Deși multe persoane se consideră „iubitoare de ciocolată”, femeile sunt cele care simt cel mai des această dorință, iar aceasta crește înainte de perioada menstruală.

Știați că ciocolata consumată în timpul menstruației ar putea avea beneficii? Când o femeie atinge vârful ciclului menstrual, ea poftește de obicei anumite alimente mai dulci, cum ar fi ciocolata. De ce se întâmplă acest lucru?

Femeile, spre deosebire de bărbați, tind să aibă urcușuri și coborâșuri emoționale mai frecvent. Reacțiile emoționale diferite nu au un motiv clar.

Dezechilibrul hormonal este caracteristic acestei perioade, incluzând un conținut scăzut de magneziu și endorfină.

Prin urmare, datorită acestor „minime emoționale”, anumite organe, inclusiv creierul, sunt responsabile pentru transmiterea semnalelor legate de nevoia de ciocolată. Ciocolata conține unul dintre hormonii fericirii, endorfina. Consumul de ciocolată ajută la simțirea bunăstării și plăcerii la nivelul creierului, printre alte beneficii.

Cu toate acestea, dorința de a mânca ciocolată nu este doar supusă plăcerii de a consuma acest dulce delicios, ci este, de asemenea, un semnal pentru femei că există un conținut scăzut de magneziu și acest mineral se găsește în proprietățile ciocolatei.

După cum puteți observa, există mai multe motive pentru care merită să consumați ciocolată în timpul menstruației.  Cunoașterea acestora vă vor permite să lăsați deoparte acel sentiment de vinovăție pentru că ați mâncat câteva bucăți de ciocolată în perioada respectivă.

Hormoni și dorința de a mânca ciocolată

Această dorință care este adesea incontrolabilă și resimțită intens, se datorează diferitelor motive care sunt legate de producerea de hormoni și de obiceiurile de-a lungul ciclului menstrual, adică pe parcursul întregii luni.

Nu totul depinde de momentul în care simți cea mai mare dorință de a consuma dulce, ci este strâns legat de ceea ce s-a făcut în cursul lunii, deoarece în zilele anterioare hormonii sunt mai echilibrați.

În corpul uman există anumite organe care sunt responsabile de reglarea hormonilor. Deci, momentul apariției acestor impulsuri incontrolabile, are de-a face cu producția de estrogeni. Estrogenii au funcția de a menține echilibrul hormonal și de a controla aportul alimentar. Când estrogenii scad (acest lucru se întâmplă în zilele care preced perioada menstruală), creierul se află într-o stare de alertă.

Prin urmare, atunci când se întâmplă acest lucru, apare un dezechilibru în ceea ce privește foamea și sațietatea, iar organismul cere intens hrană, în special dulciuri, ciocolată și alimente procesate.

În cea de-a doua etapă a ciclului menstrual, începe faza de progesteron. Acum încep modificările metabolice și fizice, iar corpul încearcă să gestioneze situația cu succes.

Acestea sunt motivele pentru care femeile acționează și gândesc altfel decât de obicei, prezentând schimbări de dispoziție. Starea de spirit proastă (tristețe, furie) este guvernată în principal de hormoni.

De ce să mâncați ciocolată în timpul menstruației?

Ciocolata, în special ciocolata neagră, are proprietăți nutritive și benefice pentru organism, care vă ajută să faceți față mai bine perioadei menstruale.

Conține magneziu. În perioada menstruală scade cantitatea de magneziu, ceea ce duce la intensificarea durerii. Ciocolata neagră conține acest mineral, de aceea, dacă veți consuma ciocolată, vă veți simți mai bine. Mușchii peretelui uterului se vor relaxa.

Conține potasiu. În timpul menstruației, există tendința de balonare și de retenție de lichide. Câteva bucăți de ciocolată pot ajuta la echilibrarea acestui disconfort, deoarece conține potasiu și o anumită cantitate de electroliți care sunt responsabili pentru echilibrarea cantității de apă din corp.

Conține fier. În timpul menstruației există o anumită pierdere de sânge. Prin urmare, se pierde o mică cantitate de fier. Acest lucru determină apariția slăbiciunii.

Ciocolata neagră conține aproximativ 11 mg de fier care ajută la oxigenarea mai bună a celulelor roșii din sânge și, prin urmare, vă veți simți mai pline de energie.

Conține flavonoizi. Flavonoizii au funcția de a regla fluxul sanguin, iar ciocolata are antioxidanți și flavonoizi, astfel încât generează un flux sanguin mai bun și reduce acele crampe dureroase enervante.

Avantajele consumului de ciocolată în timpul menstruației

Consumul de ciocolată în timpul menstruației oferă beneficii mari, pe lângă faptul că este un desert divin.

 • Crește starea de fericire datorită faptului că are serotonină;
 • Face pielea mai strălucitoare, deoarece ajută la detoxifierea organismului;
 • Reduce nivelul de stres;
 • Generează un sentiment de bunăstare;
 • Crește agilitatea cognitivă;
 • Reglează tensiunea arterială;
 • Este un bun antidepresiv.

Amintiți-vă că toate activitățile pe care le desfășurați vor influența intensitatea suferinței în timpul menstruației. Stresul, dieta săracă, odihna puțină, sunt câțiva dintre factorii care determină o scădere bruscă a estrogenului.

Dacă, pe de altă parte, veți avea un comportament mai sănătos, adică veți face exerciții fizice, veți elimina stresul, veți fi mai puțin nervoase, dacă veți ține cont de toate aspecte în viitor, nu vor apărea astfel de modificări bruște.

 Durerea nu va mai fi așa mare, nu va scădea nivelul de magneziu, iar voi veți trece peste această perioadă mai ușor.

Vă recomandăm să puneți în practică următoarele aspecte:

 • Acordați mai multă atenție obiceiurilor voastre;

– Odihniți-vă bine;

 • Urmați o dietă sănătoasă;

– Faceți exerciții fizice;

 • Încercați să beți suficientă apă;
 •  Aveți grijă de sănătatea voastră intestinală.

Consumul de ciocolată în timpul menstruației oferă beneficii, dar se recomandă ca aceasta să fie de calitate și nu orice fel de ciocolată, ci neagră, deoarece cele care sunt fabricate din lapte conțin un procent mai mare de zahăr și nu sunt atât de pure, prin urmare, își pierd foarte mult proprietățile nutritive.

Evitați excesele, mai ales atunci când consumați acest dulce delicios, acesta poate crea dependență. Consumul său în exces poate fi contraproductiv.

Așadar, acum că ați aflat beneficiile consumului de ciocolată în timpul menstruației, nu ezitați să o introduceți în dietă.

Și dacă ne veți servi și pe noi, cei de la CamStars Studio, să știți că nu vom refuza. Ne vom bucura alături de voi de gustul minunat al ciocolatei.

Și ne vom mai bucura de ceva. De faptul că echipa noastră se va mări având în vedere că angajăm modele de videochat la studioul din București.