O rochie roșie este întotdeauna un pariu sigur, mai ales dacă vrei să obții un job videochat și să-ți surprinzi clienții cu ea. Această culoare îndrăzneață și vibrantă este potrivită pentru blonde și brunete. De asemenea, este perfectă pentru ședințe de videochat ce au loc în timpul zilei, dar și seara.

E posibil însă să ai îndoieli cu privire la machiajul ideal pentru o rochie roșie. Fiind o nuanță atât de intensă, va arăta bine cu un ruj roșu? Ce machiaj pentru ochi este potrivit? Vom răspunde la aceste întrebări în cele ce urmează, astfel încât când te îmbraci în roșu să obții un look perfect.

Sfaturi pentru un machiaj perfect când porți o rochie roșie

Atunci când alegi machiajul pentru rochia ta roșie trebuie să ții cont și de alte aspecte, adică dacă vei organiza ședința de videochat ziua sau seara. În general, dacă ședința va avea loc ziua, e bine să alegi un machiaj minimalist, să concentrezi toată atenția asupra rochiei roșii. Dacă ședința va avea loc noaptea, poți alege între a asorta rochia roșie cu machiajul, pentru a obține un look frapant, sau poți opta pentru ceva mai discret.

Pentru început, nu uita să-ți hidratezi bine pielea și să alegi o bază de machiaj potrivită tenului și nuanței tale naturale. În cazul ochilor, poți opta pentru farduri în nuanțe de bej și nude, dacă vrei ceva discret, sau pentru unele mai izbitoare, dacă vrei să le îmbunătățești. De exemplu, cu machiaj smokey eyes sau cat eyes.

Buzele trebuie să fie și ele în centrul atenției. Și da, este posibil să optezi pentru ruj roșu dacă porți o rochie roșie, dacă găsești o nuanță potrivită stilului tău. Dar poți opta și pentru un ruj nude, pentru un look mai discret. În plus, îl poți asorta cu manichiura. French-ul este întotdeauna o opțiune bună, pentru un rezultat elegant. Unghiile nude sunt, de asemenea, foarte măgulitoare și se asortează perfect cu roșu. Iar dacă vrei să fii The lady in red, nu ezita să-ți faci unghiile roșii.

Machiaj pentru ochi

Când te machiezi, poți alege să te concentrezi pe ochi sau pe buze. Dacă te hotărăști să-ți îmbunătățești look-ul, iată ce machiaj poți asorta cu o rochie roșie.

Eyeliner negru pentru machiaj cat eyes

Un machiaj grozav pentru o rochie roșie este machiajul cat eyes. Folosește creionul negru pe linia de plutire a pleoapei inferioare pentru a intensifica look-ul. Aplică și rimel sau folosește gene false. Și nu uita să-ți definești bine sprâncenele pentru a crea un look perfect. Este un machiaj recomandat pentru un eveniment ce are loc seara.

Fard de pleoape și rimel nude

Pentru evenimente de zi sau de noapte, poți alege un machiaj nude și îți vei crea un look natural și minimalist. Aplică rimel pentru a înfrumuseța look-ul.

Machiaj Smokey Eyes în nuanțe de gri

Dacă vrei să creezi un look intens, pentru a-l asorta cu rochia ta roșie, alege un machiaj smokey eyes în tonuri de gri. Griul se asortează perfect cu roșu.

Farduri albastre sau verzi dacă ai ochi de culoare deschisă

O altă opțiune este să asortezi fardurile cu nuanța ochilor. Dacă e deschisă, poți alege farduri albastre sau verzi. Ambele culori se asortează foarte bine cu rochiile roșii.

Farduri sclipitoare (auriu sau argintiu)

Pentru machiajul de seară, poți alege și farduri sclipitoare. Atât cele aurii, cât și argintii arată grozav, atâta timp cât le combini cu accesorii.

Ce ruj alegi dacă porți o rochie roșie?

Atunci când alegi rujul pentru o rochie roșie, opțiunile sunt diverse, în funcție de rezultatul pe care vrei să-l obții. Poți miza pe un „total roșu”, alegând un ruj într-o nuanță similară cu rochia. În acest caz, te sfătuim să îl combini cu un machiaj nude, stil cat eyes sau smokey eyes. Dacă alegi un ruj nude, nu vei da greș nici în acest caz. Machiajul natural este la modă. Îl poți combina atât cu farduri discrete, cât și cu altele mai izbitoare, precum cele cu sclipici. O altă variantă este să optezi pentru un luciu de buze transparent.