La fel ca nevoia de a te iubi pe tine însăți, există și nevoia de a nu greși în procesul de îngrijire a pielii, deoarece orice greșeală poate deteriora pielea afectându-i astfel sănătatea și frumusețea. Iată 11 greșeli inacceptabile în procesul de îngrijire a pielii.

1. Stoarcerea coșurilor, deși acest lucru nu este deloc indicat

Multe femei cred că este mai bine să scapi de acneea de pe față storcând coșurile sau punctele negre de pe față. Vestea proastă este că această practică este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pielii tale. Îndepărtarea oricăruia dintre acestea nu va rezolva problema, dimpotrivă, de obicei se agravează și poate provoca o infecție, în urma căreia pot rămâne cicatrici.

2. Spălarea pensulele pentru aplicarea machiajului

Femeile care se machiază cred adesea că fețele lor sunt întotdeauna curate, așa că spălarea pensulelor și bureților nu are sens. Dar greșesc.

Nu îți dai seama, dar când folosești pensulele fără să le cureți, sute de bacterii ajung pe față, afectând tenul. Aceasta este una dintre principalele cauze ale apariției coșurilor și altor imperfecțiuni ale pielii.

3. Nearuncarea rimelului atunci când a mai rămas puțin

În general, rimelul ar trebui înlocuit o dată la trei luni. Dacă folosești rimelul mai mult decât ar trebui (unele femei îl folosesc o perioadă lungă), poți face infecție oculară.

4. Retușarea machiajului cu ajutorului degetului umezit cu salivă

În prezent, în magazine există o gamă variată de dischete demachiante, care ar trebui folosite ori de câte ori este nevoie.  Dar multe femei își retușează în continuare machiajul cu degetul umezit cu salivă. Procedând astfel, bacteriile din saliva pot infecta ochii.

 5. Îndepărtarea ojei cu dinții

Cel mai bun mod de a îndepărta oja este cu acetonă. Dacă nu îndepărtezi bine oja, cea mai ușoară – și mai urâtă – cale este să răzuiești urmele de lac de unghii cu dinții.

6. După aplicarea bazei, punerea înapoi în recipient a restului de fond de ten cu degetul

Procedând astfel, ai putea introduce bacterii în recipientul de fond de ten lichid, ceea ce ar contribui la apariția de coșuri sau puncte negre pe față.

7. Eliminarea punctele negre de pe nas cu ajutorul degetelor

Ar trebui să alegi un mijloc optim pentru a elimina punctele negre de pe nas. Nu este bine să încerci să le scoți cu ajutorul degetelor. De exemplu, poți folosi benzi adezive speciale pentru îndepărtarea punctelor negre, pe care le poți achiziționa din farmacii sau din magazinele care comercializează produse cosmetice.

8. Utilizarea pudrei compacte sparte

Este o greșeală să încerci să folosești pudră compactă care s-a spart deja. Este timpul să cumperi una nouă. Una dintre greșelile inacceptabile în îngrijirea personală este să nu faci economie când vine vorba de frumusețea ta.

9. Nedemachiarea seara

În manualul de îngrijire a pielii scrie clar că nu te poți culca fără să te demachiezi. Procedând astfel, nu doar vei murdări lenjeria de pat, ci îți vei afecta și tenul.

 10. Împărtășirea machiajului cu prietenele

Prietenia este una, iar împărtășirea machiajului este alta. Deși aproape toată femeile știu că infecțiile și bacteriile se pot răspândi permițând altei persoanei să le folosească trusa de machiaj, multe dintre ele le permit prietenelor să facă asta.

Din păcate, există posibilitatea răspândirii unei infecții în urma folosirii de mai multe persoanei a unei singure truse de machiaj. Prin urmare, nu este bine să permiți altor persoane să-ți folosească trusa de machiaj.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să eviți pe cât posibil aceste greșeli. În felul acesta vei reuși să protejezi sănătatea tenului și să îi pui frumusețea în valoarea.

Reține! Dacă îți dorești să devii model de videochat este important să ai grijă de tenul tău așa cum se cuvine. Tenul frumos și bine îngrijit poate fi considerat cartea ta de vizită. Cu cât arată mai bine, cu atât clienții vor fi mai încântați de el. Apropo, nu ai vrei să devii model de videochat într-un studio de top? Facem angajări studio videochat. Vino în echipa CamStars!