Anxietatea este o problemă curentă de sănătate mintală care afectează toate domeniile vieții, inclusiv capacitatea de muncă și productivitatea.

Deși, în multe ocazii, anxietatea poate fi extrem de periculoasă, foarte multe persoane din câmpul muncii prezintă simptome cu care se confruntă în fiecare zi. În aceste cazuri și chiar dacă învață să trăiască cu această tulburare, există anumite situații la locul muncă care le pot afecta crescând reactivitatea sau generând temeri nefondate pe care nu le-au avut până acum.

Anxietatea în cazul modelelor de videochat este mai frecventă decât crezi și are motive diferite. În acest articol îți vom vorbi despre unele dintre ele și îți vom spune ce să faci.

Anxietatea în industria de videochat ca în orice altă meserie sau profesie este o realitate.

Modelele suferă de anxietate frecvent. Ea poate fi uneori controlată cu medicamente sau fără medicamente de persoanele care suferă de ea.

De ce apare anxietatea la modelele de videochat?

Anxietatea poate apărea la modelele de videochat atunci când numărul celor care le urmăresc spectacolele este redus

Când, dintr-un anumit motiv, un spectacol care se desfășoară foarte bine este întrerupt din cauza conexiunii la internet sau apariției unei erori tehnice.

Modelele de videochat nu își iau liber, muncesc extrem de mult deoarece se gândesc doar la banii pe care îi pot câștiga.

Când nu se bucură de spectacolul pe care îl fac și își doresc doar să aibă cât mai mult clienți pentru ca veniturile să fie din ce în ce mai mare.

Când spectacolul durează prea multe ore și nu sunt mulțumite de cum se desfășoară.

Anxietatea în cazul modelelor de videochat se naște din neîndeplinirea obiectivelor care le îndepărtează de visele lor. Totodată, poate apărea și fiindcă modelele nu sunt mulțumite de rezultatul final.

Din păcate, foarte multe femei care intră în industria au impresia că pot obține venituri substanțiale peste noapte și că viața lor se va schimba complet în jumătate de an de la începerea activității. 

Este adevărat, videochat-ul dă șansa tuturor femeilor îndrăznețe să aibă parte de un stil de viață peste medie. Cu toate acestea, echipa CamStars nu promite nimănui că poate obține venituri mari peste noapte. Singurul pe care îl promite este că va munci alături de modelele sale și le va indica drumul spre succes.

Videochat-ul este un loc de muncă ca oricare altul. Pentru a avea parte de rezultate excelente, este important să muncești și să dai dovadă de disciplină. Doar așa îți vei atinge obiectivele.

Cum poate afecta anxietatea activitatea de videochat?

-Prin apariția problemelor legate de conviețuirea cu alte persoane sau echipa de lucru;

– Prin existența unei stime de sine scăzute;

– Prin capacitatea mică de a acționa și de a-ți atinge obiectivele;

– Prin pierderea poftei de mâncare;

– Prin neîngrijirea corespunzătoare: exces de mătreață, acnee, alopecie etc.;

–  Prin apariția atacurilor de panică;

– Prin productivitate scăzută etc.

Pentru a reduce nivelurile de anxietate, este important să ai parte de sprijinul unui psiholog. Acesta te va ajuta să te calmezi și să-ți redirecționezi energia către alte gânduri.

Ce trebuie faci atunci când suferi de anxietate?

Atunci când suferi de anxietate ai impresia că totul va merge prost, de la urcarea într-un taxi până la organizarea spectacolului de videochat.

Când o persoană este anxioasă, nu își poate controla gândurile, mintea încetează să mai fie un instrument aflat sub controlul său și devine arma care trage asupra propriului corp.

De aceea este foarte important:

  • Să consulți un psiholog;
  • Să meditezi;
  • Să înțelegi că totul este un proces și că omida nu poate fi un fluture peste noapte;
  • Să înțelegi că banii sunt rezultatul lucrurilor făcute cu pasiune;
  • Să înțelegi că doar ceea ce se întâmplă în prezent este real, viitorul și trecutul nu există;
  • Să înțelegi că nu merită să te gândești doar la bani, deoarece nu ei sunt cei mai importanți în viață.

Controlul anxietății este posibil, dar necesită efort din partea ta și ajutor din partea celor din jur. Echipa CamStars este alături de tine în orice situații. Suntem o familie unită care se sprijină în orice situație. Mult succes îți dorim!