Nimic nu se compară cu relaxarea după o zi în care ai avut sesiuni lungi de videochat. Nimic nu se compară cu o baie relaxantă cu sare de mare. O astfel de baie nu numai că te va ajuta să te simți mai bine, ci iți va da șansa să-ți cureți porii și să elimini impuritățile.

Nu trebuie să faci baie cu sare în fiecare zi. Dacă faci o dată pe săptămână te vei simți minunat. Acest tip de baie oferă beneficii mari corpului tău, în special pielii tale.

Din cele mai vechi timpuri, sarea de mare a fost recunoscută pentru proprietățile sale, motiv pentru care oamenii făceau băi în mare. Nu degeaba talasoterapia s-a răspândit în toată Europa, pentru a utiliza proprietățile vindecătoare și beneficiile mării și ale mediului marin.

Cu toate acestea, locurile în care se oferă acest tip de tratament, nu numai că tind să fie costisitoare, ci pot fi, de asemenea, inaccesibile pentru noi, fie din cauza timpului, fie a distanței. Cu toate acestea, te poți bucura de o astfel de terapie acasă. Poți folosi sare de mare pe care o dizolvi în propria cadă, pentru a simula proprietățile apei de mare, a izvoarelor termale sau a băilor minerale naturale.

În acest fel, nu creezi doar un mediu relaxant, ci vei putea să-ți detoxifici pielea cum făceau oamenii de altădată când făceau baie în ocean. În prezent,  proprietățile terapeutice ale sării de mare sunt încă recunoscute, mai ales pentru că ajută la curățarea și detoxifierea pielii.

Beneficii ale băii cu sare de mare

După cum am spus, sarea de mare are multe beneficii pentru piele. Însă, realitatea este că ea este benefică și pentru alte părți ale corpului.

În viața de zi cu zi apar elemente dăunătoare pe care este posibil să nu le poți evita, atât stresul, cât și o dietă necorespunzătoare sunt exemple în acest sens. Aceste tipuri de situații sunt dăunătoare pentru organele responsabile cu purificarea organismului  (cum ar fi ficatul, rinichii și pielea) și pot deteriora procesul  natural de detoxifiere.

Pentru a-ți ajuta corpul, mineralele din sarea de mare pot fi mari aliați. Aceste minerale pe care pielea le absoarbe cu ușurință pe măsură ce apa fierbinte  deschide porii.

Unele dintre aceste minerale sunt:

Magneziu: îmbunătățește hidratarea pielii, combate stresul și încetinește îmbătrânirea pielii.

Potasiu: ajută la echilibrarea nivelui de apă din piele și corp, care ajută la prevenirea retenției de lichide și contribuie la hrănirea celulelor. De asemenea, energizează corpul și este un mineral crucial pentru eliminarea oboselii.

Calciul: este eficient în prevenirea retenției de lichide și creșterea circulației sângelui. Poate întări și membranele celulare.

Bromură: relaxează mușchii corpului.

Sodiu: ajută celulele să rețină substanțele nutritive și să elimine deșeurile.

Sulful: este un dezinfectant natural și este foarte eficient în combaterea acneei.

Acum că ai aflat ce minerale conține sarea de mare, iată care sunt beneficiile unei băi cu sare de mare:

Detoxifică organismul

Clorura de sodiu ajută organismul să elimine toxinele și subprodusele metabolismului prin sistemul limfatic. În acest fel, când în apa de baie pui săruri marine, reduci lichidul prins în jurul gleznelor, coapselor și genunchilor.

Relaxează

Deoarece magneziul, potasiul și bromurile din sarea de mare ajută la calmarea durerii, o baie cu sare de mare este una dintre cele mai eficiente modalități de relaxare și calmare a stresului și a nervilor. Datorită conținutului său bogat de potasiu, îți revitalizează corpul.

Îmbunătățește sistemul circulator

Prin îmbunătățirea circulației sanguine, tensiunea arterială este redusă și se reduc crampele musculare. O circulație sanguină bună stimulează, de asemenea, creșterea părului, previne căderea părului și întărește foliculii de păr.

Are efecte benefice asupra pielii

Sarea de mare este cunoscută mai ales pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Acest lucru se datorează faptului că sarea de mare este un bun dezinfectant, hidratează pielea și reduce inflamația.

Deoarece mineralele pe care le conține ajută în procesul natural de regenerare a pielii, sarea de mare este folosită și pentru tratamente estetice datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire și antirid. Astfel, pielea va fi mai moale, mai tânără și mai sănătoasă.

Cu cât este mai bogată în magneziu, cu atât pielea este mai bine hidratată și textura sa este mai frumoasă. Prin urmare, această sare este recomandată în special pentru persoanele cu pielea uscată.

Este foarte simplu să faci o baie cu sare de mare acasă. Trebuie doar să achiziționezi sarea de mare potrivită și să îți creezi propriul mediu spa acasă. Odată ce cada este plină cu apă fierbinte, adaugă 2 cești de sare de mare, apoi apă rece pentru ca apa să ajungă la temperatura dorită . În cele din urmă, nu rămâne trebuie decât să scufunzi în apă și să te relaxezi.

Poți aprinde în baie cu lumânări sau bețișoare parfumate, fie orice te face să te simți mai bine.

Sperăm ca aceste trucuri să te ajute să scapi de oboseală rapid și să fii în formă în ziua următoare. Clienții tăi vor aprecia forma ta de invidiat.

CamStars Studio va aprecia succesul tău. Și nu numai asta. Vom aprecia și dacă ne vei recomanda prietenelor tale. Facem angajări modele de videochat la studioul din București. Permite-le să se bucure și ele de un stil de viață minunat ca al tău.