Spontaneitatea este abilitatea de a fi naturală și sinceră, de a spune fără ezitare ceea ce gândești. O persoană spontană nu încearcă să pară ceea ce nu este și nici nu-și ascunde defectele. În plus, spontaneitatea este acea mare virtute care facilitează relațiile umane. Când nu există motive ascunse, nici mesaje indirecte, totul este întotdeauna mai ușor, deoarece persoanele spontane oferă siguranță și îi ajută pe ceilalți să fie sinceri, grație naturaleții lor.

Este ușor să fii spontană dacă ai încredere în tine și stimă de sine ridicată. Pe de altă parte, dacă există nesiguranțe și rezistență la acceptarea de sine, treaba devine puțin mai complicată, dar nu imposibilă. Astfel, dacă vrei să fii mai spontană decât ești, pentru a părea cât mai naturală posibil în timpul ședințelor de videochat, îți recomandăm să ții cont de sfaturile următoare.

 1. Ascultă-ți intuiția

Nu vei reuși să fii mai spontană dacă nu înveți să asculți și să ai încredere în intuiția ta. Este important să acorzi atenție acelei voci interioare care te îndeamnă să faci ceva în anumite momente, fără să existe un motiv pentru asta.

Intuiția ta este o combinație de percepții, informații anterioare și experiențe. Primul lucru care îmi vine în minte, înainte ca judecățile și evaluările să apară însoțite de temeri sau convingeri false.

Deși nu este ușor să-ți asculți intuiția pentru că nu ești obișnuită, nu renunța. Încearcă să ai puțin mai multă încredere în tine, nu te mai gândi la ceea ce vrei să faci sau să spui și doar fă. Cu toate acestea, acordă foarte mare atenție acelor decizii și acțiuni care implică riscuri semnificative. Uneori este necesar să reflectezi asupra a ceea ce se întâmplă.

2. Ieși din zona ta de confort

Ieșirea din zona ta de confort este o decizie foarte pozitivă care nu dă greș niciodată și îți poate aduce mari beneficii (chiar dacă nu o percepi așa la început). Una dintre ele este tocmai faptul că te ajută fii mai spontană. Totuși, cel mai important este creșterea încrederii în sine. De îndată ce vei crezi mai mult în tine vei reuși să pari mai naturală.

A ieși din zona ta de confort înseamnă să faci lucruri pe care în mod normal nu le-ai face. Să îți schimbi într-un fel rutina, să abordezi subiecte pe care nu le-ai aborda cu clienții tăi, să faci lucruri pe care nu le-ai face.

Doar avântându-te în necunoscut în timp ce lași în urmă zona ta de confort, vei descoperi adevăratul tău sine.  În plus, toate acele activități pe care le vei face în afara zonei tale de confort au o valoare deosebită și te vor ajuta să fii spontană. Așa că, îți recomandăm să faci ce nu ai mai făcut pentru a-ți surprinde într-un mod cu totul special clienții. Organizează un spectacol cu o tematică aparte, alege subiecte de discuție provocatoare. Fă lucruri cu care clienții tăi nu sunt obișnuiți. Surprinde-i cât mai plăcut.

3. Reorganizează-ți programul

Unul dintre lucrurile care limitează cel mai mult spontaneitatea este crearea unui program bine stabilit. Foarte multe persoane consideră că totul trebuie să se desfășoare conform unui program, care sub nicio formă nu trebuie încălcat.  

Drumul spre spontaneitate trece printr-o reorganizare a programului. Pentru a reuși acest lucru, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să lași mereu niște spații libere și, mai presus de toate, ca acestea să nu devină o nouă obligație. Prin urmare, este indicat ca în fiecare săptămână să lași un spațiu liber pentru discuții propuse de clienții tăi, de exemplu.

O altă recomandare este să reflectezi asupra modului în care ai gândit ședința de videochat. Este posibil să lași mai mult timp clienților pentru propuneri? Ai putea să organizezi ședința astfel încât să ai timp pentru jocuri interactive?

La început s-ar putea să fii puțin neliniștită, dar dacă ceea ce îți dorești este să fii mai spontană, ar fi bine să ții cont de sfatul nostru.

După cum poți vedea, pentru a fi spontană trebuie doar să fii cât mai naturală posibil. Clienții vor aprecia asta și își vor dori să te vadă din ce în ce mai des. Ești pregătită să devii din ce în ce mai spontană? Echipa CamStars este pregătită să facă cunoștință cu tine. Facem angajări studio videochat București.