Yoga este o practică din ce în ce mai răspândită, în prezent, foarte la modă. Își are originea în India și, deși s-a schimbat foarte mult de la origine până în prezent, baza rămâne aceeași. Nu este un sport în sine, deși îți permite să faci mișcare. Astfel, datorită întinderii musculare din timpului exercițiilor yoga, corpul devine mai flexibil.

 Totuși, ceea ce ne place cel mai mult la yoga este că pune în mișcare corpul și mintea, putând fi folosită ca instrument de relaxare. Se bazează pe o serie de poziții statice, cunoscute și sub numele de asane în sanscrită, care sunt efectuate pe un covoraș în timp ce se controlează respirația.

 La început este destul de dificil de stat în acele poziții, dar odată ce exersezi, corpul va deveni mai flexibil și îți vei putea menține mai ușor echilibrul. Foarte multe persoane fac yoga acasă atunci când vor să se relaxeze.

Cum să inspiri în timpul exercițiilor yoga pentru a te relaxa

Înainte de a vorbi despre poziții de yoga, este important să vorbim despre respirație. Yoga nu se referă doar la poziții și întinderi, această tehnică te învață și cum să respiri pentru a te relaxa total. De fapt, aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a te bucura de yoga. Trebuie să inspiri și să expiri profund la fiecare exercițiu și nu într-un mod accelerat. În fiecare poziție vei sta unul sau două minute respirând profund în felul următor: vei respira timp de 5 secunde, apoi inspiri timp de 10 secunde și expiri încet încă 10 secunde.

În yoga există diferite practici de respirație precum Kapalabhati Pranayama, așa-numita respirație energizantă care presupune să respiri lent, apoi mai rapid. Dar, în acest caz, din moment ce vrei să te relaxezi, va trebui să respiri lent și adânc de câteva ori, concentrându-te asupra respirație pentru a relaxa.

Poziția mortului

Deși are un nume oarecum ciudat, poziția mortului sau Savasana este cea mai folosită poziție pentru relaxare. Poziția mortului este utilizată pe scară largă pentru începutul sau sfârșitul exercițiului, ca relaxare înainte sau după. Este foarte ușor de făcut, deși dacă ești o fire nervoasă, poate fi mai dificilă pentru tine, deoarece necesită o relaxare a corpului și a minții.

Pentru ce este bună Savasana?

Aceasta este practic o poziție destinată relaxării. Deși pare ușor, este dificil să-ți limpezești mintea. Pentru asta trebuie să te concentrezi pe respirație și la ce simți. Mai exact, trebuie să te întinzi pe saltea și să încerci să-ți simți fiecare parte a corpului. În acest fel te vei concentra pe ceea ce simți, uitând de gândurile apăsătoare.

Cum să faci poziția mortului

Este cea mai simplă dintre toate, trebuie doar să te întinzi pe spate cu brațele și picioarele relaxate, ambele extremități puțin separate de corp. Cu corpul întins, vei începe să respiri, expirând calm cât de mult aer poți. În acest moment, trebuie doar să te concentrezi asupra respirației și să lași deoparte gândurile care îți trec prin minte.

Poziția copilului

Poziția copilului sau Balasana îți permite să te odihnești și este ideală când începi să faci yoga, deoarece este foarte simplă. Este foarte ușor de făcut și nu necesită un corp flexibil, deși la început îți va fi greu să-ți ții echilibrul.

Pentru ce este benefică Balasana?

Pe lângă faptul că îți relaxează întregul corp, această poziție îți permite să-ți întinzi tot spatele și gâtul. Dar este foarte important să reții că nu trebuie să forțezi poziția, ci mai degrabă să fii cât mai relaxată.

Cum să faci poziția copilului în yoga

Pentru poziția copilului trebuie să îngenunchezi cu picioarele împreunate. După asta, te așezi cu fundul pe călcâie și expiri. Respiri din nou și îți întinzi corpul înainte, astfel încât să cadă pe coapse, în timp ce expiri aerul inspirat. Apoi îți odihnești fruntea pe pământ și îți întinzi brațele la spate, spre picioare, cu palmele în sus. Rămâi în această poziție timp de un minut, respirând cât mai calm posibil.

Acestea fiind zise, îți dorim relaxare cât mai plăcută. Apropo, nu ai vrea să lucrezi într-o echipă unită și într-un mediu fără stres? CamStars face angajări studio videochat București. Vino alături de noi!