Machiajul și căldura sunt compatibile, dacă adaptezi produsele și rutina de machiaj la temperaturile ridicate din timpul verii. Când ai un job videochat, machiajul joacă un rol important în crearea unui look atractiv. Însă, căldura mare din timpul verii și faptul că este posibil să transpiri, te-ar putea determina să renunți la machiaj de teamă să nu ți-l strici. 

Temperaturile ridicate nu ar trebuie să te împiedice să te machiezi pentru a-ți crea un look măgulitor. Bineînțeles, dacă vei urma trucurile și pașii pe care ți-i vom spune în cele ce urmează.

 Trucuri utile

Dacă ți se pare incomodă folosirea fondului de ten în cele mai toride zile ale verii, poți folosi o cremă BB, care hidratează tenul și corectează imperfecțiunile. Sau pur și simplu poți amesteca câteva picături de machiaj cu o cremă hidratantă obișnuită. Astfel vei obține un look mai lejer, dar la fel de măgulitor.

De asemenea, dacă învelești niște gheață într-o bucată de hârtie sau o cârpă curată și o aplici pe față apasând-o ușor pe ea înainte de a te machia, machiajul se va fixa mai bine și va rezista ore întregi.

Apa termală va fi cel mai bun aliat al tău atunci când vine vorba de un machiaj revigorant, calmând pielea și menționând-o hidratată mai mult timp. În cele din urmă, un accesoriu util de purtat mereu la tine în această perioadă a anului este hârtia absorbantă. Este foarte utilă întrucât te ajută sa controlezi strălucirea care apare de-a lungul orelor. Aplic-o pe zona care strălucește pentru a absorbi uleiul și a matifia tenul.

Cum să procedezi pentru ca machiajul să reziste în zilele caniculare:

Curăță-ți tenul

Curățarea tenului înainte de aplicarea machiajului este esențială în cele mai călduroase zile de vară. Dacă aplici produsele pe o piele grasă și murdară, machiajul nu va rezista mult.

Primer-ul este esențial

Un „primer” potrivit te va ajuta la fixarea bazei de machiaj și la prelungirea duratei acesteia în cele mai călduroase zile. De asemenea, este bine să folosești unul și pentru ochi pentru a fixa fardul.

Alege fondul de ten potrivit

Pentru zilele caniculare, optează pentru un fond de ten lejer (cu acoperire nu prea mare), fără ulei, ca să nu ți se îngrașe pielea. De asemenea, este bine să optezi pentru baze de machiaj cu formule de lungă durată, deoarece acestea vor rezista mai mult timp și vor oferi un finisaj mat. Un alt factor esențial de luat în calcul, atunci când alegi baza ideală, este cel de protecție solară. Din cauza radiațiilor solare puternice, este bine să alegi formule care să-ți protejeze bine pielea.

Fixează baza

Reține! Controlul luminozității feței prin machiaj este o necesitate în zilele caniculare. În plus, așa machiajul va rezista mai mult chiar dacă e cald. Atât pentru bază, cat și pentru corector, poți folosi pudră translucidă care trebuie să o aplici în funcție de nevoile tenului tău. Poate fi suficient să o aplici pe zona T (cea care de obicei produce cel mai mult ulei) sau poate va trebui să o aplici pe toată fața pentru a controla finisajul.

În orice caz, înainte de a o aplica e bine să scuturi pensula pentru a evita aplicarea unei cantități prea mari de produs. Odată ce ai aplicat pudra peste machiaj, poți da pe toată suprafața feței cu o perie mare, cu păr moale, pentru a îndepărta eventualele urme de pudră care nu au aderat bine.

Atenție la cum îți machiezi ochii, obrajii și buzele

Pentru ca fardul de ochi să reziste mai mult timp, nu uita să folosești un primer de ochi. În ceea ce privește obrajii, pe timpul verii e bine să aplici fard de obraz și iluminator pudră, nu cremă. Pentru ca pe buze să creezi o bază mai rezistentă, este bine să aplici pe toată suprafața buzelor creion de buze.

Și, ultimul pas recomandat pentru realizarea unui machiaj rezistent într-o zi fierbinte de vară, va fi aplicarea spray-ului de fixare a machiajului, care oferă o durabilitate mai mare și rezistență la frecare. Acestea fiind zise, îți dorim ca în această vară să-ți captivezi clienții cu un machiaj perfect chiar și într-o zi caniculară.