Încă nu știi la ce folosește fiecare culoare de anticearcăn  sau care este cea mai potrivită pentru pielea ta? Există de la anticearcăn (corector pentru cearcăne) în culori naturale, la galben sau verde. Și, deși pare un lucru destinat profesioniștilor, este mult mai simplu decât lasă impresia.

Fiecare dintre culorile din paleta de anticearcăne pe care tocmai le-ai cumpărat (sau pe care intenționezi să le cumperi sau le-ai primit cadou) are o funcție diferită. Învață să le folosești pentru a arăta minunat la fiecare spectacol.

Mai întâi trebuie să știi un lucru: corectoarele de culoare sunt de fapt „pre-corectoare” care se aplică înaintea corectorului.

În plus, este posibil ca paleta să includă și o nuanță de alb foarte irizat. Nu este cu adevărat un corector, ci un iluminator pe care îl poți folosi pentru a evidenția punctele de lumină de pe față, cum ar fi arcul lui cupidon, sub sprâncene, pe canalele lacrimale sau pe nas. Dacă dorești să afli mai multe despre acest produs, îți recomandăm să te informezi cu privire la machiajul „strobing”: „conturing” pentru pielea deschisă.

Iată mai multe detalii despre fiecare culoare în parte:

Corector de culoare verde:

Este folosit pentru a ascunde roșeața și orice tip de imperfecțiune care are această nuanță. Un coș inflamat, o cicatrice înroșită sau capilare care înroșesc o parte a pielii.

Corector de culoare galbenă:

Ideal pentru neutralizarea tonurilor violet ale piele. Prin urmare, este folosit pentru a corecta cearcănele violet, orice vânătăie sau pur și simplu urme vechi care au căpătat această culoare.

Corector albastru:

Se utilizează pentru corectarea petelor gălbui sau portocalii pe piele. Prin urmare, este ideal pentru persoanele care au pete de acest tip în jurul ochilor.

Corector roz sau liliac:

Permite ascunderea oricărei imperfecțiuni a nuanței verzui pe piele. Cum ar fi venele evidente sau vânătăile care se vindecă.

Corector portocaliu:

Nuanțele portocalii ale oricărei palete de corector sunt folosite pentru a acoperi petele albăstrui cauzate de vene sau vânătăi. Sunt folosite și în cazurile cearcănelor albastre foarte evidente.

Corector maro:

Corectoarele mai închise sunt folosite pentru a da profunzime conturului feței și sunt combinate cu o serie  de corectoare de culoare naturală și cu iluminatoare. Dacă vrei să afli mai multe despre cum să folosești produsele de contur, îți recomandăm să citești despre „Conturing” .

Corector de culoare naturală:

Corectoarele de culoare naturală ( adică cele obișnuite ) se aplică pe zonele pe care le-ai neutralizat cu o culoare corespunzătoare. Astfel, dacă, de exemplu, utilizezi un anticearcăn galben pe un cearcăn violet, va trebui să-l estompezi bine și, odată ce făcut acest lucru, poți aplica corectorul de culoare naturală.

Cele mai utilizate culori de corecție sunt: verde, violet, galben și natural.

Pași pentru repararea imperfecțiunilor

Aplică culoarea corectă a anticearcănului pentru a neutraliza pata. Poți folosi anticearcăn (corector) tip cremă, lichid sau pudră. Pentru aplicarea lui poți folosi pensule, bureți sau chiar vârfurile degetelor.

Lasă pre-corectorul să intre în piele și apoi aplică corectorul natural care se potrivește cel mai bine cu nuanța pielii tale. Dacă urmează să utilizezi o bază de machiaj cu o acoperire mare după aceea, o poți aplica și direct pe zona neutralizată.

La ce folosește fiecare corector

Corector lichid: Are o textură ușoară, se aplică ușor și rămâne pe față mult timp. Este ideal pentru pielea uscată și normală.

Corector cremă: Se comercializează în cutii mici și se aplică cu o pensulă sau cu degetele. Este perfect când vrei să retușezi rapid machiajul, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Stick corector: Este recomandat pentru pielea grasă, este mai dens și de lungă durată, ceea ce facilitează acoperirea imperfecțiunilor foarte evidente.

Acestea sunt cele câteva sfaturi privind alegerea corectorului. Sperăm să-ți fie de folos. Ne dorim să arăți cât mai bine în timpul spectacolelor de videochat. Cu cât clienții vor fi mai încântați de felul cum arăți și de prestația ta, cu atât va fi mai bine pentru tine.

Noi, cei de la CamStars, îți ținem pumnii. Ne dorim să ai succes. De asemenea, ne dorim ca femeile care o să audă de succesul tău să vină alături de noi. Ușa noastră  este deschisă în permanență. Angajăm modele de videochat la studioul din București.