Impresii generale după prima zi ca model de videochat

Bună! Sunt Adina, de astăzi model videochat la studioul CamStars și tocmai am terminat programul pentru prima zi de lucru. M-am documentat ore în șir în legătură cu această experiență, dar ceea cea am trăit astăzi nu se compară deloc cu ceea ce mă așteptam. De aceea, dacă și tu vrei să devii model sau doar ești curioasă în legătură cu modul de desfășurare al acestei meserii, dă-mi voie să-ți povestesc totul pe larg.

Dacă ți se oferă training, acceptă cu toată încrederea!

Cu toate că nu aveam experiență, încă din prima zi am avut parte doar de lucruri frumoase datorită echipei CamStars Studio. Înainte de a intra online, ne-am așezat la o cafea și trainerul mi-a explicat tot ce aveam nevoie să știu. Cum să încep o conversație, ce subiecte de discuție să adopt, cum să mă comport și cum să mă adresez clienților sunt doar câteva din temele pe care le-am abordat.
Apoi, am intrat în camera în care urma să prestez și am așteptat cu nerăbdare primul client. Nu a durat mult până am intrat în privat și pot să spun că am avut norocul să dau peste cineva cu care am făcut click imediat. Astfel, am făcut cunoștință cu un bărbat în jur de 40 de ani care de abia se întorsese de la serviciu și mi-a zis că deși nu obișnuiește să intre pe videochat, astăzi avea nevoie de așa ceva pentru a-și distrage atenția de la un proiect solicitant care îl stresa de câteva săptămâni.
Nu știu dacă ți s-a mai întâmplat, dar chiar dacă nu comunicam față în față, ci prin intermediul internetului și ne despărțeau sute de kilometri, aveam impresia că îmi cunosc partenerul de o viață și putem discuta despre absolut orice. Avea o fire deschisă și era un om cu chef de vorbă și astfel am început să pălăvrăgim despre toate celele, lungindu-ne la taclale mai mult de două ore. Iar când am terminat conversația, nu mică mi-a fost mirarea să aflu că veniturile care îmi reveneau erau mai mari decât câștigă părinții mei într-o săptămână.

Prima experiență contează și de aceea fă să fie una de neuitat!

Știam că am avut noroc și am nimerit din prima un client cum poți doar să visezi, dar acest lucru mi-a dat încredere în propria persoană și mi-a alungat o bună parte din emoții. Astfel, când am intrat din nou în privat sunt convinsă că am reușit să ofer celui de-al doilea client al meu o priveliște și niște subiecte de conversație chiar și mai bune decât primului și deși convorbirea nu a durat la fel de mult deoarece cel de-al doilea bărbat să grăbea să ajungă în altă parte, am bifat încă o experiență de succes.
În total, încă din prima zi în care am stabilit că voi lucra șapte ore, am vorbit cu opt clienți. Cu primul am avut parte de cea mai lungă discuție, dar nici cu ceilalți conversațiile nu s-au încheiat chiar brusc și cea mai scurtă experiență a fost de 20 de minute. Astfel, am reușit să câștig o mulțime de bani și nu de puține ori mi-am făcut socoteala considerând că dacă lucrurile merg în felul acesta îmi voi putea îndeplini visurile legate de carieră mult mai repede decât mi-am propus inițial.
Este bine să ai întotdeauna o echipă aproape
O parte din succesul primei mele zile de muncă la studioul CamStars se datorează fără îndoială echipei de profesioniști. Din fericire totul a mers de minune și nu s-a ivit ocazia de a cere ajutorul în legătură cu probleme tehnice. Dar faptul că știam că am aproape pe cineva la care pot apela în orice moment, m-a liniștit și mi-a permis să mă concentrez doar pe munca mea.
De asemenea, mai mult ca sigur nu aș fi atins aceleași performanțe dacă nu aș fi știut dinainte la ce trebuie să mă aștept. Bineînțeles că fiecare client este diferit și toate conversațiile vor urma un alt curs, dar trainerul mi-a explicat cel puțin cum să recunosc diferite tipuri de oameni și cum să citesc printre rânduri pentru a-mi da seama exact de ceea ce se așteaptă de la mine.