Zâmbetul stârnește emoții. În mod curios,  că se pare în uter fătul poate răsplăti persoana care îi vorbește cu un zâmbet Acest lucru a fost demonstrat în urma ecografiilor realizate femeilor însărcinate.  Prin urmare, zâmbetul este înnăscut și se pare că se pierde din cauza învățării și condiționării sociale.

 Zâmbetul mobilizează circa 25 de mușchi faciali. Asta se întâmplă în cazul zâmbetul spontan și real (zâmbetul Duchenne), deoarece în cazul zâmbetului forțat se mobilizează mai puțini mușchi.

Se observă când un zâmbet nu este natural. De fapt, chiar și în creier există o zonă diferită care îl generează. Zâmbetul involuntar este guvernat de sistemul limbic responsabil de emoții, iar zâmbetul forțat de cortexul motor însărcinat cu planificarea și raționalizarea.

Care sunt efectele și beneficiile psihologice ale zâmbetului?

Ei bine, începând cu tine, atunci când zâmbești voluntar starea de spirit ți se îmbunătățește. Aceasta este o altă mare curiozitate, pentru că dacă te simți rău sau puțin deprimată, dacă zâmbești fără să te uiți în oglindă te simți mai bine. Suntem siguri că și când citești acest articol zâmbești. Creierul „crede” că ești fericită și reacționează chimic. Se pare că încercarea de a simula o emoție contribuie la producerea sa. Ei bine, ai deja un mic truc pentru a-ți influența starea de spirit, care, desigur, este influențată de alte lucruri precum circumstanțele și interpretările tale.

Să continuăm cu efectele zâmbetului. Este destul de îmbucurător să interacționezi cu cineva care zâmbește și dacă zâmbetul este și el frumos, produce o stare de bine mai mare. În mod inconștient, efectul oglindă apare: zâmbești când ți se zâmbește.

Alături de privire, care vorbește și ea, adevăratul zâmbet oferă multe indicii despre tine și creează în mintea celor cu care interacționezi o anumită imagine. În general, că ești o persoană de încredere, generoasă, extrovertită, sociabilă. Te face să pari mai apropiată de cei cu care comunici, chiar dacă comunicarea are loc prin intermediului videochat-ului.

Dacă vei zâmbi, interlocutorii tăi te vor percepe drept o persoană pozitivă cu care pot discuta ori de câte ori simt nevoia de a fi ascultați, înțeleși, sfătuiți. 

Există și persoane care nu zâmbesc, întrucât cred că astfel creează imaginea unei persoane sigure pe sine, puternice. Acestea pun bariere în interacțiunea cu ceilalți, iar ca model de videochat nu trebuie să faci niciodată asta, deoarece există șanse ca numărul clienților să se împuțineze. Reține că o față serioasă poate inhiba și chiar intimida persoanele cu care comunici.

Mai multe efecte ale zâmbetului pot fi observate în procesul de seducție, unde acesta este întotdeauna însoțit de o privire. Unde există interacțiuni cu intenția clară de a fi mai mult decât simpatică, zâmbetul face acea persoană mult mai atractivă, activând zone ale creierului care reduc frica de respingere și facilitează abordarea.

Atracția prin zâmbet exprimă o variabilitate între tine și interlocutorii tăi. Dacă femeile sunt mai atrase de un zâmbet ușor decât de un zâmbet larg, în cazul bărbaților se întâmplă exact invers.

Videochatul face parte dintre acele locuri de muncă în care zâmbetul poate crește numărul de clienți. Cu cât vei zâmbi mai mult în timpul sesiunilor de videochat, cu atât șansele de a atrage atenția unui număr mai mare de clienți fideli va crește.  

Nu zâmbi niciodată forțat, deoarece riști să dai impresia că ceea ce faci te obosește și că doar te prefaci că te bucuri de interacțiunea cu cel de dincolo de ecran. Acest lucru îi va crea urmăritorului tău un real disconfort, ceea ce îl va determina să-și creeze o părere negativă despre tine și să nu-și mai dorească să mai interacționeze și altă dată cu tine.

Una dintre cele mai mari și gratuite plăceri este cea care vine din observarea unui zâmbet. În acest sens, unul dintre zâmbetele care produce cea mai mare plăcere este zâmbetul persoanei care ne place. Plăcerea este produsă de un zâmbet sincer, deoarece în cazul celui forțat sunt transmise niște mesaje care nu sunt în totalitate compatibile cu limbajul verbal sau cu atitudinea.

Zâmbetul de pe fața unei persoane declanșează eliberarea de opiacee și serotonină. Sunt efecte similare cu realizarea de exerciții sau consumul de ciocolată neagră. Este unul dintre cele mai bune medicamente.

Așadar, dacă vrei să devii model de videochat nu uita de efectele magice ale zâmbetului. Cu un zâmbet poți schimba în bine starea de spirit a unui client, ceea ce este extraordinar. Cu un zâmbet poți alina sufletul celui care participă la sesiunea de videochat cu scopul  de a-ți dezvăluie  frământările sale.

Facem angajări modele de videochat la studioul din București. Vino în echipa noastră! Suntem sinceri, uniți și mereu cu zâmbetul pe buze.