Comunicarea eficientă este baza unei relații de succes. Să poți să comunici eficient presupune să transmiți clar mesajul către cel cu care interacționezi. Pentru asta trebuie avute în vedere o serie de aspecte, precum contextul, tonul vocii, limbajul corpului și stăpânirea emoțiilor.

Este ușor de spus, dar uneori poate fi o provocare atunci când comunicarea eșuează și apar certurile. Pentru a evita aceste scenarii, îți vom oferi câteva sfaturi care să te ajute să te exprimi și să-i înțelegi pe cei care participă la ședințele tale de videochat.

Ce este comunicarea eficientă?

În comunicarea eficientă, informațiile sunt transmise într-un mod clar și ușor de înțeles. În consecință, nu trezesc îndoieli receptorilor. Pentru a comunica eficient, este esențial ca limbajul verbal și non-verbal să fie pe aceeași lungime de undă.

De asemenea, acest tip de comunicare nu este unilateral. Adică determină receptorul să-ți dea feedback. Nu trebuie uitat faptul că, atunci când ai un job videochat, nu este important doar să știi să te exprimi clar, ci să și asculți și să respecti părerea celuilalt.

Importanța unei comunicări eficiente

Ne place să socializăm mereu cu ceilalți. Prin urmare, este esențial să ne putem exprima și să comunicăm corespunzător. Trăim într-o societate în care există tendința de impunere a  propriilor opinii, fără a-i oferi celuilalt posibilitatea de a fi auzit.

Comunicarea eficientă permite părților care interacționează să dezvolte relații puternice. Din acest motiv, este foarte important să reușești să comunici eficient cu admiratorii.

Sfaturi pentru o comunicare eficientă

Abilitatea de a comunica eficient se dezvoltă odată cu practica. Dacă vrei să faci din asta un obicei, ține cont de următoarele sfaturi:

Stabilește ceea ce vrei să transmiți

Înainte de a începe să comunici cu admiratorul tău, trebuie să știi clar ce vrei să-i spui. În caz contrar, îți va fi greu să te faci înțeleasă. Odată ce ți-ai dat seama ce vrei să-i spui, încearcă să nu te răzgândești. Dacă te-ai gândit la mai multe subiecte de discuție, discută-le în ordine. Nu amesteca subiectele. Odată ce închizi unul, începe-l pe următorul.

Ține cont de locul unde te afli și de interlocutorul tău

Gândește-te unde și cui va fi transmis mesajul, pentru a te putea adapta la el. Mediul în care te afli determina cel mai bine modul de a te exprima.

Utilizează un ton adecvat al vocii

Conținutul mesajului și situația vor determina, de asemenea, ce ton al vocii este potrivit. Dacă ai de gând să conversezi cu mai multe persoane odată, cel mai bine este să utilizezi un ton ridicat. Spre deosebire de acest caz, ridicarea tonului vocii într-o conversație cu puține persoane poate fi considerată agresiune.

 Ascultă activ

Ascultarea activă presupune să fii atentă la tot ceea ce spune interlocutorul nostru. Nu trebuie să vorbești fără să asculți ce are de spus celălalt. Cu alte cuvinte, în timp ce admiratorul tău își exprimă punctul de vedere, trebuie să te gândești la ce răspuns să-i dai.

O altă greșeală este să-l asculți și să fii atentă doar la ceea ce vrei, ignorând ceea ce nu te interesează. Este ca și cum ai avea un filtru care se concentrează pe informații care sunt în consonanță cu emoțiile și gândurile tale.

Respectă-ți interlocutorul

Opiniile interlocutorului tău pot să difere de ale tale. Dar, ideal este să accepți această realitate și să respecți diferențele. Altfel spus, nu trebuie să-ți impui convingerile sau opiniile, ci să încerci să ai un dialog cât mai armonios.

 Evită să îl întrerupi pe celălalt

Lasă-l pe cel cu care interacționezi să vorbească. După cum am spus deja, ascultarea celuilalt este o caracteristică esențială a unei comunicări eficiente. Întreruperea este nepoliticoasă. Evită acest lucru cu orice preț. Vorbește când celălalt a terminat de vorbit.

Fii empatică

Pune-te în locul celui cu care comunici și încearcă să înțelegi ceea ce simte. În comunicarea eficientă este esențial să fii empatică, deoarece așa vă puteți înțelege reciproc. Dacă vrei ca mesajul să ajungă cu succes la receptori, trebuie să fii capabilă să te identifici cu el. Înțelegând ce gândește și ce simte, vei putea oferi aproape întotdeauna răspunsuri potrivite.

 Acordă atenție limbajului non-verbal

Limbajul non-verbal (gesturile și pozițiile corporale) transmite, de asemenea, un mesaj. Pentru a realiza o comunicare eficientă, ideal este să transmiți același lucru prin intermediul corpului și cuvintelor. Astfel, eviți confuzia.

Acestea fiind zise, vrem să mai spunem doar că facem angajări studio videochat. Dacă cunoști femei cărora le place să comunice și să interacționeze cu ceilalți, transmite-le că oricând pot să se alăture echipei CamStars.