Ridurile, lipsa de fermitate și petele de pe piele sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale coșmarurilor modelelor de videochat. Toți îmbătrânim, dar important este să avem obiceiuri care ne împiedică să o facem prematur. De aceea, îți vom da câteva sfaturi despre ce trebuie să faci și ce să nu faci pentru ca trecerea anilor să nu fie vizibilă pe piele.

Nu utilizezi protecție solară

Acesta este cel mai frecvent păcat pe care o persoană îl comite, deoarece nu este conștientă de faptul că expunerea la soare fără protecție solară poate afecta fața și poate provoca nu numai apariția ridurilor în exces, ci și apariția petelor și a unei nuanțe neuniforme.

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe să îți protejezi pielea de razele soarelui. O acțiune simplă, cum ar fi folosirea unui protector, face o mare diferență în aspectul pielii tale în timp. Alege un factor de protecție de minimum 30 și aplică-l zilnic.

Nu ai grijă de dietă

Excesul de zahăr, alcool, lactate și alimente procesate nu sunt bune pentru sănătatea ta sau pentru aspectul feței. Atât zaharurile ascunse în multe alimente procesate, cât și aditivii artificiali pot provoca erupții. Totodată, tenul poate deveni plictisitor și obosit.

Incorporează în dieta ta alimente bogate în Omega, cum ar fi peștele și semințele de chia, pentru a oferi un plus de hidratare și luminozitate feței tale.

Nu îți cureți fața zilnic

Știm că uneori este aproape imposibil să găsești cinci minute, dar trebuie să-ți faci timp pentru a-ți curăța fața respectând pașii necesari.

Prin curățare nu numai că vei îndepărta machiajul și murdăria acumulată pe tot parcursul zilei, ci îți vei pregăti și pielea pentru produsele cosmetice pe care urmează să le aplici, deoarece degeaba îți cumperi cea mai scumpă cremă de pe piață dacă nu o aplici pe o piele bine curățată anterior.

Îți exfoliezi pielea excesiv

Crezi sau nu, să nu-ți exfoliezi pielea este la fel de rău ca și exfolierea în exces. Normal este că până la 40 de ani pielea ta să fie reînnoită la fiecare 28 de zile, deci exfolierea ei de mai multe ori de două ori pe săptămână este total inutilă și poate fi chiar dăunătoare. De fapt, exfolierea excesivă poate duce la inflamații, sensibilitate și erupții.

Fumatul și vaparea

Accelerează apariția ridurilor, deoarece tutunul descompune colagenul și accentuează liniile fine din jurul buzelor, usucă pielea și o face să pară cenușie. Și vapingul, deși este mai puțin nociv pentru sănătatea ta, îți poate afecta și pielea.

Nu încetezi să îți atingi fața

Mâinile sunt în contact permanent cu suprafețele murdare. Dacă nu le speli frecvent și îți atingi fața, imaginează-ți toate bacteriile și murdăria care se depun pe față. Această murdărie se poate acumula și poate înfunda porii, provocând o erupție bruscă a acneei. Evită să îți atingi fața des și mențineți întotdeauna mâinile curate.

Bei multă cafea

Cafeina este diuretică și face ca pielea să se deshidrateze și să pară plictisitoare. Dacă dorești ca pielea să arate tânără, nu bea mai mult de 2 cafele pe zi și compensează acest efect mâncând fructe sau legume. De asemenea, nu uita să bei mai multă apă.

Freci pielea

Atunci când îți usuci pielea (în special cea a feței), este foarte important să nu o iriți frecând-o puternic cu prosopul. Fă-o cu mișcări blânde. De asemenea, evită îndepărtarea celulelor moarte cu un exfoliant prea „agresiv”, mai bine să optează pentru cele cu ingrediente delicate, pline de enzime (derivate din fructe tropicale și care nu irită pielea).

Ține cont de aceste sfaturi, astfel încât câțiva ani în viitor să nu regreți că nu ai făcut pentru piele ceea ce trebuia să faci la timpul potrivit. Pielea ta va aprecia acest lucru.

Ceea ce nu trebuie să eviți însă, este să spui prietenelor tale că angajăm modele de videochat la studioul din București. Noi, cei de la CamStars, îți vom fi recunoscători.