Când ai un job videochat, ai ocazia să întâlnești tot felul de clienți, inclusiv introvertiți. În acest caz, prima impresie este că interacțiunea cu aceștia va fi destul de dificilă. Cu toate acestea, nu este deloc așa. Trebuie doar să ai răbdare, să abordezi diverse subiecte cu sinceritate și să-i faci să se simtă în largul lor în interacțiunea cu tine. În scurt timp îți vei da seama că acestora le place să comunice, știu să asculte, sunt plini de entuziasm și pot fi buni prieteni.

Cum să te interacționezi cu un introvertit

Reține! Un bărbat introvertit nu este un bărbat timid. Introversia diferă de timiditate. Bărbatul introvertit nu întâmpină dificultăți în ceea ce privește interacțiunea socială. El interacționează ușor cu ceilalți, doar că nu își dezvăluie cu atâta ușurință emoțiile. Este o fire mai închisă. Totodată, acesta:

  • Preferă mediile liniştite. Nu evită socializarea sau întâlnirea cu grupuri mari de oameni, totuși, nu îi place să fie luat la întrebări.
  • Este un bun observator, are o imaginație bogată, este introspectiv.
  •  Are puțini prieteni, preferă cercurile de prieteni restrânse, cu care stabilește legături puternice.
  • Preferă conversațiile profunde, nu îi plac bârfele și nu atrage atenția.
  • Este atent la detalii.
  • Este fidel lucrurilor în care crede și nu simte nevoia să se înțeleagă cu toată lumea.
  • În general, este pasionat de muzică, de scris, de desen, adică de lucrurile artistice.

Acum că ai aflat cum poate fi un bărbat introvertit, trebuie să știi cum să interacționezi cu ușurință cu acesta.

1. Respectă-i ritmul

Pentru a putea comunica cu o persoană introvertită trebuie să înțelegi un aspect. Lumea sa se mișcă într-un ritm diferit, mai încet, mai cu prudență. Prin urmare, s-ar putea să nu vorbească prea mult pe parcursul interacțiunii dintre voi. Nu îi pune prea multe întrebări la prima întâlnire.

Ideal este să ai răbdare, să lași întrebările pentru momentul în care simți că el este pregătit să-ți răspundă la ele. Unui bărbat introvertit nu-i place să fie presat sau obligat să vorbească despre sine mai mult decât simte nevoia.

Creează momente simple pe parcursul ședinței de videochat

Chiar dacă la ședința de videochat veți participa doar voi doi, nu încerca să-l faci să se simtă ca și cum se află într-un loc în care el este în centrul atenției. Creează momente speciale în care totul este simplu și spontan, în care lucrurile decurg cât mai plăcut, iar cel care te urmărește nu se simte forțat să spună ce nu vrea.

Fă în așa fel încât conversațiile să fie pline de sens

Evită monologurile sau dialogurile superficiale. În caz contrar, cel care participă la ședința ta de videochat nu te va asculta. Pentru a comunica cu ușurință cu o persoană introvertită, alege subiecte mai inteligente, mai profunde. Fără îndoială, ideal este să discuți cu acea persoană despre interese comune, precum cărți, seriale de televiziune, obiective, proiecte. Valori similare care vă unesc pe amândoi.

Oamenii introvertiți sunt foarte profunzi și protectori cu ei înșiși

Pentru a interacționa cu ei în mod autentic, nu trebuie doar să ai răbdare, ci să elimini treptat și barierele ridicate de aceștia. Ca să reușești trebuie să le câștigi încrederea. Doar dacă ești sinceră, empatică, consecventă în orice moment, vei putea stabili o frumoasă relație cu acea persoană.

Introvertiților le place tăcerea

Uneori, tăcerea poate contribui la crearea unui moment magic. Așa că, dacă clientul tău introvertit tace în timpul ședinței de videochat, taci și tu. Nu-l forța să vorbească, fă ca el și îl vei determina să aibă încredere în tine. Odată ce îi câștigi încrederea, acesta poate deveni cel mai fidel client al tău.

În concluzie, comunicarea cu un bărbat introvertit poate fi mai ușoară decât credem. În plus, de îndată ce comunicarea devine din ce în ce mai bună, poți stabili cu acesta o relație extraordinară care, de ce nu, te poate ajuta mult din punct de vedere profesional. Cu cât organizezi mai multe ședințe de videochat și ai mai mulți clienți, cu atât veniturile tale vor fi mai mari.