În prezent, avem parte constant de întreruperi, generate de e-mailuri, notificări de pe rețelele de socializare și multe alte lucruri. În economia noastră de distragere a atenției, haosul a devenit ceva normal. Este aproape imposibil să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat sau pe ceea ce trebuia să faci la momentul potrivit. Ceea ce ai planificat pentru ziua respectivă dispare în fața sarcinilor cu prioritate ridicată, a mesajelor aparent urgente și a notificărilor nesfârșite.

Te regăsești în cele menționate mai sus? Înseamnă că trebuie să afli cum să-ți gestionezi timpul pentru a putea organiza ședințe de succes. Reține! Este important să știi să-ți gestionezi bine timpul pentru a te  asigura că-l folosești cât mai bine posibil. Gestionarea timpului poate crește productivitatea, dar cel mai mare avantaj al gestionării eficiente a timpului este capacitatea de a-ți prioritiza în mod corespunzător ziua pentru a putea avea grijă și de tine.

  1. Stabilește o listă de priorități

Gestionarea timpului nu înseamnă întotdeauna să faci mereu tot ceea ce ți-ai propus în ziua respectivă, ci mai degrabă să identifici și să prioritizezi cele mai importante sarcini. Pentru a face acest lucru, trebuie să identifici cele mai importante sarcini pe care le ai de îndeplinit zilnic.

Cel mai bun mod de a-ți stabili toate prioritățile zilnice este un instrument de gestionare a activității. Astfel, vei ști în fiecare zi ce trebuie să faci astfel încât să poți organiza ședințe de videochat de succes.

2. Organizează eficient activitatea zilnică

Indiferent dacă îți place abordarea „Nu amâna pe mâine ce poți face azi” sau preferi abordarea „Termină ce ai de făcut”, este esențial să știi care sarcini sunt importante. În mod inevitabil, vei avea o sarcină a cărei prioritate se schimbă sau o dată scadentă care se schimbă cu o dată ulterioară. Dacă nu-ți este clar ce trebuie să faci mai întâi, nu vei putea să te adaptezi și să-ți organizezi eficient activitatea zilnică.

De ce este important să-ți stabilești prioritățile zilnice? Este posibil să fii familiarizată cu termenul de burnout (epuizare epuizarea fizică, emoțională și mentală cauzată de stresul pe termen lung la locul de muncă ) care afectează un număr tot mai mare de angajați din întreaga lume în fiecare an. Dar ceea ce este mai puțin știut este modul în care prioritățile neclare contribuie la burnout.

Reține! Chiar dacă ai un job videochat care îți permite să te bucuri de un program flexibil, dacă nu-ți organizezi bine timpul, există șanse mari să suferi de epuizare. Iar dacă vei organiza ședințe de videochat epuizată fizic, emoțional și mental, nu vei avea succes.

3. Planifică următoarea zi la sfârșitul fiecărei zile

Ziua de lucru poate fi simțită adesea ca o luptă pentru că ești deja epuizată. Dacă ești genul de persoană care verifică e-mailurile sau agenda în fiecare dimineață încercând să-și dea seama care sunt prioritățile zilei, nu ești singura. Din fericire, există o cale mai bună.

În loc să încerci să îți dai seama ce să faci dimineața, petrece-ți ultimele cinci minute ale fiecărei zile pregătindu-te pentru următoarea. Acest lucru poate crește motivația, deoarece știi exact ce trebuie să faci în fiecare zi înainte de a începe ședința de videochat. Este, de asemenea, o modalitate valoroasă de a te asigura că te ocupi de ce-i mai important în fiecare zi. În loc să răspunzi la un e-mail sau la o solicitare la ora prânzului, poți să te asiguri că o treci pe ordinea de zi pentru ziua următoare.

4. Spune Nu

Un avantaj al stabilirii priorităților este înțelegerea a ceea ce este mai puțin important. Nu este întotdeauna ușor să spui Nu, dar uneori trebuie dacă ceea ce ți-ai propus pentru o anumită zi, de exemplu, nu apare pe lista de priorități.

Definirea priorităților și împărtășirea acestor priorități cu cei cu care interacționezi te va ajuta să dai dovadă de seriozitate și să demonstrezi care sunt lucrurile importante pentru tine. De asemenea, dacă există lucruri care încă nu sunt o prioritate pentru tine, le poți lăsă pe altă dată. Asta nu înseamnă că dai dovadă de iresponsabilitate, ci că acorzi importanță acelor lucruri care nu suferă amânare.