Relațiile sunt legăturile de prietenie, dragoste, afecțiune, profesionalism etc., pe care ni le facem cu alte persoane. O relație sănătoasă nu înseamnă neapărat o prietenie grozavă, o relație sănătoasă se bazează pe:

 • Ascultare
 • Respect
 • Toleranţă
 • Empatie
 • Armonie
 • Dragoste

Discuțiile în contradictoriu între oameni sunt normale, nu  întotdeauna suntem de acord cu ideile noastre, cu atât mai puțin cu ale altora. Cu toate acestea, inteligența emoțională ne poate ajuta să creăm relații sănătoase și armonioase în timp. Inteligența emoțională este definită ca un ansamblu de abilități pe care o persoană le dobândește prin naștere sau le învață în timpul vieții.

O persoană dă dovadă de inteligență emoțională când este empatică, se automotivează, se autocontrolează, reușește să-și stăpânească emoțiile. Pe de altă parte, datorită ei, un model de videochat își poate controla impulsurile de a lua în timpul ședințelor de videochat decizii sub efectele emoțiilor trecătoare și niciodată stabile.

Iată, așadar, caracteristicile unui model de videochat de succes, care dă dovadă de inteligență emoțională:

 • Vocabular bogat- un model inteligent emoțional are un vocabular foarte bogat și știe să definească fiecare moment sau stare de spirit în care se află.
 • Un model de videochat știe cât de mult valorează munca sa- este o calitate înnăscută care o ajută să fie muncească cu drag și cu spor pentru a obține cele mai bune rezultate. 
 • Îi place să experimenteze- tot ce o înconjoară îi „stârnește curiozitatea”, ceea ce înseamnă că e atentă la tot ce e în jurul ei.
 • Știe să spună NU- o calitate importantă a inteligenței emoționale este să știi să spui NU. În timpul ședințelor de videochat, apar adesea situații care determină modelul să  analizeze când, de ce și cum să spună NU.
 •  Acordă atenție propriilor emoții- persoanele care dezvoltă acest tip de inteligență își analizează emoțiile și le ascultă, nu doar le simt.
 •  Își cunoaște sentimentele și nu le reprimă- e autentică și sinceră, deoarece își exprimă sentimentele în mod clar.
 • Nu ia nimic personal- atunci când o persoană o supără sau în timpul ședinței de videochat nu merg toate conform planului, încearcă să înțeleagă unde greșește și ce poate îmbunătăți în viitor. Nu se concentrează pe lucruri pe care nu le poate controla.
 • E autocritică cu acțiunile sale- nu se lasă pradă emoțiilor, le controlează. E realistă și recunoaște dacă lucrurile scapă de sub control.
 • Acordă atenție emoțiilor clienților- încearcă întotdeauna să fie empatică pentru a descoperi cum să-și exprime emoțiile. Astfel, știe cum să se comporte cu cei care o urmăresc.
 • Se automotivează în mod constant- un model de videochat cu un grad de inteligență emoțională ridicat se bucură de fiecare lucru pe care îl face și se automotivează. Caută mereu să aibă parte de noi experiențe și să facă lucruri care știe o pot motiva.

Cum să-ți dezvolți inteligența emoțională

Inteligența emoțională este esențială pentru succesul la locul de muncă și în relațiile personale. Dacă vrei un job videochat, trebuie să te străduiești să ți-o dezvolți, întrucât este foarte important să fii capabilă te pui în pielea interlocutorilor tăi, să-i asculți și să-i înțelegi. Doar așa vei reuși să-i ajuți să depășească anumite momente dificile din viața lor.

Acordă atenție emoțiilor tale

După am spus mai sus, un model de videochat cu grad mare de inteligență emoțională acordă atenție emoțiilor sale și le controlează, întrucât este conștientă că doar așa va putea stabili o legătură strânsă cu cei care o urmăresc.

De multe ori, emoțiile scăpate de sub control îți pot efecta relațiile cu care interacționezi și, implicit, activitatea de model de videochat. Prin urmare, trebuie să conștientizezi faptul că autostăpânirea este un atu important al tuturor femeilor care lucrează în acest domeniu.

Asumă-ți responsabilitatea acțiunilor tale

Dacă accepți că ești responsabilă pentru felul în care te simți și cum te comporți față de ceilalți, acest lucru va avea un impact pozitiv atât pe plan profesional, cât și personal. Emoțiile și comportamentul îți aparțin, prin urmare, trebuie să fii în stare să le gestionezi.

Dacă în timpul unei ședințe de videochat un admirator a spus ceva care te-a rănit și tu îl rănești la rândul tău, nu poți pretinde că el „te-a făcut să acționezi așa”. Reacția ta este responsabilitatea ta. Asumă-ți responsabilitatea acțiunilor tale și vei vedea că succesul nu va întârzia să apară. Așadar, dacă ești decisă să devii model de videochat, trebuie să știi că facem angajări studio videochat. Te așteptăm în echipa CamStars!