Una dintre cele mai frecvente probleme ale modelor de videochat este stima de sine scăzută în timpul spectacolelor și în general. De multe ori nu vă vedeți așa cum sunteți cu adevărat sau vă criticați prea mult când, de fapt, realitatea este cu totul alta.

Stima de sine scăzută duce la o percepție negativă despre sine și este un factor care vă poate limita foarte mult viața de zi cu zi. Include alte tipuri de probleme, cum ar fi simptome de anxietate, depresie, tulburări de comportament, stres și dependențe. Este ușor să vă creșteți stima de sine, trebuie doar să depuneți puțin efort.

Ce este stima de sine?

Stima de sine este ansamblul credințelor, percepțiilor, evaluărilor și gândurilor pe care le aveți despre voi însevă. Evaluarea pe care o faceți pe baza experiențelor voastre.

Ce simptome vă pot avertiza că respectul de sine în timpul spectacolelor este scăzut?

  • Nu sunteți deloc sigure pe voi sau pe ceea ce faceți;
  • Nu faceți eforturi pentru a obține ceea ce vreți, deoarece nu credeți că veți obține ceea ce vă doriți;
  •  Aveți nevoie de aprobarea altora foarte des;
  • Nu sunteți aproape niciodată mulțumite de ceea ce faceți, deoarece credeți că totul putea decurge mai bine;
  • Nu vă simțiți fericite;
  • Vă simțiți neatractive.

Dacă v-ați simțit așa de mai multe ori, merită să încercați să faceți câteva exerciții, astfel încât să începeți să vă prețuiți și să credeți în voi. Ați putea fi foarte surprinse de abilitățile voastre dacă vă veți strădui să vă îmbunătățiți stima de sine.

Evident, nu există o poțiune magică, dar trebuie să fiți conștiente de faptul că fiecare persoană își poate îmbunătăți stima de sine perseverând și urmând câteva sfaturi bazate pe dovezi științifice.

Nu vă mai desconsiderați

Trebuie să fiți conștiente atât de punctele voastre forte, cât și de neajunsurile voastre. Nu suntem perfecți, dar intenția nu este să fim. Scopul este să fim fericiți. Deci, pentru a realiza acest lucru, trebuie să acceptăm lucrurile pe care nu le facem atât de bine și să învățăm din ele. Și, desigur, să nu minimizăm lucrurile pe care știm să le facem bine, ci să le apreciem la adevărata valoare.

Veți observa și veți fi conștiente de cât de bune sunteți, cât de bine faceți ceea ce faceți. De ce să credeți în continuare că faceți nimic bine. Acest gen de raționament nu vă va ajuta sub nicio formă.

Începeți să gândiți pozitiv

Schimbați-vă gândurile. „Nu pot” cu „Voi încerca”, „Voi avea succes” și „Mă voi descurca bine”. Pare un clișeu, dar forțându-vă puțin să vă uitați la lucrurile bune din viața voastră, veți putea să scăpați de gândurile negative.

 Stabiliți obiective realiste

Stabiliți-vă obiective relativ ușor de atins. Încetul cu încetul veți putea crește și veți vedea că pas cu pas veți realiza ceea ce vă propuneți. Dacă eșuați, trebuie să învățați din asta fără să vă învinovățiți pentru greșelile voastre, deoarece eșecul este un mod de a afla cum să faceți lucrurile în mod diferit data viitoare. Îndrăzniți să faceți față provocărilor.

Nu vă comparați cu celelalte persoane

Fiecare persoană este o lume și voi stăpâniți această lume. Concentrați-vă asupra voastră. Asupra vieții voastre. Prin invidierea și idealizarea vieții altora, singurul lucru pe care îl veți realiza este să vă simțiți rău. Cu toții avem părți bune, depinde de noi să le găsim.

Priviți-vă cu dragoste și și respect, întotdeauna

Sunteți cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat vreodată, așa că demonstrați-vă asta. Aveți dreptul să fiți fericite. Și să îi faceți pe ceilalți fericiți infectându-i cu optimismul vostru.

Acordați-vă timp

Desfășurați activități care vă fac fericite. Este cel mai bun mod de a vă regăsi și de a vă dezvolta abilitățile încet, dar sigur.

Încercați aceste lucruri timp de 30 de zile. Veți vedea că la sfârșitul lunii vă veți simți mai bine și multe dintre simptomele pe care le-ai simțit vor dispărea. Amintiți-vă, există o singură persoană capabilă să vă schimbe viața și acea persoană sunteți voi.

De asemenea, amintiți-vă că echipa CamStars Studio vă va susține întotdeauna. Așa suntem noi. Ne place să susținem persoanele care vin alături de noi de îndată ce află că angajăm modele de videochat la studioul din București.