Posibilitatea de a purifica pielea feței, de a decongestiona sistemul limfatic, de a stimula circulația și ameliora tensiunea musculară, stă la baza unui tratament de înfrumusețare ideal și sănătos. Acest tratament neinvaziv, de întinerire și foarte relaxant se datorează cuppingului facial.

Ca și în cazul cuppingului corporal, scopul este de a stimula și elimina toxinele pentru un ten sănătos și radiant. Diferența constă în procedură: în tratamentul facial, cupele se mișcă continuu, deci nu apar vânătăi.

Se lucrează la nivelul decolteului, gătului și feței, rezultatul fiind un masaj tisular care stimulează circulația sângelui și drenajul ganglionilor limfatici. Țesuturile primesc un nou aport de oxigen și nutrienți, iar deșeurile celulare și alte substanțe nocive sunt îndepărtate, activând formarea de colagen și elastină. Orice produs de înfrumusețare utilizat în timpul și după tratament este mai bine absorbit și mai eficient. De asemenea, retenția de lichide este limitată, mușchii feței sunt relaxați și fasciile (foi de țesut conjunctiv, în principal colagen, sub piele, care oferă elasticitate și fermitate) sunt stimulate.

Proprietățile acestei metode antice variază de la reducerea umflăturilor (atenuarea cearcănelor și bărbiei duble), netezirea liniilor fine și a ridurilor, întărirea pomeților și a conturului facial sau eliminarea cicatricilor. În același timp, prin presiune inversă, porii sunt curățați și pielea este netezită, devenind moale și luminoasă.

Efectul antiinflamator este o opțiune bună în caz de acnee sau rozacee. Bineînțeles, trebuie acordată o atenție deosebită produsului cosmetic folosit.

Beneficiile nu sunt doar estetice, această tehnică are și beneficii terapeutice. Este utilă pentru persoanele care suferă de dureri de cap, migrene, infecții ale sinusurilor, paralizie facială, dureri de urechi, probleme maxilare etc. În plus, efectele sunt vizibile și la nivelul reflexoterapiei, deoarece lucrează toată fața, echilibrând și relaxând întregul corp.

Această tehnică are contraindicații puține. Trebuie să evite tratamentul doar femeile aflate în primele trei luni de sarcină și cele cu probleme severe ale pielii sau leziuni recente.

Cum funcționează o sesiune de cupping facial

O sesiune de cupping facial durează aproximativ 30 de minute. Începe prin curățarea pielii, urmată de o exfoliere ușoară și de aplicarea uleiurilor organice terapeutice care se adaptează tipului de piele și tratament. Se face un masaj ușor pe față, decolteu și gât și apoi se începe tehnica.

Există diferite seturi de ventuze pe piață, fie pentru uz casnic, fie profesional. Cele de uz casnic sunt mai ușor de utilizat, dar nu sunt la fel de exacte sau la fel de eficiente. În plus, materialul care rămâne în contact cu pielea este siliconul. Procedura este aceeași, se susține pielea astfel încât ventuzele să alunece în singurul sens al sistemului limfatic.

Seturile de ventuze profesionale sunt formate din până la patru dimensiuni diferite de ventuze de sticlă și instrumentul de aspirație, din cauciuc. Sunt concepute special pentru a trata fiecare dintre zonele feței.

Deoarece aspirația este creată cu degetele, tehnica constă în controlul intensității presiunii inverse, precum și a vitezei de alunecare.

Se recomandă să bei multă apă după tratament pentru purificare ulterioară. Dacă urmezi un stil de viață sănătos și o dietă alcalină, rezultatele pot dura până la două săptămâni.

Inițial, este ideal să urmezi un plan de sesiuni frecvente de la 1 până la 2 pe săptămână timp de 8 săptămâni consecutive. Astfel, rezultatele vor fi vizibile. Pentru întreținere, poți face face între 1 și 2 sesiuni pe lună.

Cuppingul facial poate fi combinat cu alte tratamente. Poți combina masajul facial cu masajul de stimulare cu instrumente (de exemplu, gua-sha), urmat de cupping și încheiat cu drenaj limfatic manual. Este o terapie completă și reușește să urmeze pilonii de bază ai unui bun tratament anti-îmbătrânire, frumusețe holistică, cu rezultate pe termen lung.

Cuppingul facial este atât de eficient și renumit, încât celebrități precum Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Justin Bieber și Victoria Beckham, folosesc această metodă pentru a-și îmbunătăți aspectul și pentru a-și relaxa fața.

Nu ezita să apelezi la această metodă și să-ți regenerezi pielea. Suntem siguri că urmăritorii tăi vor fi încântați de aspectul tău.

Echipa CamStars va fi tare încântată de succesul tău. De atlfel, ne bucurăm pentru fiecare succes al modelelor noastre. Facem acest lucru de peste 10 ani. Și încă ținem ușa deschisă pentru toate femeile îndrăznețe. Angajăm modele de videochat la studioul din București.