Schimbarea nu este o alegere întâmplătoare sau un capriciu. De cele mai multe ori, când vorbim despre schimbări importante, vorbim despre un act necesar, de o convingere fermă și, mai presus de toate, de curaj. Pentru că, uneori, nu există o altă opțiune decât de a face acest lucru. Uneori suntem nevoiți să căutăm soluții pentru a fi, pentru a ne reiniția și a găsi acest echilibru între nevoi și realizări, dorințe și comportamentele … Așa cum vom vedea în cele ce urmează, toate acestea sunt importante atunci când iei decizia curajoasă de a-ți schimba viața.

Winston Churchill afirma că dacă vrei să îmbunătățești ceva trebuie să schimbi ceva și că a fi perfect înseamnă să ai curajul să te schimbi des. Cu toate acestea, la această afirmație ar trebui să adăugăm o altă la fel de importantă: schimbările sunt pozitive atâta timp cât nu pierdem esența, valorile în sine. Prin urmare, orice variație pe care o facem pe tot parcursul ciclului nostru de viață ar trebui să aibă ca obiectiv apropierea puțin câte puțin de ceea ce vrem cu adevărat să fim.

Ei bine, să reușești asta nu este nici ușor, nici rapid, cu atât mai puțin plăcut, cel puțin la început. Astfel, curios este că obicei majoritatea dintre noi presupunem că trebuie să facem o schimbare atunci când se întâmplă ceva relevant în viața noastră. Pierderea locului de muncă, încheierea unei relații afective, un eșec suferit, toate sunt aproape ca o invitație directă în vederea schimbării.

Cu toate acestea, înainte de a te vedea pe tine însăți în aceste situații care te plasează pe marginea unei prăpastii, ar fi bine să dezvolți strategii legate de schimbarea personală, pentru a face față mai bine acelor momente. Dacă „schimbarea” este sinonimă cu progresul și îmbunătățirea, trebuie să o pui în practică zilnic, continuu, într-un mod integrat și inteligent.

În acest mod, vei reacționa mult mai bine la orice eveniment și vei putea continua mult mai ușor drumul ales.

Schimbarea vieții tale este o nevoie pe care ai simțit-o mai mult decât o dată, cu siguranță. Această nevoie te va determina să consultați o carte de auto-ajutor pentru a descoperi că majoritatea oferă idei generale foarte asemănătoare, încărcate cu optimism și intenții bune.

Cu toate acestea, realitatea este diferită. Creierul uman este rezistent la schimbare, nu-i place, nu o consideră corectă, pentru că implică un dezechilibru și o amenințare directă la supraviețuire. Acest lucru ne aduce din nou la premisa că fiecare schimbare este traumatizantă și, prin urmare, pentru a atenua acest impact, trebuie să aplici câteva reguli pe zi.

1. Din simplitate vine claritatea

Schimbările reale, cele mai bune realizări, vin prin atingerea unor obiective simple, clare și motivante care să funcționeze în fiecare zi.

În acest fel, și dacă dorești să-ți schimbi viața, simplifică procesului. Stabilește un obiectiv, unul ușor de realizat (chiar dacă face parte dintr-o gamă mai mare și mai dificilă). Când îl atingi, propune-ți altul care este puțin mai complicat sau care presupune un nou progres. Astfel, și fără să observi, vei parcurge jumătate din drumul schimbării.

Protejează noile comportamente

Orice schimbare, mare sau mică, necesită punerea în practică a unor noi comportamente. Cu toate acestea, există o problemă comună despre care nu se vorbește mereu. Cum reacționează mediul nostru la aceste variații? Cum reacționează la nevoia noastră de reînnoire?

Adesea, simțim efectul unor comentarii inadecvate și deloc motivante. De fapt, putem ajunge la punctul (nu este recomandat) de a face un pas înapoi din cauza efectului negativ al criticii.

Trebuie să eviți asta. Fii conștientă de faptul că toate comportamentele noi trebuie să fie „protejate”. Dacă alegi, de exemplu, să începi să lucrezi într-un studio de videochat în București, nu te lăsa afectată de prejudecățile celor din jurul tău.

Există multe persoane cu idei preconcepute care apar din necunoștință. Nu renunța la visele sale doar din cauza prejudecăților celor din jurul tău. Fii tu însăți.

Nu-ți fie frică de necunoscut. Vino să ne cunoaștem. Te așteptăm în studioul de videochat de la Universitate. De îndată ce ne vei cunoaște îți vei da seama că ceea ce ne dorim este să ne ajutăm modelele să-și schimbe viața în bine.

Reinițiază-te alături de echipa CamStars! Fă un pas înainte alături de noi! Succesul nu va întârzia să apară!