Cum faci față preconcepțiilor după ce devii model de videochat?

Deși România este țara cu probabil cel mai mare număr de modele de videochat din lume, în același timp această meserie este și una dintre cele mai controversate. Eu sunt Adina și am devenit recent model de videochat la studioul CamStars, iar în articolul de astăzi vreau să-ți povestesc despre experiența pe care am avut-o când am spus pentru prima oară unor cunoștințe noi care este adevăratul meu job.

De judecată nu duci lipsă niciodată, dar trebuie să-ți vezi interesul

Sâmbăta trecută am fost la o petrecere invitată de o amică deși nu cunoșteam alți invitați. Era totuși o atmosferă plăcută, m-am împrietenit cu câteva persoane noi și la un moment dat am observat că în jurul meu se formase un grup de discuție alcătuit din patru fete cam de aceeași vârstă. Ne apropiau experiențele similare din timpul facultății și planurile de viitor și de aceea discuția începuse să devină una aprinsă despre ce vom face după absolvire.
Una din fete a spus că părinții i-au strâns deja o sumă frumușică de bani pe care se așteaptă să o primească în dar după terminarea școlii. O alta a zis că prietenul ei are mai mult decât suficient și probabil își vor deschide o firmă împreună. Apoi, a venit rândul meu și sinceră ca întotdeauna, le-am spus că familia mea nu are asemenea posibilități și pentru că nici nu vreau să depind de altcineva pentru îndeplinirea propriilor vise, le-am destăinuit alegerea legată de videochat.
Deși eram singura din grupul respectiv care muncea, în loc să mi se respecte decizia de a fi independentă, toate celelalte fete și-au ferit privirea și din secunda următoare au început să discute doar între ele, excluzându-mă din conversație. În continuare, am încercat să mă comport ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și să particip mai departe, dar deși nimeni nu mi-a spus nimic rău cu voce tare, judecata din mintea fiecăruia era aproape asurzitoare.
Am plecat de la petrecere și în drum spre casă m-am oprit să fac niște cumpărături, mai mult pentru a uita de felul nedrept în care am fost tratată și pentru a-mi limpezi gândurile. Apoi, când am ajuns la casa de marcat, am scos cardul și am plătit din banii mei toate lucrurile pe care le cumpărasem, majoritatea cu ideea de a le împărți cu cei dragi, am devenit brusc mai liniștită.

Nu există mulțumire mai mare decât să știi că nu muncești doar pentru tine!

Am devenit model de videochat deoarece mi-am dorit un lucru pe care altă slujbă din România nu mi-l putea oferi: independența financiară. Dar după ce am primit primul salariu și am cheltuit o parte din bani pentru familie și ca să-l bucur pe iubitul meu, mi-am dat seama că nu există mulțumire mai mare decât atunci când știi că ai pentru cine să muncești.
Mulți Români consideră meseria de model o meserie vulgară. Dar în realitate este o meserie în care contactul fizic cu clienții este pur și simplu inexistent și de aceea show-ul pe care îl oferi online nu este cu nimic diferit față de o prestație ca actriță. Dacă există ceva vulgar în a fi model de videochat, aceeași vulgaritate se regăsește și în alte meserii care presupun distrarea publicului.
În plus, atunci când știi că în loc să fii o povară pentru cei din jur care se obligă să te întrețină devii o femeie cu capul pe umeri și picioarele pe pământ ai cel mai nobil sentiment cu putință. Cum altfel ai putea să-ți arăți altruismul față de cei pe care îi iubești decât să le demonstrezi că poți avea succes pe cont propriu și mai mult, le poți fi și lor de folos?
Și nu în ultimul rând, în momentul în care cei din jur au în fața lor o femeie puternică, trebuie să te aștepți și la judecată. Nu toată lumea este pregătită să accepte că există persoane care din grijă și din dragoste pentru cei apropiați nu vor să depindă de ei și atunci apar preconcepțiile. Dar la final, pentru a trece cu bine peste toate provocările zilei, cel mai important lucru este să-ți reamintești mereu că de același tratament poți avea parte lucrând și în alte domenii, dar remunerația consistentă, programul flexibil și o echipă gata să te sprijine la fiecare pas nu sunt avantaje simplu de găsit.