putea considera acest subiect mult prea personal. Totuși, există întotdeauna ceva de spus, probabil ceva de bază, cum ar fi frica de înălțimi, locuri închise sau păianjeni.

Dacă ai noroc sau clientul simte că poate avea încredere în tine, va îndrăzni să-și deschidă sufletul suficient pentru a-ți spune mai multe despre asta. Cea mai mare și mai frecventă temere a oamenilor este pierderea unei persoane dragi sau chiar îmbătrânirea fără atingerea tuturor obiectivelor, fie apariția regretelor pentru că nu s-au străduit suficient, printre altele.

Lucruri care îl fac să râdă

Există un contrast puternic între această întrebare și cea anterioară. Te ajută să-i ridici moralul în timpul ședinței de videochat și îți oferă indicii și idei grozave pentru a-l face să râdă împreună cu tine. De fapt, aceasta este o întrebare care nu trebuie să lipsească. Cu toții suntem fericiți când râdem și dacă, de exemplu, îi plac stand-up-urile, știi că îl poți face să se simtă bine discutând despre diverse stand-up-uri pe care le-a văzut.

După cum poți observa, poți sparge gheața ușor dacă alegi subiectul de conversație potrivit. Suntem singuri că te vei descurca de minune la viitoarele ședințe de videochat. Apropo, facem angajări studio videochat București. Le spui prietenelor tale ce vor să câștige venituri consistente că ne mărim echipa?