Pentru a vă atinge fiecare obiectiv și pentru a face ca fiecare vis să devină realitate, trebuie să faceți pași mici în fiecare zi, deoarece acești pași sunt cei care vă apropie de obiectivul vostru, acești pași sunt cei ce vă conduc spre succes.
Primul pas făcut este decisiv și fiecare pas pe care îl faceți vă apropie mai mult de locul în care vreți să ajungeți. Puteți vă îndepliniți toate dorințele și visurile voastre, cu doar un pas făcut la un moment dat.
Cheia pentru a vă atinge obiectivele constă în pașii mici pe care îi faceți în fiecare zi. Numărul de pași pe care trebuie să îi faceți pentru a vă atinge obiectivele va depinde de amploarea scopului vostru.
Problema este că, uneori, visurile și obiectivele unor persoane sunt atât de mari încât sunt copleșite de toate lucrurile pe care trebuie să le facă pentru a deveni realitate și, de aceea, majoritatea dintre ele renunță.
Dacă majoritatea persoanelor nu reușesc să-și atingă obiectivele, nu este pentru că viața este nedreaptă cu ele, nu reușesc deoarece au refuzat să facă pașii necesari pentru a-și atinge obiectivele. Diferența dintre cele care au succes și cele care nu au, nu este norocul, ci angajamentul.
Este adevărat că pentru multe persoane lucrurile sunt mai ușoare decât pentru altele, fie așa pare, dar realitatea este că acest lucru nu poate fi folosit ca scuză pentru a renunța, ci ar trebui să fie folosit ca motivație pentru a avansa.
Prin urmare, cel mai important lucru pe care îl puteți face după ce ați făcut primul pas spre obiectivele și visurilor voastre este de a împărți acest obiectiv în obiective mai mici și mai „atractive”. Imaginați-vă că aveți ca obiectiv pentru următoarele două luni obținerea unui loc de muncă mai bine plătit.
Prin urmare, pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să urmați pași diferiți, căutarea unor astfel de oportunități, aplicarea la astfel de locuri de muncă, pregătirea pentru întâlnirea cu potențialii viitori angajatori, printre altele. Unii dintre acești pași vor fi mai simpli decât alții și, uneori, va trebui să repetați unii din acești pași, dar dacă nu renunțați, mai devreme sau mai târziu vă veți atinge obiectivul.
De exemplu, pentru a lucra la CamStars, echipa care vă oferă singurul loc de muncă care vă dă posibilitatea să vă bucurați de un stil de viață peste medie, trebuie să completați formularul de pe site-ul nostru și să așteptați să vă contactăm noi. Având în vedere că facem mereu angajări modele videochat la studioul nostru din București, acest lucru se va întâmpla cât mai repede posibil.
Putem spune că fiecare obiectiv funcționează în același mod ca și acest exemplu. Puteți avea alte obiective, mai mari sau mai mici, dar toate pot fi realizate. Prin urmare, cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru atingerea acestor obiective și realizarea visurilor voastre este de a împărți fiecare obiectiv în pași mici sau mai „realizabili”.
Aceste obiective vor fi mai posibile, mai apropiate și mai reale,  mai ușor de realizat și, odată ce vă veți îndeplini fiecare obiectiv mic, făcând pași mai mari sau mai mici, veți fi un pic mai aproape de noul obiectiv.
Când veți reușiți să depășiți cu succes unul dintre acești pași mici, vă veți simți foarte bine chiar dacă au fost foarte mici, deoarece creierul nu cunoaște diferența dintre un scop sau celălalt, căutând în mod constant să atingă obiectivele indiferent de cât de mari sau mici sunt. Prin urmare, fiecare victorie, indiferent de mărimea ei, vă va umple mintea, trupul și sufletul cu emoții pozitive, ceea ce vă va face să vă simțiți bine. În mintea voastră va apărea credința că vă puteți realiza obiectivul. Și dacă credeți că sunteți suficient de capabile pentru a realiza ceea ce v-ați propus, atunci nu va exista nimic care să vă oprească.
Ori de câte ori vă propuneți un obiectiv mai mic, puteți face o listă cu toți pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a-l atinge și, pas cu pas, veți atinge acest obiectiv. Ca urmare a unor pași mici, veți fi cu un pas mai aproape de atingerea scopului. Puteți continua să atingeți aceste obiective mici, pas cu pas, până când atingeți în cele din urmă obiectivul cel mai mare.
Acești pași mici sunt cei care vă vor conduce spre succes. Prin urmare, ar trebui să vă puneți următoarele întrebări: Care este acel obiectiv minunat? Am deja primul pas? Dacă da, atunci care sunt pașii pe care trebuie făcuți pentru a atinge acest obiectiv? Dacă obiectivul este prea mare și este dificil, va trebui împărțit în obiective mici și pași mici? Poate fi împărțit obiectivul în obiective mai mici și mai realizabile? Ce măsuri trebuie luate pentru a atinge acest nou obiectiv? Ce se poate face astăzi pentru a fi cu un pas mai aproape de obiectivul dorit?
Vă sugerăm să luați o hârtie și un creion și să scrieți cel mai mare scop, dorință sau vis. Astfel, puteți nota pașii necesari care vă vor aduce mai aproape de obiectivul vostru și de victorie. Concentrați-vă pe primul pas, apoi treceți la următoarea etapă și, pas cu pas, vă veți atinge toate obiectivele. Dacă marele scop este găsirea unui loc de muncă mai bine plătit, nu uitați, CamStars angajează modele de videochat. Colaborați cu noi pentru a vă bucura de o viață de vis!