În toate sectoarele de activitate există clienți nepoliticoși și needucați. Din acest motiv, trebuie să știi cum să reacționezi, astfel încât totul să decurgă fără prea mari probleme și sesiunea de videochat să continue.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi pentru a face față acestui tip de membri este că ești inteligentă, că nimic nu îți va împiedica spectacolul și că tu stăpânești situația, nu clientul nepoliticos. Urmează acești pași și vei vedea cum vei reuși să ții totul sub control.

Nu lua nimic personal

Chiar dacă este ceva personal, ar trebui să gestionezi situația cât mai inteligent. Dacă lași acest lucru să te copleșească, ai pierdut deja controlul asupra situației.

Nu cădea în această capcană, gândește-te că problema este el și nu tu. Chiar așa și este. De aceea, trebuie să fii foarte sigură de tine și să eviți orice atac personal.

Identifică de ce

Oprește-te o secundă și discută cu acel client, în cel mai amabil mod posibil, întreabă-l ce se întâmplă și de ce are o așa atitudine urâtă sau jignitoare. Poate că nu este vorba de performanța ta în timpul sesiunii de videochat. Este posibil ca acesta să aibă probleme și, cum nu știe să se descurce, se răzbună pe tine.

Reține că și tu ai fost nepoliticoasă în anumite situații

Nu este vina ta, ar trebui să-ți fie clar acest lucru. Trebuie să-ți dai seama că și tu în unele ocazii ai fost pe punctul de a țipa, de a răni sau de a jigni pe cineva. Sunt situații care îți scapă de sub control, dar reușești le controlezi și să le accepți. Ei bine, același lucru este valabil și pentru acel client, este o ființă umană care poate avea o anumită problemă, furie acumulată și nu îți va spune de ce o proiectează doar asupra ta. Fii inteligentă și încearcă să controlezi situația.

Fii obiectivă

Ce a spus? Avea motive să vorbească așa? Gândește-te la asta de fiecare dată când dincolo de ecran se află o persoană nepoliticoasă. Este posibil să fi făcut ceva care a dus la această reacție, în caz contrar, este doar o persoană nepoliticoasă care nu vrea decât să creeze probleme. Nu crește tensiunea, este mai bine să te controlezi.

Nu dramatiza

Nu renunța niciodată, nu crea o dramă și nu juca rolul unei persoane atacate sau jignite. Dacă te cobori la nivelul lui, el te va determina să te dai bătută și, în final, îți va distruge sesiunea de videochat, liniștea și îi va afecta și pe alți clienți.

Lasă-l să vorbească singur

Nu înseamnă că și tu ești nepoliticoasă, ci că ai fost nevoită să îl ignori și să-ți continui spectacolul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, deoarece el a continuat să te atace chiar dacă tu ai încercat să-l împaci. Așa vei vedea dacă reacționează și scade nivelul abuzurilor verbale.

Oferă-ți ajutorul

Vorbește cu clientul tău și întreabă-l cum îl poți ajuta, poate el dorește mai multă atenție din partea ta. Dar fii atentă, trebuie să ai grijă să nu fie genul de persoană manipulatoare care reușește mereu să preia controlul situației.

Privește lipsa lui de bun simț ca o stimă de sine scăzută, care nu este cauzată de tine

Nu îți oferi ajutorul forțat, dacă nu dorește să vorbiți, lasă-l în pace.

Blochează-l

Este ultima dintre opțiuni. În timpul sesiunii de videochat trebuie să stabilești niște reguli care să fie respectate de toți utilizatorii, inclusiv de acesta. Dacă după avertismentele tale și încercările de a îmbunătăți interacțiunea, situația continuă în același mod, cel mai bine este să blochezi acest utilizator.

Este foarte important ca fiecare sesiune de videochat să fie un succes. Prin urmare, aceasta este cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă nu poți rezolva situația într-un alt mod.

Noi, cei de la CamStars, vom interveni prompt pentru a aplana orice eventual conflict. Așa că nu trebuie să-ți faci niciun fel de probleme. Îți vei desfășura activitatea în deplină siguranță, în orice moment. Așadar, dacă vrei să vii alături noi pentru a te bucura de un stil de viață mai bun, trebuie să știi că facem angajări modele de videochat la studioul din București. Te așteptăm în echipa noastră!