Există atâtea preconcepții despre videochat încât este și normal ca femeie să-ți pui tot felul de întrebări și să te gândești de o mie de ori înainte să te apuci de această meserie. Este oare legal? Este oare cinstit? Voi ajunge să-mi pierd încrederea în propria persoană? Sunt doar câteva din gândurile care macină cu cruzime orice model începător. Dar pentru a clarifica lucrurile și a te face să înțelegi mai bine ce presupune munca de model, vom discuta astăzi despre cele mai controversate subiecte legate de videochat, explicând în detaliu de ce nu ar trebui să-ți fie rușine de munca ta, cât timp lucrezi într-un studio de videochat care face toate lucrurile ca la carte.

Sunt studiourile de videochat afaceri legale?

Unele da, unele nu. De aceea, pentru a avea conștiința curată și pentru a putea fi mândră de muncă ta trebuie să le alegi doar pe primele. CamStars Studio de exemplu, este unul din acele studiouri de videochat care funcționează în legalitate și care este la zi cu plata impozitelor către stat. Iar odată ce ne-am cunoscut, vei putea verifica și singură această informație aflând totul, inclusiv suma taxelor pe care le plătim pentru încasările noastre.
Astfel, știind că studioul cu care colaborezi funcționează legal și pe deasupra colaborează și cu modelele supunându-se legislației în vigoare și oferindu-le chiar și posibilitatea de a primi asigurări medicale sau pensie atunci când îndeplinesc condițiile de pensionare impuse în țara noastră, nu ar trebui să te simți complexată în niciun fel, cel puțin din acest punct de vedere.

Este cinstit față de iubitul meu să lucrez ca model?

Într-un studio de videochat nu ai parte de contact fizic cu nicio altă persoană. Inclusiv atunci când vine vorba de clienți, reține faptul că nu te vei întâlni cu ei niciodată în viața reală și astfel poți fi sigură că nu vei avea ocazii de a-ți înșela partenerul de viață.
Există foarte multe modele care sunt căsătorite, sau au devenit mame cu mai mulți copii, dar care fac videochat pentru a-și susține familia și a oferi cele mai bune condiții pentru cei dragi. De aceea nici tu nu ar trebui să ai vreun sentiment de jenă pentru faptul că vrei să devii model deoarece nimeni nu te va obliga să faci ceva cu care nu ești de acord.

Simți că îți pierzi respectul de sine când lucrezi ca model?

Nu ai nimic de pierdut dacă devii model de videochat. Poate doar de câștigat. Ca model înveți să comunici mai bine cu oamenii și îți dezvolți abilitățile la limba engleză. Clienții tăi vor fi din toate colțurile lumii și astfel te vei obișnui cu diferite accente și moduri de pronunție ale unei limbi universale.
În plus, cu cât vei cunoaște mai multă lume, cu atât te vei deschide mai mult ca persoană, iar personalitatea ta se va schimba în bine, nu în rău. Realizând că ești acceptată și apreciată pentru felul cum arăți și te comporți, vei câștiga mai mult respect de sine și în niciun caz nu îți vei pierde respectul pe care îl ai deja.

În loc de concluzie, de ce nu trebuie să îți fie rușine că lucrezi ca model?

Fiecare job are părțile sale bune și părțile sale mai puțin bune. Ideea de job rușinos asociată videochatului este o preconcepție la care ar trebui să renunți. Dacă nu te simți confortabil prestând un serviciu legal, într-un mediu cu ambient plăcut și un program flexibil de muncă, unde poți câștiga sume pe care la alte joburi nici măcar nu poți să ți le imaginezi, gândește-te cum te-ai simți să ai un serviciu solicitant, care să-ți aducă la sfârșitul lunii sume cu care nu-ți permiți stilul de viață pe care ți-l dorești?
Nu este oare mai rușinos să depui tot efortul de care ești capabilă și tot să nu câștigi cât meriți? Cu videochatul nu vei avea niciodată o astfel de problemă și chiar dacă mentalitatea celor din jur probabil că nu se va schimba prea curând, reține faptul că nu ești datoare nimănui cu niciun fel de explicație și atâta timp cât ești mulțumită de serviciul pe care îl ai, nu ai niciun motiv să-ți fie rușine ca model de videochat!