Cât de importantă este remunerația în alegerea unei slujbe de model de videochat?

Câștigi mult ca model de videochat. Așa promit toate reclamele care te bombardează pe rețelele sociale și pe internet în general. Toată publicitatea din acest domeniu se concentrează pe un singur subiect: valoarea remunerației. Dar cât de mult înseamnă mult și ce trebuie să știi despre acest aspect înainte de a deveni un model de videochat pentru a putea face o alegere înțeleaptă?
Eu sunt Adina, un nou model CamStars Studio, cel mai bun studio de videochat din București, iar astăzi, în calitate de ghid al tău în această meserie m-am gândit să-ți vorbesc deschis despre câștiguri. Cât plătesc cu adevărat studiourile? Ce trebuie să faci pentru acei bani?

Cum funcționează studiourile de videochat?

Gândește-te la studiourile de videochat ca la niște platouri de filmare. Ele sunt dotate cu aparatură de ultimă generație și cadre care îți taie răsuflarea pentru a face pe fiecare din modele lor să arate cât mai bine. Dar oricât de frumoase și talentate ar fi aceste modele, veniturile nu ar fi posibile fără colaborarea cu platforme mari, din străinătate, unde bărbații se înregistrează ca membri pentru a putea purta convorbiri în privat cu ele.
Când intri pe un site unde poți vedea modele de videochat, ca să porți o conversație unu la unu, trebuie să te înregistrezi. Iar această înregistrare costă. Dar chiar dacă plătești, nu toți banii ajung la studioul de videochat și implicit nici la model.
Din ceea, din ce plătește un client pentru a se înregistra pe o platformă de videochat, o parte se distribuie studioului care furnizează imaginile live, iar din această parte, un procent ajunge la model.

Diferența dintre câteva mii de lei și câteva mii de euro

Nu toate studiourile de videochat lucrează cu aceleași platforme. Și chiar și în cazul în care există similarități, nu toate studiourile sunt niște jucători la fel de puternici pe piață. Pe platformele mari de videochat competiția este pe măsură. Și de aceea un studio, ca să iasă în evidență,trebuie să ofere o imagine de calitate.
Acesta este motivul pentru care vezi studiouri de videochat cu tot felul de decoruri luxoase, sau camere amenajate cu o tematică aparte ca să atragă cât mai mulți clienți. Iar aceste dotări costă foarte mult și ca să rămână în picioare, cele mai multe studiouri nu au încotro decât să reducă din comisionul modelelor.
Iar la final, ca model, cu toate că ești conștientă că nu ar fi posibil să lucrezi în acest domeniu fără afilierea sau angajarea la un studio, când totul depinde la urma urmei de tine pentru creșterea veniturilor, ți se pare frustrant ca la finalul lunii să te alegi cu câteva mii de lei în loc de câteva mii de euro.

De ce la Studio CamStars este diferit față de orice alt studio?

Studio CamStars, la fel ca multe alte studiouri de videochat din București investește mult în cadru și aparatură. Dar are o strategie aparte. Pune mult accent și pe model și dezvoltarea acestuia. Astfel, din totalitatea câștigurilor pe care le obții online, un procent de 60% îţi revine ție ca model, iar studioul face magia posibilă cu restul.
Spre diferență de alte studiouri, Studio CamStars urmărește să construiască o relație solidă cu modelele; Să le crească; Să le sprijine pentru a evolua. De aceea nu angajează fete pe nimic pentru ca acestea să renunțe după prima lună, ci le oferă mai mult decât concurența pentru a le motiva și a le face să rămână și să se dezvolte împreună.
Astfel, înainte de a te angaja să devii un model de videochat, analizează bine oferta ce ți se oferă. Află de la început cât îți revine ca să nu ai o surpriză neplăcută la finalul lunii și vezi cât de mult ești dorită la noul loc de muncă. Nu te lua niciodată doar după dotările unui studio deoarece pentru a face față competiției cele mai multe din acestea arată absolut ireproșabil. Întreabă mai degrabă cu cât pleci acasă, ce perspective ai să te dezvolți și cât de mult se va investi în imaginea ta? Așa vei putea face diferența între un studio de videochat bun și unul extraordinar.